7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень

2792 0
Минулий тиждень для львів’ян був доволі насиченим. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитись із найбільш яскравими його моментами.

Citylife

На тижні, що минув, львів’яни шукали кондитерів-аматорів, вчились економити тепло, зустрічали переселенців та слідкували за цінами на пальне. Іще містяни разом із гостями із усієї України і не тільки почитали святиню з Ватикану та святкували День закоханих. Також минулого тижня львів’янам вдалось з’ясувати чому не припиняється незаконне будівництво на Личаківській і що на черговій сесії погодили львівські депутати. Іще львів’яни вчились самозахисту, слідкували за псевдомінуванням одного із супермаркетів і дізнавались, як повернути кошти витрачені на навчання.

Благодійність

Цього тижня львів’яни допомагали не втратити віру в одужання власного сина сім’ї пластунів. Також вони долучались до благодійної акції «Валентинка для Валентина», яка мала на меті збір коштів для пораненого бійця АТО. Іще молодь Львова ініціювала допомогу прочанам у черзі до Нерукотворного образу Ісуса Христа, які подекуди стояли у черзі по 10-12 годин. Також містяни збирали інструменти та медикаменти для військових і приносили речі для благодійного ярмарку у Бельгії.

Комуналка

Минулого тижня львів’яни дізнавались, де знаходяться звукові світлофори і нова пішохідна вулиця та звикали до тимчасових змін у русі громадського транспорту біля Собору св. Юра і на площі Ринок. Також вони досліджували всі плюси та мінуси електронного квитка та розглядали альтернативні шляхи економії електроенергії. Іще львів’яни долучались до акції «Велосипедом на роботу» та визначали найпроблемніші стихійні переходи у місті.

Безпека

На тижні, що минув, львів’ян закликали бути пильними і повідомляти про підозрілі предмети. А також інформувати про те, де можна сховатись у разі бомбардування.

Корисності

Минулого тижня tvoemisto.tv підготувало книголюбам підбірку із 10 книг про Львів. Також львів’яни мали змогу ознайомитись із досвідом Естонії у сфері е-урядування та дізнатись у юриста, чи є правомірним вручення повісток за участі ДАІ. Також ми зібрали для жителів міста поради, як триматись у важчі часи і що допоможе віднайти творчі сили. А для батьків, які хочуть підготувати дитину до школи, підготували інформацію про Львівську школу Монтессорі.

Здоров’я

Минулого тижня львів’яни дізнавались, чому зараз краще не їхати до Індії і як уникнути найрозповсюдженіших жіночих проблем. Також з’ясовували, чому Міністерство охорони здоров’я України дозволило приватним клінікам виписувати лікарняні листи.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Людиною Твого міста минулого тижня став директор Львівської обсерваторії Богдан Новосядлий, а от до рубрики (Не)пересічні львів’яни потрапив Костянтин Муращик - віце-президент Львівського кульїнарного клюбу. Також минулого тижня Tvoemisto.tv запропонувало читачам мандрівку Професорською колонією та репортажі з традиційних і не зовсім традиційних дитячих садків. Іще ми підготували найцікавіші приклади одеської та харківської говірок і зробили ревізію львівської зовнішньої реклами. Також минулого тижня Tvoemisto.tv визначило переможців конкурсу «Кохання в Твоєму місті».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!