7 речей про Львів. Найцікавіше за минулий тиждень

3516 0
Відкриття пам’ятника Митрополиту Шептицькому, запровадження нових залізничних рейсів та розробка «картки львів’янина». Tvoemisto.tv пропонує дізнатись чим іще запам’ятався мешканцям Львова минулий тиждень.

Citylife

Заїхати на площу Ринок з 1 серпня буде неможливо. Департамент житлового господарства та інфраструктури за дорученням міського голови видав наказ про цілодобову роботу болардів.

Екскурсоводам, гідам і туристичним перекладачам, які працюють на території Львівської області запропонують пройти сертифікацію. Про це повідомив директор департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської ОДА Лев Захарчишин.

Минулого тижня відбулось урочисте посвячення пам’ятника Андрею Шептицькому на Святоюрській площі. Участь у церемонії відкриття взяв також Президент України Петро Порошенко та його дружина Марина Порошенко.

У центральній частині Львова, на площі Івана Підкови встановлюють нові боларди. Площа сполучає проспект Свободи та вулицю Театральну. Відтепер ця частина пішохідної зони теж буде перекрита для в’їзду автівок.

Львівська школа джазу та сучасної музики оголосила додатковий набір учнів на 2015-2016 рр. Молодих талантів запрошують на навчання за спеціальностями вокал, барабани, клавіші, гітара, бас-гітара (контрабас), саксофон.

У Львові презентували частину проекту з електронного урядування - «Картка львів’янина». Вже з вересня електронну картку почнуть отримувати учасники АТО.

У Львівській області додатково створять десять районних військових комісаріатів до вже існуючих п'ятнадцяти. Відповідне розпорядження підписав голова Львівської ОДА Олег Синютка.

У Львові буде дещо розширено стоянку автомобілів для мешканців на вулиці Театральній, оскільки практика показала, що там бракує місця. Про це повідомив Олег Шмід, радник міського голови Львова.

На виїзді зі Львова з вулиці Городоцької облаштують тимчасову автостанцію. Про це Телеканалу новин 24 повідомив начальник управління транспорту міста Віктор Щир.

Благодійність

2 серпня, з 12:00 у Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького відбувався благодійний ярмарок «Добро своїми руками». Кожен львів’янин мав можливість придбати вироби ручної роботи львівських майстрів, навчитись робити класні речі своїми руками і тим самим долучитись до порятунку життя Насті Крупик, яка перебуває на лікуванні в Ізраїлі.

Студентський координаційний центр підтримки АТО ЛНУ ім. Івана Франка передав бійцям на фронт автомобіль. Його подарували в рамках акції «Крок до перемоги». До збору коштів на придбання авто долучилися випускники Львівського університету, громадські діячі та політики.

Освіта

На сайті ДП «Інфоресурс» відкрили сервіс перевірки документів, отриманих випускниками навчальних закладів у 2015 році.

Через технічні проблеми в роботі Українського центру оцінювання якості освіти Міністерством освіти і науки ухвалене рішення про продовження вступної кампанії до вищих навчальних закладів до 2 серпня.

В Єдиній державній електронній базі з питань освіти за освітньо-кваліфікаційними рівнями молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра зареєстровано: 1 729 969 заяв від 499 055 вступників. За кількістю поданих заяв, лідирує Львівський національний університет імені Івана Франка.

Спорт

У суботу, 1 серпня, о 19:30 год. на «Арені Львів» в рамках Ліги «Парі - Матч» відбувся футбольний поєдинок між командами «Шахтар» та «Говерла». Для комфортного доїзду на стадіон курсуватимуть додаткові автобуси.

Львівський весляр став чемпіоном світу серед молоді. У містечку Монтемор-о-Велью в Португалії 23-26 липня проводиться чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное серед юніорів і молоді віком до 23 років. На дистанції 1 тисяча метрів український екіпаж каное-двійки виборов золоті нагороди чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное серед молоді віком до 23 років. Перемогу здобули Тарас Міщук зі Львова та Дмитро Янчук (Полтавська/Хмельницька область).

Нові залізничні та авіарейси

На п`ятницю, 31 липня, та неділю, 2 серпня, залізничники призначили додатковий потяг Інтерсіті+ № 745/746 сполученням Київ – Львів.

Укрзалізниця призначила ще один додатковий поїзд № 248/247 сполученням Одеса – Львів, що почне курсуватиме через день вже з 5 серпня.

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій виступив з ініціативою спрощення авіасполучення Львова та міст Мексики, оскільки це якнайкраще сприятиме налагодженню тісної співпраці, інформує прес-служба ЛОР.

Корисності

Гори, каньйони, озера, море, затишні міста – не обов’язково перетинати кордон нашої країни, щоби вибрати відпочинок собі до душі і по кишені. Пропонуємо вам 10 мальовничих місць, які доводять, що отримати казкові враження можна, не виїжджаючи з України і не витрачаючи багато коштів.

Люди перестануть ходити на роботу, а креативитимуть за межами офісу. Будуть не тільки помирати професії, зміняться людські якості - однозадачність, некомунікабельність, інформаційна безграмотність, політична і соціальна неактивність. Натомість з'явиться низка абсолютно нових професій, а натхнення стане новою світовою валютою. Про те, що нас чекає у наделекому майбутньому розповіла Олеся Драшкаба, художник-графік і креативний директор мережевої рекламної агенції Publicis Visage.

Українцям просто відвідувати як безвізові країни, так і ті, в яких візу оформляють на кордоні. Виявляється, у розпорядженні пересічного українця понад 100 країн, а це майже половина світу, куди можна потрапити без візової бюрократії.

У Львові вже розпочався сезон найбільшої літньої ягоди і стиглі, соковиті та солодкі кавуни вже можна придбати на ринках і у супермаркетах міста. Пропонуємо вам 5 незвичних рецептів, які перетворять звичайний кавун у делікатес для гурманів.

Існують напої, які збагачують наш організм багатьма корисними речовинами. До такого висновку дійшли медики. А якщо у вас проблеми зі сном, не потрібно одразу приймати заспокійливі, спершу варто переглянути раціон.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду трилер «Прискорення», з Ольгою Куриленко в головній ролі.

Tvoemisto.tv продовжує публікувати цікаві факти про визначні місця Львова. Минулого тижня ми зібрали 5 цікавих фактів про Музей сакральної барокової скульптури Пінзеля, де зберігаються 32 експонати, що представляють творчість європейського і світового рівня.

Львів’яни звикли помічати на вулицях міста братів Радковців. По-батярськи вбрані, харизматичні та балакучі, – Іван та Петро Радковці знайомлять зі Львовом туристів, а часом і тутешніх мешканців. Саме вони і стали героями рубрики Люди Твого міста минулого тижня. Брати переконані, що лише пропустивши місто через себе, перейнявшись його проблемами, можна відкривати його для інших. Вони розповіли Tvoemisto.tv не лише про професію екскурсовода, унікальність Львова та батярської субкультури, а й про свою нову книгу, волонтерську діяльність та недоліки нашого міста, яких варто позбуватися.

Підготувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!