7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень

2657 1
Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події.Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 22-28 серпня.
фото: adm-km.gov.ua, facebook-сторінка "8-мий окремий батальйон УДА "Аратта", ecotown.com.uа, akcent.org.ua

фото: adm-km.gov.ua, facebook-сторінка "8-мий окремий батальйон УДА "Аратта", ecotown.com.uа, akcent.org.ua

CityLife

У Львові поліція застосувала табельну зброю, аби припинити бійку. Конфлікт виник між представниками забудовника та мешканцями новобудови.

Поки що жодна громада в межах Львівщини не погодилась на розміщення на своїй території сміттєпереробного комплексу, що є великою проблемою не лише для міста, а й для області.  

Восени у кількох міських парках стартують ремонтні роботи з відновлення покриття доріжок та влаштування дощової каналізації, ще у кількох – встановлять нові лавки або ж відремонтують старі.

Восени в Україні почнеться п'ятий етап підвищення тарифів на електроенергію з шести запланованих. Порівняно з липнем 2015 року за електроенергію доведеться платити на 56,4% більше.

Львівські соціологи дослідили, чим львів’яни займаються у вільний час. Більшість – дивляться телевізор, користуються інтернетом або байдикують.

Також Tvoemisto.tv пропонує вам переглянути унікальні записи зі зверненням до сучасників від тих, хто відсидів у радянських концтаборах та не зламався. Цінуйте незалежність.

У Львівській області виділили 50 гектарів на території Державного гірничо-хімічного підприємства (ДГХП) «Сірка» для будівництва сонячної електростанції.

У селищі Широкине Донецької області загинув львівський волонтер Володимир Шелудько від кулі снайпера бойовиків.

Спеціально для Tvoemisto.tv у департаменті охорони здоров'я  Львівської облдержадміністрації надали  інформацію  про наявні залишки імунобіологічних препаратів в закладах охорони здоров'я області та централізованому складі станом на 25 серпня 2016 року.

Протестувальники перекрили трасу Львів – Рава-Руська через Грибовицьке сміттєзвалище.

Транспорт

Через ремонтні роботи чимало вулиць Львова – недоступні для руху транспорту. Пропонуємо повний перелік доріг, які зараз ремонтують, та інтерактивну карту з позначками перекритих вулиць.

У зв’язку з виконанням ремонтних робіт внесено зміни в розклад руху на Львівській магістралі.

До святкування 25-ої річниці Незалежності України «Львівелектротранс» провів у Львові урочистий «Парад трамваїв».

Tvoemisto.tv дізналося, скільки автомобілів зі зниженим акцизом вже оформили львівські митники.

У Польщі курсуватиме потяг від Перемишля до українського кордону.

Корпорація «Богдан» уклала угоду з приватними перевізниками Львова на постачання 23 низькопідлогових міських автобусів.

Ремонтні роботи

У Львові упорядкують територію парку «Левандівське озеро». Дно озера обіцяють покрити білим піском, а саму водойму — очистити від органіки.

На озеленення у Львові витратять мільйон гривень. Найбільше дерев та кущів восени висадять у Личаківському районі міста.

У Львові на Сихові відкриють ще один дитячий клуб. Наразі там продовжують ремонтувати приміщення на вулиці Сихівській, 14, де вкінці року планують відкрити ще один дитячий клуб, загальною площею 112,4 кв. м.

4 вересня у Львові відкриють Меморіальний громадський проект «Простір Синагог», що втілюється у середмісті.

Реформи

Оцінювання – конфіденційна інформація, канікули та свята без домашніх завдань, менше робочих зошитів та більше інтерактивної роботи . В Україні оприлюднили нові орієнтовні вимоги оцінювання та методичні рекомендації для початкової школи.

Уряд має намір навести лад у фармацевтичній сфері, в результаті чого ліки в Україні подешевшають.

Менше теорії, більше ігор та сучасних вправ — так тепер виглядатимуть уроки фізичної культури в 1-4 класах. Відповідні зміни Міністерство освіти і науки України затвердило в оновлених програмах початкової школи.

Національний банк України з 1 вересня 2016 року вводить в обіг пам'ятні банкноти номіналом 20 гривень на честь 160-річчя видатного українського письменника Івана Франка.

Кабінет міністрів України прийняв рішення спростити встановлення зонних лічильників електроенергії. Встановлення таких пристроїв дозволяє заощаджувати кошти, оскільки тарифікація здійснюється за зниженим «нічним» тарифом.

