7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень

2428 0
Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події.Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 14-21 серпня.
фото: LODA.GOV.UA, МИХАЙЛО ВЕРХОГЛЯД, ВІКІПЕДІЯ, COMMUNITIES.LVIV.UА, EGGHEADO.COM, FACEBOOK.COM/ROMAN.MATYS

фото: LODA.GOV.UA, МИХАЙЛО ВЕРХОГЛЯД, ВІКІПЕДІЯ, COMMUNITIES.LVIV.UА, EGGHEADO.COM, FACEBOOK.COM/ROMAN.MATYS

CityLife

Львівські соціологи дослідили, чим львів’яни займаються у вільний час, яку освіту здобули, скільки заробляють, на що витрачають кошти та як часто відвідують культурні заходи.

На Львівщині створили перелік із 208-ми земельних ділянок, які пропонують орендувати інвесторам.

У Львові затримали ґвалтівника: шукають постраждалих. Про зґвалутвання у міській поліклініці повідомив 76-річний дідусь. Зловмисник представився лікарем і запропонував оглянути його.

18 серпня, перебуваючи на Львівщині, Президент Петро Порошенко вручив нагороди військовим льотчикам за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку.

Із легкої руки Порошенка, 18 серпня на Львівщині стартувало будівництво заводу. Початок набору працівників до нового заводу компанії Nexans запланований вже на грудень 2016 року.

Екс-директор ЛКП «Збиранка» Богдан Горбаль та його заступник Борис Плашенко вийшли під заставу увечері 16 серпня.

16 серпня, у Львові на вулиці Чупринки підірвали відділення ПриватБанку

Львівський дизайнер та архітектор, співробітник департаменту розвитку ЛМР Олександр Шутюк розробив власне бачення майбутнього площі Двірцевої. У своєму блозі на «LiveJournal» він пропонує три варіанти реконструкції території, серед яких: площа із паркінгом, житлом та офісами, трамвайні колії, що рухаються під землею та інші.

Транспорт

Львів отримав два нові трамваї. Трисекційних машини від «Електрон» вже доставили у трамвайне депо № 1.

У центрі Львова встановили ще одну електрозарядну станцію для електромобілів.

Укрзалізниця пустить додатковий потяг зі Львова до столиці. Курсувати він буде упродовж одного дня – 28 серпня.

Перший літак, сполученням із Мінськ - Львів – Мінськ, прилетів, фактично, заповненим. Якщо маршрут буде популярним, рейс мають намір зробити щоденним.

На станції Підзамче у Львові додатково зупинятимуться три потяги.

До святкування 25-тої річниці Незалежності України «Львівелектротранс» підготував для львів`ян нові подарунки – урочистий «Парад трамваїв», виставку «Львівський трамвай – із минулого у майбутнє», а також пізнавальну екскурсію «Шляхом першого електричного трамвая Львова».

Китайські інвестори зацікавилися Львовом та висловили бажання налагодити авіасполучення.

Ремонтні роботи

Сиартували ремонтні роботи на на вулицях Трускавецькій-Пулюя. Вони не вплинуть на рух громадського транспорту, проте вулиці будуть перекриті упродовж 2 років.

До вересня бруківкою замостять вулицю Детька. Восени ще триватимуть роботи із замощення тротуарів.

Частину проспекту Червоної Калини у Львові перекрили до середини грудня.

У Львові тривають масштабні роботи з ремонту вулиці Садової. Проектом передбачено влаштування нового асфальтного покриття, кишень для автомобілів, велодоріжок, тротуарів, замощення біля будинків, освітлення, влаштування лавочок та висадку нових дерев – 44 липи та каштани. Загальна довжина ділянки реконструкції вулиці – 670м.

Реформи

У Львові запровадили проект «Шлюб за добу». Ця нова послуга від Мін'юсту надає можливість зареєструвати шлюб швидко і зручно, без попередньої реєстрації і відвідувань відділів РАЦСу.

В Україні оголосять сьому хвилю мобілізації у разі різкої ескалації бойових дій на Сході. під призов потраплять військовослужбовці першої черги резерву.

Під час військового параду до Дня Незалежності України військовослужбовці різних підрозділів Збройних Сил продемонструють експериментальні зразки нової форми.

Учні початкових класів читатимуть більше спілкуватися та висловлювати свою думку, а не просто зубритимуть предмети на пам’ять.

