7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень

2456 0
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події.Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 2-9 квітня.
фото: u-s-c.com.ua

фото: u-s-c.com.ua

CityLife

Львів посів 9-те місце в рейтингу міст України. Всеукраїнське муніципальне опитування проводив Міжнародний республіканський інститут. Всього опитали 19 200 осіб. Переможцем в рейтингу стало місто Вінниця, його визнали найкомфортнішим містом в Україні. Друге місце посів Харків – ці міста вже втретє перемагають в рейтингу.

У Львові відновили опалювальний сезон. Зважаючи на зниження температури зовнішнього повітря, від 7-го квітня у місті відновили опалювальний сезон.
Нагадаємо, від 31-го березня у Львові призупинили опалювальний сезон для усіх споживачів теплопостачальних підприємств. У той же час, відповідно до розпорядження, опалення закладів освіти, охорони здоров’я та культури здійснюється на підставі звернень керівників закладів.

У Львові створюють інклюзивний простір для глухих та слабочуючих студентів. В Українському католицькому університеті викладачі кафедри загальної та соціальної педагогіки організовують інклюзивний простір з підтримки глухих та слабочуючих студентів і запрошують на навчання у вищій школі, відкриття якої планується восени 2018-го року.

У Львові освятили монаший цвинтар, заснований Андреєм Шептицьким. У неділю, 2-го квітня, у «Шевченківському гаю» провели освячення каплиці та оновленого монастирського цвинтаря Свято-Іванівської лаври Студійського уставу УГКЦ.

У Львові запустили унікальну програму розвитку шкіл. Школа 3.0 – це проект, покликаний змінити підхід до управління, викладання і загалом взаємодії в українських школах. Майже місяць тому Центр інноваційної освіти «Про.Світ» оголосив про запуск цього проекту у Львові.

Новим заступником голови Львівської облради став представник «Народного контролю».  На посаду першого заступника обрали голову фракції «Народний контроль» в облраді Андрія Білоуса.

Транспорт

Wizz Air дозволив безкоштовно виправляти помилки в квитках. Пасажирам, які помилились бронюючи квиток, можна виправити помилку в імені через особистий кабінет. Раніше дозволялося вносити зміни лише через кол-центр.

У Львові побільшає станцій велопрокату. Депутати Львівської міської ради затвердили ухвалу «Про встановлення станцій громадського велопрокату». Її підтримало 53 народних обранці.

Uber підвищив тарифи у Львові. Мінімальна вартість замовлення зросла на 11 гривень.

Львівський «Електрон» продаватиме електроавтобуси Кувейту. Інвестори із Кувейту мають намір купувати електроавтобуси львівського ПАТ «Концерн Електрон».

Ryanair запустить рейс зі Львова до Берліна на місяць раніше. 6-го квітня ірландський лоукостер анонсував запуск двох щотижневих авіарейсів Львів-Берлін уже з вересня 2017-го року.

На вулицях Львова курсуватимуть оновлені тролейбуси і трамвай. ЛКП «Львівелектротранс» презентував оновлені тролейбуси і трамвай, в рамках проекту оновлення трамваїв та тролейбусів, який стартував торік.

Центр Львова і вулицю Пасічну хочуть з'єднати тролейбусом. Варіанти майбутнього маршруту: тролейбусна лінія від кільця на перехресті вул. Зеленої – Пасічної по Пасічній до Пагорба Слави або від кільця вул. Зеленої – Вашингтона по вул. Вашингтона – Пасічній – Личаківській до вул. Голинського.

На Великдень запустять додаткові рейси поїздів зі Львова. Укрзалізниця призначила 14 додаткових поїздів по Україні.

Комуналка, ремонтні роботи, будівництво

У Львові відремонтують низку театрів.  Зараз ремонтні та реставраційні роботи проводяться у трьох театрах міста: Львівський академічний духовний театр «Воскресіння» та Львівський академічний молодіжний театр імені Леся Курбаса, Львівський драматичний театр імені Лесі Українки.

