7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень

3516 0
Тиждень, що минув, уже став історією. Пропонуємо пригадати, чим він запам’ятається львів’янам.
фото: РОМАНА ШИШАКА, IPRESS.UA, FACEBOOK.COM/EVGENY.KRAWS, UBR.UA

фото: РОМАНА ШИШАКА, IPRESS.UA, FACEBOOK.COM/EVGENY.KRAWS, UBR.UA

CityLife

1 липня виконавчий комітет міськради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво і реконструкцію 6 об’єктів у межах Львова.

У Львові 1 липня відбулося прощання з українським оперним співаком Василем Сліпаком, який загинув у зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

У Львові міська рада затвердила комплексну програму підтримки працівників ДСНС у Львівській області, які беруть участь у ліквідації пожежі та наслідків зсуву на території Грибовицького сміттєзвалища.

Депутати Львівської міськради надали ГО «Всеукраїнське об'єднання учасників АТО» приміщення для спортивного клубу із реабілітації учасників АТО. За відповідну ухвалу під час сесії міськради сьогодні проголосували 38 міських обранців.

1 липня під час засідання сесії погодила участь Львова у відборі міста та арени для підготовки і проведення у 2017 році в Україні Пісенного конкурсу «Євробачення». «За» проголосували 41 депутат.

30 червня, на сесії Львівської міської ради експериментальну плату за паркування у центральній частині міста продовжили до 1 вересня цього року.

30 червня, на засіданні сесії Львівської міської ради депутати затвердили Положення про громадський бюджет.

Собор Святого Юра у Львові відреставрують та реабілітують весь комплекс споруд. Відповідний указ підписав Президент України Петро Порошенко.

Новий порядок регламентованого в’їзду транспорту у пішохідну частину міста набере чинності 1 серпня цього року. Про це розповів керівник ЛКП «Муніципальна дружина» Юрій Діль.

До закінчення 2016 року у Львові планують облаштувати чимало нових громадських просторів. Пропонуємо ознайомитися із їх проектами.

Транспорт та ремонтні роботи

30 червня, на ремонт закрили вул.Котляревського на ділянці від вул. Генерала Чупринки до вул.Нечуя-Левицького та вул.Нечуя-Левицького на ділянці від вул.Котляревського до вул.Ак.Сахарова, вздовж трамвайних колій, та вул.Богданівську на ділянці від будинку №19 (авторинок) до вул.Золочівської.

Від 1 червня, «Укравтодор» ввів обмеження на рух вантажівок по більшості автомобільних доріг в Україні. Заборона вводиться через нагрів асфальтобетонного покриття на дорогах та їх деформації. Відтак, рух транспортних засобів загальною масою понад 24 тонн або навантаженням на одну вісь більше 7 тонн рух на певних дорогах з 10:00 год до 22:00 год заборонено. Голова Львівської ОДА закликає повідомляти про порушення цього обмеження.

У березні представники країн Європи підписали декларацію про будівництво спільної дороги Via Carpatia («Карпатський шлях»). У майбутньому нова траса з'єднає північ та південь Європи. Проект передбачає також відгалуження магістралі до України. Tvoemisto.tv дізнавалося, на якому етапі реалізація цього проекту та через які українські міста проходитиме нова магістраль.

Вул. Садову закрили на ремонт на ділянці  від вул. Петлюри до вул. Кульпарківської.

Як дізналося Tvoemisto.tv Виконавцем робіт є компанія «ВАТ Шляхове ремонтно-будівельне управління №65», яка перемогла під час тендеру. Ремонтні роботи триватимуть приблизно півроку.

На Львівщині розпочали ремонт дороги до Державного історико-культурного заповідника «Тустань», що у Сколівському районі. Станом на зараз дорожники проклали перший шар асфальту на відтинку від села Верхнє Синьовидне до центру села Урич.

За інформацією ЛКП «Львівавтодор», ремонтні роботи на вул. Франка вже практично завершені. На сьогодні там ще виконують роботи з відновлення бокових з’їздів.

У зв’язку з виконанням ремонтних робіт внесено зміни в розклад руху на Львівської магістралі

Реформи

Відповідно до дипломатичної ноти Міністерства закордонних справ Республіки Польща з 4 липня 2016 року буде призупинено малий прикордонний рух між Україною та Польщею в частині, що стосується в’їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Республіки Польща.

Із початком липня в Україні удвічі подорожчало тепло та гаряче водопостачання. Підвищення тарифів пов'язане зі встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6,8 тис. грн за тисячу кубометрів.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 № 319, внесено зміни до певних чинних постанов. Зокрема, удосконалено Порядок надання субсидій. Відповідні зміни до певних постанов Кабінету Міністрів України напрацьовані за результатами проведеного аналізу надання субсидій в опалювальний період.

Родичів українських пацієнтів, які перебувають на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії (ВІТ), відтепер пускатимуть у палату 24 години на добу.

