7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень

2457 0
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’яталися львів’янам ці сім днів, 9 – 16 жовтня.
фото: TSN.UA, Lviv IT Arena, tvoemisto.tv

фото: TSN.UA, Lviv IT Arena, tvoemisto.tv

CityLife

Відповідно до розпорядження №516 міського голови 11 жовтня у Львові розпочався опалювальний сезон для населення.

15 жовтня, у Львові на базі Інституту патології крові та трансфузійної медицини НАМН України, що розташовується на вулиці Генерала Чупринки, 45, відкрили Центр трансплантації стовбурових гемопоетичних клітин.

14 жовтня, у Львові відбувся Марш слави українських вояків. Захід приурочено до Дня захисника України та Дня створення УПА.

У Львові на засіданні виконкому міськради, 13 вересня, затвердили висновок про те, що впровадження електронного квитка коштуватиме 11,2 млн євро, з яких 10 млн євро ЛКП «Львівавтодор» візьме в кредит у ЄБРР.

Минулого тижня стало відомо, що до кінця 2016 року у Львові планують завершити ремонт і реконструкцію басейнів у шести школах.

У Львівській міській раді визначили переможця конкурсних торгів на виготовлення технічно-економічного обґрунтування (ТЕО) та попереднього бізнес-плану багатофункціонального комплексу (конференц-центру та виставкового залу), який буде побудовано у Львові. Про це повідомляють у прес-службі міськради.

У місті Буську на Львівщині нідерландці розпочали будівництво нового тепличного комплексу з вирощування салатів.

Транспорт

Минулого тижня повідомили, що у Львові змінять маршрути двох міських автобусів у зв’язку із відкриттям нової торгової галереї.

Львівським водіям заборонили паркуватися на вулицях Чупринки та Хмельницького, аби не перешкоджати руху трамваїв.  А в центрі Львова на початку вулиці Лисенка невдовзі демонтують знак «Зупинку заборонено».

На вулиці Шевченка 45-річний водій, що керував автомобілем «Хюндай Терракан», зіткнувся з «Фольксвагеном Кадді». Після цього він виїхав на тротуар, де збив двох чоловіків. Один з них помер на місці від отриманих травм. Про це повідомляє ГУ Національної поліції у Львівській області.

До кінця року місто очікує отримати від заводу «Електрон» 30 нових автобусів, ще 20 – на початку наступного року.

Ремонтні роботи

Із 15 жовтня вул. Угорську закрили на ремонт, а також тимчасово змінили організацію руху на перехресті просп. Червоної калини і вул. Драгана.

Із червня у місті триває комплексна реконструкція шляхопроводу на вулиці Городоцькій. Завершити всі роботи планують до 20 листопада.

Також на підрядника ремонту дороги Мостиська – Самбір – Борислав склали протокол за виконання робіт під час дощу.

Реформи

Україна домовилась з острівною державою Сент-Кіттс і Невіс в Карибському басейні про скасування візових вимог.

В «Особистому кабінеті мешканця» з’явилися нові послуги для львівських підприємців.

Вартість біометричного закордонного паспорта для громадян України може знизитися. Саме за наявності біометрики після запровадження безвізового режиму українці зможуть їздити до країн Європейського Союзу без віз.

Нещодавно Кабінет міністрів України вніс зміни до переліку платних медичних послуг. Список розширився кількома новими пунктами. Зокрема, йдеться про різного виду дослідження, а також послуги телемедицини.

Міністерство рекомендувало посилити популяризацію української мови в учнівському та педагогічному середовищі.

Багато банків вводять плату за зміну PIN-коду, помилкове введення даних в банкоматі або перегляд балансу рахунку.

Соціальні проекти, благодійність

Львівській спеціальній школі-інтернату Марії Покрови обіцяють подарувати комп’ютерні класи й провести для її вихованців курси з ІТ та іноземних мов.

У рамках проекту #ПісніВійни вийшла нова композиції «Бог біля тебе» – перша пісня Богдана Ковальчина. У мережі з’явився кліп, у якому десантник виконав її разом із Арсеном Мірзояном.

Для утеплення індивідуального житла львів'янам та мешканцям області пропонують «теплі» кредити та фінансову допомогу.

Корисності та цікавинки

13 жовтня, у вітчизняних кінотеатрах з’явиться перший український анімаційний фільм. Пропонуємо дізнатися, чим здивує мультпродовження народної казки та де його можуть подивитися львів’яни.

На тематичному форумі «Освіта», який проходив 15-18 вересня в межах Форуму видавців у Львові, прозвучало питання і про перспективи української вищої освіти. «Якою має бути освіта в Україні, аби працездатна частина суспільства відчувала її корисність. Хто має відповідати за освіту? Держава? Людина? Бізнес?» – відповідь намагалися дати освітяни та представники влади та бізнесу. Більше про те, до яких висновків вони прийшли – читайте у публікації tvoemisto.tv.

Лауреатом Нобелівської премії з літератури у 2016 році став американський співак Боб Ділан, повідомила постійний секретар Шведської академії Сара Даніус. Також про це повідомляють і на офіційному профілі Нобелівської премії у Twitter.

65% працівників, працюючи у тій чи іншій компанії, паралельно моніторять ринок вакансій. Частина з них звільняється або змінює спеціалізацію. Що важливо знати роботодавцю про причини пошуку кращих пропозицій обговорювали під час HR-семінару, організованого юридичною компанією HD Partners та Львівською консалтинговою групою.

Спецпроекти та спецтеми Tvoemisto.tv

Сьогодні Львів посідає друге місце після Києва серед міст в Україні із найкращими показниками для орендування торговельних приміщень. Та, попри це, міжнародні бренди не поспішають відкривати свої представницькі магазини у Львові. Про це Tvoemisto.tv розповіла Наталія Кравець – директор департаменту торговельної нерухомості «Colliers International» в межах Осіннього форуму «Нерухомість, девелопмент, рітейл».

29 жовтня у Львові відкриють нову сучасну торгову галерею «Victoria Gardens». У коментарі Tvoemisto.tv  Віталіна Захожа, директор відділу оренди «Victoria Gardens» розповіла, у чому особливіcть торгового центру та які нові бренди прийдуть до Львова.

Tvoemisto.tv у проекті «Вони залишаються» записує розповіді військових, які повернулися з війни та залишаються в армії, розуміючи, що у будь-який момент можуть знову опинитись на передовій. Цього тижня героєм спецпроекту став Олег Мацишин, доброволець із позивним «Бандера».

На площі біля Львівського університету імені Івана Франка можуть збудувати дворівневий паркінг на 400 місць. Упродовж місяця необхідну ухвалу винесуть на розгляд сесії Львівської міської ради. Про це повідомила начальниця управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Ольга Сивак під час дискусійної зустрічі «Коли чекати нових паркінгів у Львові».

За першу добу жовтня львівські патрульні зловили 30 водіїв, які керували автомобілями напідпитку. 25 з них попалися вночі. Це своєрідний рекорд для наших поліцейських. Tvoemisto.tv зробило спробу з’ясувати, чому великі штрафи не лякають львівських водіїв.

Естер Дайсон за версією The New York Times – найвпливовіша жінка у сфері інформаційних технологій. На Lviv IT Areni вона розповіла як досягти успіху, в які проекти варто інвестувати та як розвивати українські ІТ.

У Львові один із мікрорайонів планують оснастити «розумними» комплектами, які дозволять ефективніше використовувати ресурси і час. Tvoemisto.tv дізналося, які інновації чекають на мешканців одного із районів.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!