7 речей про Львів. Найцікавіше за минулий тиждень

2351 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати найяскравіші моменти минулого тижня.

Citylife

Наразі у Львові триває будівництво трамвайної лінії до житлового масиву «Сихів». Міська рада планує запустити маршрут до кінця року. Стосовно ринку «Санта Барбара» сторони й досі шукають компроміс.

У ЛКП «Львівелектротранс» пообіцяли, що 13-й тролейбус поїде до пам’ятника Шевченкові вже 11 червня. Про це повідомив головний інженер ЛКП Володимир Ковалів.

4 червня, у рамках відзначення Дня Енергії, Львів приймав Марафон електромобілів «Київ – Монте Карло 2015».

За призначенням державної житлової субсидії за новими спрощеними умовами, які впроваджені з 1 травня 2015 року, до відділів соціального захисту Львівської міської ради звернулось понад 32,5 тис. заявників. Управління соціального захисту роз’яснює, що, зважаючи на великий обсяг роботи, необхідний для опрацювання звернень, звернення може бути опрацьоване у червні, але субсидія буде призначена, починаючи з місяця подання заяви.

Учасники конкурсу молодіжних проектів «Lviv Young Project» за підтримки мерії Львова розробили проект «зеленої зупинки» у Львові. На її даху висадять рослини-сукуленти і навіть встановлять сонячні батареї. Сьогодні, 4 червня, відбувся брифінг щодо створення першої в Україні ЕКО Зеленої Зупинки у Львові, на якому запрезентували її проект.

Управління екології та благоустрою ЛМР закликає мешканців Львова утриматись від відвідування парків імені Папи Римського Івана-Павла ІІ, Погулянки, «Залізна Вода», «Майорівка» та «Високий Замок» упродовж 3 днів – з 9 до 11 червня – у зв’язку з проведенням акарацидної обробки, з метою мінімізації укусів кліщів.

Український Католицький Університет розпочав будівництво бібліотеки, яка стане важливою частиною студентського містечка. Окрім того, керівництво навчального закладу обіцяє, що доступ до багатофункціональної бібліотеки матимуть усі львів'яни.

Благодійність

У Львові відбувся концерт «Надія для Надії», який мав за мету зібрати фінансову допомогу для швидкого одужання двомісячної дрогобичанки Надійки.

25-річна медсестра-волонтер з Дрогобича підірвалася на фугасі у зоні АТО. Внаслідок отриманих травм медикам довелося ампутувати їй обидві ноги, але Ірина Іванюш після чотирьох операцій таки прийшла до тями, почала самостійно дихати, навіть будувати плани на майбутнє. Подальше лікування та реабілітація дівчини потребує значних фінансових витрат. Тому рідні і близькі дякують за будь-яку підтримку: і грошову, і моральну.

У кар’єрі в селі Ясниська Яворівського району продовжують пошуки хлопця, який опівночі 1 червня поплив на човні та не повернувся. Рідні не втрачають надії знайти юнака живим і просять про допомогу.

У неділю, 7 червня, о 15 годині у Львові на площі перед Оперним театром відбувся концерт за участі симфонічного оркестру і солістів Львівського Національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Всі кошти, зібрані під час концертів, будуть спрямовані на лікування Андрія Романчака, львівського волонтера, активіста ГО Варта 1, який 17 травня підірвався на фугасі біля смт. Попасна.

Спорт

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей юні мандрівники сплавлялися Дністром, подолавши близько 20 кілометрів.

У п’ятницю та суботу, 5-6 червня, у Львові пройшов перший турнір міжнародного футбольного турніру «Кубок Єдності» під гаслом «Спорт заради миру», який організувала громадська організація «Україна – Шлях Єдності», що створена вимушеними переселенцями з Донбасу.

6 червня, маленькі львів'яни випробовували свою силу в стронгмені. Офіційні дисципліни, зіркові судді – все як у дорослих, лише по-дитячому.

Традиційне щомісячне голосування членів колегії управління молоді і спорту облдержадміністрації та членів виконкому відділення НОК України у Львівській області визначило найкращим спортсменом Львівщини за підсумками спортивного травня каноїста Тараса Міщука.

7-14 червня у Львові відбувається Будо-марафон, який цього року присвячений пам'яті наших Героїв.

Велосипедні події Львова

4 червня, у нашому місті встановили велогенератор для безкоштовної зарядки мобільних пристроїв. Усі охочі зможуть зарядити свій телефон або планшет, просто крутячи педалі.

 6 червня, у Львові пройшов V Всельвівський жіночий велопарад. До участі у проїзді середмістям долучилась близько сотні чарівних велосипедисток. Чоловіків ж запрошували підтримати захід та забезпечити безпеку руху на шляху прекрасної половини людства.

Освіта

У школах Києва, Львова, Одеси та Івано-Франківська стартує експериментальний проект «Школяр-програміст». Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

Оприлюднено рейтинг вищих навчальних закладів України за минулий рік. У десятку лідерів увійшли два львівські виші: Політехніка й Франковий університет.

Для осіб які проживають або проживали на окупованій території (Крим) і територіях, де здійснюється антитерористична операція, які через поважні причини не зможуть взяти участь у додатковій сесії з української мови і літератури 09 червня 2015 року, проведуть додаткову сесію.

Нещодавно Львів відвідав відомий польський економіст-реформатор Лєшек Бальцерович, який є почесним доктором 29 провідних університетів світу. Він став 30-м почесним доктором у Львівській політехніці.

Іноземні студенти, які здобувають освіту в польських вищих навчальних закладах на стаціонарній формі навчання, зможуть працювати в Польщі без отримання дозволу на роботу протягом цілого року, а не тільки у період літніх канікул. Нові положення набули чинності 1 травня цього року.

Корисності

За інформацією Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відповідно до Положення про надання одноразової матеріальної допомоги на оздоровлення/відпочинок дітей учасників антитерористичної операції – мешканців Львова одноразова матеріальна допомога надається у розмірі 2800 грн. на кожну дитину віком від 4 до 18 років станом на день подання заяви. Пропонуємо перелік документів, які необхідно підготувати, аби отримати кошти.

Державне агентство України з питань кіно опублікувало повний список російських фільмів та серіалів, які заборонені для показу згідно закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України». Пропонуємо вам перелік заборонених серіалів.

Цього тижня Tvoemisto.tv пропонує 12 порад, як швидко вивчити англійську і як це зробити онлайн.

Літо – ідеальна пора, щоб зайнятися спортом. Проте часто наше бажання попрацювати над своїм тілом залишається десь під зимовими кучугурами снігу. Тому ми пропонуємо 4 науково доведених способи вмотивувати себе займатись спортом для тих, кому не достатньо одного слова «потрібно» щоб побороти лінь. 

 Спецпроекти Tvoemisto.tv

(Не)пересічною львів’янкою цього тижня стала Оксана Васьків-Кукул. Вона професійний графічний дизайнер, поетеса та авторка медіакоміксів, які уже стали популярними у соцмережах. Одразу після медіа форуму художниця розповіла про останні роботи та майбутні проекти.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!