Президент Болгарії Росен Плевнелієв висловив повну підтримку надання українцям безвізового режиму з Європейським Союзом. Також Україна і Болгарія планують ввести безкоштовні багаторазові візи між країнами. Про це в ході прес-конференції з президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим сказав Президент України Петро Порошенко.

Влада Туреччини збільшила термін безвізового перебування для громадян України на 30 діб.

Соціальні та благодійні проекти

2 липня, з 18:00 год. до 22:00 год. на площі Ринок зі західної сторони відбувся благодійний вуличний концерт та ярмарок.

У Львові активісти та митці об’єдналися навколо проекту «Осінь на Плутоні», аби розповісти унікальні історії мешканців геріатричного пансіонату на театральній сцені. Наразі вони шукають перформерів/акторів для вистав. Спробувати себе у цих ролях можуть усі охочі.

Львівський центр «Емаус» шукає асистентів, які би жили разом із людьми з розумовою неповносправністю в Домі «Емаус» у студентському Колегіумі УКУ.

Корисності

Коли сім'я з маленькими дітьми у віці трьох-п'яти років вирушає в тривалу подорож, то багато знайомих сприймають таке рішення з великим здивуванням. Адже поїздка вимагатиме від малюків зосередженості. То як же батькам домогтися того, щоб діти сиділи спокійно і не нудьгували під час тривалих подорожей? Саме ігри допоможуть відволікти дітей на довгий час.

Володіння англійською мовою сьогодні є значною перевагою як у працевлаштуванні чи освіті, так і у подорожах. Всі ми робили спробу вивчити англійську мову, та все ж результату вдалось досягнути не кожному. Розробники інноваційних онлайн-курсів англійської пропонують 5 порад, щоб успішно та ефективно опанувати іноземну мову.

Сезон літніх відпусток стартував. Відповідно, для тих, хто ще тільки планує відправитись у мандрівку, варто подбати не тільки про речі, які необхідно взяти, а й про безпеку у подорожі. Пропонуємо дізнатись, як убезпечити дитину, якщо відпочиваєте поблизу водойми.

Спецпроекти та спецтеми Tvoemisto.tv

Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації видав наказ, згідно з яким школи повинні передбачити у навчальних планах години для вивчення предмету «Основи християнської етики». У зв’язку із цимTvoemisto.tv дізналося у в.о. начальника управління освіти Львівської міськради Зоряни Довганик, як цей наказ вплине на навчальні програми шкіл Львова та чи зможуть батьки відмовитися від уроків «Основ християнської етики».

Усього за 45 кілометрів від Львова розташовується гора Камула, що є найвищою вершиною рівнинної частини України. Екологічна стежка, протяжністю 2,2 км, що веде до вершини, вкрита буково-дубовими і буково-грабовими лісами, які гарно рятують від спеки. Tvoemisto.tv пропонує провести ці вихідні у цікавій родинній мандрівці до гори Камула.

У 2015 році Львів увійшов до п’ятірки міст-«лідерів» за кількістю ДТП із потерпілими. Статистичні дані від Патрульної поліції свідчать, що у місті є декілька «стабільних» небезпечних ділянок, де аварії трапляються найчастіше. Тим часом місцеві водії стверджують, що на дорогах Львова також є чимало локацій, які є незручними та потребують кращої організації руху. >Tvoemisto.tv пропонує перелік проблемних ділянок, а також пропозиції від львів’ян і професійних водіїв, як такі місця можна вдосконалити.

Зараз ведуться переговори щодо приходу до Львова двох популярних лоукостерів – Wizz Air та Ryanair. Тетяна Романовська, директор Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького, під час відкритих зборів Львівського туристичного альянсу розповіла про те, на якому етапі зараз ці перемовини, із якими труднощами стикається українська сторона та чому прихід Wizz Air та Ryanair до Львова відкриє шлях і для інших лоукостерів. Tvoemisto.tv пропонує кілька важливих тез очільниці аеропорту.

Дискусійна платформа «Твоє місто Львів»

Які дороги та перехрестя у Львові зараз є найбільш небезпечними для водіїв та пішоходів? Як врегулювати проблему з дорожніми знаками на проблемних перехрестях Львова? Про це говорили 30 червня під час зустрічі, організованій дискусійною платформою «Твоє місто Львів».

Перехрестя вулиць Сахарова–Коперника–Нечуя-Левицького–Вітовського–Героїв Майдану львівські водії називають одним із найнезручніших для проїзду. Нині готують проект його реконструкції. Про це йшлося під час зустрічі «Проблемні ділянки доріг у Львові: як зменшити кількість ДТП», організованій дискусійною платформою «Твоє місто Львів».

У Львові планують змінити організацію руху на двох кільцевих перехрестях. На Володимира Великого – Княгині Ольги діятиме схема «Roundabout», а на Володимира Великого – Кульпарківська – Виговського – схема «Turbo Roundabout». Міська комісія з безпеки дорожнього руху підтримала таке рішення, однак на розробку та реалізацію проектів у Львівській міській раді кошти поки що не передбачили. Журналісти Tvoemisto.tv дізнавалися деталі, переваги та особливості таких схем руху.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!