7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень

1328 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, як у Львові минув тиждень із 22 по 28 липня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Вандали у Львові систематично розфарбовують відреставровані за співфінансуванням брами. Біля стадіону «Україна» планують збудувати новий житловий квартал, а на території львівського мотозаводу планують збудувати офісно-готельний комплекс із житлом та комерційними приміщеннями. 

На Сихові забудовник зрізав 12 унікальних багряників. Львів’янам показали, яким може бути сквер на місці самобуду на Сосновій. Dragon Capital купив приміщення на площі Ринок за рекордні 116 мільйонів гривень.

Наймолодшим депутатом Верховної Ради стане 23-річний львів’янин Святослав Юраш. У львівських парках встановлять відеокамери. Майновий комплекс санаторію «Львів», що у Брюховичах на вулиці Курортна, 8, продають за 1,2 млн доларів.

Ремонти, реставрації і будівництво

У Львові закрили на ремонт частину вулиці Наукової та проспекту Чорновола. На семи вулицях Львова планують збудувати острівці безпеки.

На перехресті вулиць Стрийської та Наукової збудують спортивно-офісний центр та апарт-готель. У Львові на вулиці Городоцькій, 85 планують відкрити готель міжнародної мережі Marriott. 

На вулиці Сахарова, 52 знесуть будинок, аби збудувати триповерховий скляний офісний центр із підземним паркінгом. У Львові завершують реставрацію балконів на вулиці Рутковича, 6, де мешкав Михайло Грушевський. 

Транспорт

SkyUp планує відкрити зі Львова рейси до Тель-Авіва, Києва та Харкова. Тролейбус №33 тимчасово не курсує проспектом Чорновола. Зупинку на перехресті Чорновола та Куліша мають повернути на попереднє місце.

Освіта, медицина і бізнес

Львівська «швидка» отримала 10 нових автомобілів, а МОЗ закупило безкоштовні ліки проти раку. Львівські виші потрапили у топ-5 найпопулярніших університетів серед вступників.

Ми зібрали топ-5 найпопулярніших спеціальностей, на які хочуть вступити абітурієнти в ЛНУ імені Івана Франка, УКУ та Львівській політехніці.

Корисності і цікавинки

Поблизу Львова знайшли амфору, якій більше 5 тисяч років. Водночас археологи показали, яким був костел на площі Галицькій. На Львівщині знайшли чорного лелеку, який занесений до Червоної Книги.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Ми проаналізували, хто з мажоритарників перемагає на виборах до Верховної Ради зі Львова та області. У контексті скандалу навколо знесення будинку на Сахарова, 52, ми зібрали думки чиновників та фахівців.

Керівник управління архітектури та урбаністики Юліан Чаплінський у інтерв’ю Tvoemisto.tv розповів про радикальні зміни для розвитку Львова. Оксана Літинська — третя українка та перша львів’янка, яка успішно піднялася на найвищу вершину світу. У інтерв’ю Tvoemisto.tv вона розповіла про підготовку до сходження — як психологічну, так і фізичну, умови проживання в таборах та найскладніші підйоми. 

Цього тижня на вихідні зі Львова ми пропонували поїхати у Перемишляни. Також ми поспілкувалися з львівською лікаркою, яка яка за перші три місяці підписала 1800 декларацій з пацієнтами. 

Точка зору: колонки

Історик Богдан Шумилович розмірковує, чому у Львові знищили мозаїку на магазині «Океан» та як її можна було б зберегти. Соціологиня Наталія Зайцева-Чіпак аналізує, чому львівські партії не затримуються надовго у парламенті.

Водій Тарас Рега радить, як пішоходам не дратувати водіїв, а радник міського голоси з питань велоінфраструктури Олеш Шмід розповідає, як у Львові розвивається веломережа.

Юрист Іван Городиський аналізує закон про люстрацію, який запропонував Володимир Зеленський, а Ліана Шульган, яка має трьох дітей, розповідає, що поєднувати роботу і виховання дітей складно, але можливо.

Засновник мережі стоматологічних клінік Ярослав Заблоцький у своєму блозі каже, що результати виборів очікувані, але опускати руки через них не варто.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!