Соціальні та благодійні проекти

22 серпня, американський політолог та публіцист Френсіс Фукуяма виступатиме у Львові. Ключовими спікерами під час зустрічі також будуть Павло Шеремета і Кент Уївер. Слідкувати за розмовою можна буде в режимі онлайн.

До 25-річниці Незалежності України публічні особи закликають усіх спілкуватися винятково українською упродовж 25 днів.

На Сихові дітиме безкоштовний англомовний клуб. На заняттях клубу учасники матимуть змогу спілкуватися із американкою та удосконалювати свою англійську.

У Львові з’явився новий мурал. Новий малюнок, що покликаний оживити барви спального району та зробити його більш приємним для жителів та відвідувачів, намалювали поблизу Сихівської районної адміністрації та Сихівського райвідділу поліції.

15 серпня, стартував прийом проектів від громади, які реалізовуватимуть за кошти бюджету розвитку Львова вже в наступному році. Нагадаємо, відповідне положення про громадський бюджет (або бюджет участі чи партисипативний бюджет) було затверджене на сесії міської ради у червні цього року. 

Корисності

5-18 вересня весь Львів перетвориться на Форум видавців, авторів, перекладачів, науковців, підприємців, істориків, журналістів, друкарів, а також читачів. Пропонуємо дізнатися про основні події, гостей та учасників Форуму.

Часто трапляється так, що у магазині покупець ненароком впускає або ж зачіпає товар і той розбивається або пошкоджується. Як правило, у таких випадках адміністрація магазину вимагає сплатити збитки. Та чи має вона на це право? Tvoemisto.tv пропонує вам шість правил, які допоможуть захистити себе і свої гроші у такій ситуації.

Високі ставки акцизу та мита на вживані автомобілі в Україні і фактична неможливість значної кількості громадян України придбати такі автомобілі, змушує багатьох українців вдаватись до різних схем, які дають можливість використовувати на території України авто на іноземній реєстрації. Актуальність цієї теми не зменшується навіть у зв’язку з нещодавно прийнятим законом, яким зменшено акциз на вживані авто. Тому пропонуємо основні ризики.

Більшість людей вважає, що холодильник – найкращий спосіб для збереження усіх корисних властивостей їжі. Але деякі продукти втрачають свій смак та швидше псуються у холоді. Вони можуть чорніти та втрачати не тільки привабливий вигляд, а й ставати шкідливими для вживання. Варто запам’ятати 8 продуктів, які не варто зберігати у холодильнику.

Спецпроекти та спецтеми Tvoemisto.tv

 Tvoemisto.tv дізнавалося, хто може перетинати кордон без черги.

У львівському парку «Знесіння» планують створити сучасний візит-центр, який складатиметься з шести сегментів. Станом на зараз проект розробляють, проте вже наприкінці року його планують представити громадськості для обговорення. Детальніше про проектні напрацювання Tvoemisto.tv розповів Олександр Завадович, заступник директора з освітньо-виховної і рекреаційної діяльності парку.

У Львові минулого тижня Управління екології скерувало вимогу до компанії «Roshen» та до Галицької районної адміністрації прибрати декоративні елементи зі стовбурів та крон дерев. Як розповів Tvoemisto.tv начальник управління Андрій Галушка, на виконання вимоги представникам магазину виділи 10 днів.

Нещодавно в Україні завершилася вступна кампанія. Львівські університети опинилися серед лідерів за кількістю заяв абітурієнтів. Tvoemisto.tv дізнавалося, на які спеціальності найбільше прагнули потрапити цьогорічні вступники.

Великий Любінь розташовується поблизу Львова. За час свого існування з 13 століття воно встигло пережити і татарські набіги, і не одну війну. Утім, на його території і досі зберігається старовинний палац місцевого нафтового володаря.Tvoemisto.tv пропонує цими вихідними зазирнути у володіння барона.

Tvoemisto.tv продовжує проект «Найкращі ресторани Львова», у межах якого ресторатори та експерти розповідають, які заклади у місті вони радять відвідати та чому.

Цього разу ми пропонуємо 10 закладів від Костянтина Смолія – засновника кафе «Delicateka» у Львові. Одразу зазначимо, що свій заклад Костянтин Смолій не вносить у список, який, до речі, укладено, довільно.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 

 

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!