Бійці АТО можуть безоплатно отримати ліки. Препарати відпускаються за рецептом лікаря при таких хворобах, як діабет, ревматизм, онкологія та інші. Перелік ліків і хвороб за посиланням.

Соціальні та благодійні проекти

Містяни до 1 вересня можуть долучитися до збору коштів та канцелярії для дітей бійців АТО. Проект «Збери дитину героя до школи!» запустила ГО «Допомога дітям героїв».

Львів’ян запрошують долучитися до благодійного марафону. У рамках забігу передбачена розважальна програма, нагородження переможців, а також – забіг найменших учасників із казковими героями на 100 метрів.

Громадські активісти Львова запустили у Фейсбуці флешмоб #Я_будую_свою_країну_безкоштовно, який покликаний показати, наскільки багато людей готові допомагати розвиватися Україні безкоштовно. «Даними відео ми хочемо показати велику кількість людей, що вкладають свої сили і час на створення безкоштовних проектів, яких потребує суспільство», — каже авторка проекту.

Львів’ян вчитимуть розробляти проекти, спрямовані на розвиток міста. Проекти, які отримають найбільшу підтримку мешканців, будуть реалізовані за рахунок міського бюджету.

У Львові локальний бізнес має намір облаштувати подвір'я зі сценою для Будинку дитячої та юнацької творчості Франківського району, що на вулиці Науковій, 17. Містян запрошують до обговорення.

Корисності

Експертна група «Поліція під контролем» розробила інструкцію, яка детально розповідає, як діяти, якщо поліцейський виходить за межі своїх обов’язків або не виконує їх: незаконно перевіряє документи, ігнорує усні заяви про правопорушення тощо.

Українська поліція перерахувала найбільш аварійні дороги держави за підсумками перших місяців 2016 року.

Як уберегти свою Facebook-сторінку від інтернет-шахраїв. 8 правил безпеки.

Львів’ян кличуть на унікальний театральний фестиваль. На фестиваль «Кіт Ґаватовича» протягом 3-4 вересня завітають театральні діячі з усього світу. Програму можна переглянути тут.

Спецпроекти та спецтеми Tvoemisto.tv

У якому віці підлітки починають вживати наркотики? Чому важливо бачити свою дитину та розумно її контролювати? Яка поведінка і симптоми мають насторожувати батьків? Чому статистичні дані про наркозалежних на Львівщині є спотвореними? Про особливості підліткової наркоманії розповіла в інтерв’ю Tvoemisto.tv Мирослава Кабанчик, головний лікар Львівського обласного наркологічного диспансеру.

Фернсіс Фукуяма – видатний американський політолог, філософ та публіцист в інтерв’ю Tvoemisto.tv розповів про особливості політики Європейського Союзу щодо України, проблеми боротьби з корупцією, а також чому Україна є європейською країною лише частково, але, попри це, приречена стати сучасною демократією.

Tvoemisto.tv продовжує проект «Найкращі ресторани Львова», у межах якого ресторатори та експерти розповідають, які заклади у місті вони радять відвідати та чому.

Цього разу ми пропонуємо 10 закладів від Андрія Валового — директора з розвитку та міжнародної співпраці асоціації кулінарів «Західна шеф група», менеджера міжнародної консалтингової компанії DK-Team, а також почесного члена асоціації кухарів Сербії, Чорногорії, Хорватії і Казахстану.

Tvoemisto.tv поспілкувалося з львів’янином Юрієм Закопцем – захисником України, який під час бою у Пісках прикрив товариша і взяв на себе силу удару вибухової хвилі від міни, що розірвалася на п’ятиметровій відстані. Побратим залишився неушкодженим, а Юрій отримав численні поранення від осколків. За цей вчинок боєць нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни». У розмові з Tvoemisto.tv боєць розповів про досвід війни, труднощі та помилки в тилу, а також виступ на трибуні Верховної Ради та проблему патріотизму у Львові.

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
29 Серпня, 2016 12:56
Тетяна За все що робить міська рада, дякую. Не вистачає у Львові зелених місць відпочинку. Кожну неділю думаємо де би поїхати, щоб було затишно, зелено. Такий приклад - санаторій у Шкло, територія у Моршині (тепер за вхід беруть гроші). Але їхати далекувато. Якби була можливість, були би вдячні, якби біля Львова обладнали такий зелений парк, яких багато у Європі (можно платний). З побажаннями успіхів, мешканка Львова.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!