У Львові ремонтують дороги і хідники. Зараз триває поточний ремонт доріг на вул. Лінкольна, вул. Тунельній, вул. Винниці, вул. Миколайчука. Згодом розпочнеться ремонт вул. Шевченка, вул. Брюховицької, вул. Орлика. Проведено ремонт хідників на вул. Грицая (110 м²), вул. Туган-Барановського (104 м²), вул. Дж. Вашингтона - Шафарика (123 м²), вул. Пасічній (13 м²), вул. Дж. Вашингтона (55 м²), вул. Личаківській - Пасічній (6 м²). Також, відремонтували 869 м² дороги на вул. Миргородській від вул. Корейської до Ковельської.

У Львові відремонтують мури в Митрополичих садах. Між верхніми і нижніми Митрополичими садами (сад собору св. Юра) обвалились частини муру. На цей час вирішують, як провести протиаварійні заходи.

У Львові реставрують актову залу Львівської політехніки. Реставрація зали може зайняти два-три роки.

На площі Митній збільшують зелені зони. До Дня міста тривають роботи з реконструкції та озеленення площі Митної.

Реформи

Європарламент схвалив безвіз із ЄС для України. Більшість фракцій Європарламенту підтримала надання безвізового режиму.

В ЄС запрацювали нові правила перетину кордону. Від 7-го квітня, усіх, хто перетинатиме зовнішні кордони, перевірятимуть ретельніше.

В Україні запустили онлайн-сервіс для перевірки дійсності паспортів. Новий сервіс дає можливість перевірити наявність паспорта громадянина України в базі даних МВС, а також у базі даних ДМС, яка здійснює облік документів, що визнані недійсними «без криміналу»: псування, втрата та інше.

В Україні дозволять приватизувати житло в гуртожитках. Верховна Рада України ухвалила у повторному другому читанні і в цілому законопроект №1076 «Щодо реалізації житлових прав мешканців гуртожитків». «За» законопроект 5-го квітня проголосували 256 нардепів.

Львів’яни зможуть отримати безкоштовні ліки. З 5-го квітня в Україні стартувала програма «Доступні ліки».

В Україні підвищать ліміт купівлі готівки до 150 тис. грн. Національний банк України ухвалив рішення щодо підвищення з 5-го квітня ліміту купівлі готівкової валюти населенням.

В Україні внесли зміни до правил дорожнього руху. Рух по колу стане головною дорогою в усіх випадках. Досі не було єдиного правила пріоритетності доріг.

Україна і Канада стали партнерами в сфері оборони. Міністр оборони України Степан Полторак та Міністр оборони Канади Харджит Сейджан підписали оборонну угоду.

Соціальні проекти, благодійність

В Стрийському парку почали відновлювати жоржинарій. Жоржинарій в Стрийському парку знаходиться в занедбаному стані. Небайдужі львів’яни в суботу, 8-го квітня, зібралися, щоб упорядкувати територію та висадити жоржини.

Благодійний Великодній кошик: 5 можливостей допомогти потребуючим у Львові.

У Львові запустили унікальну програму розвитку шкіл. Школа 3.0 – це проект, покликаний змінити підхід до управління, викладання і загалом взаємодії в українських школах. Майже місяць тому Центр інноваційної освіти «Про.Світ» оголосив про запуск цього проекту у Львові. Після аналізу 220 заявок від 32 шкіл і численних зустрічей з командами цих навчальних закладів, відібрали 4 школи.

Львів'ян просять допомогти розфарбувати дитячу лікарню. У Львові активісти розмальовують приміщення дитячого психоневрологічного диспансеру. Можна долучитися і допомогти.

Корисності та цікавинки

Як захистити бізнес від кіберзлочинців. Основні принципи стандарту з інформаційної безпеки.

Як схуднути за 8 тижнів. У Львові діє унікальна програма. Програма схуднення «8 тижнів» – це досвід, накопичений за роки спроб і помилок. Це ретельно продумана система навчання, яка допоможе сформувати нові звички.

Спецпроекти та спецтеми Tvoemisto.tv

Під Львовом будують заміський район. Будинки пропонують з готовим ремонтом. Новий заміський район «Липові роси» – житловий комплекс на 280 помешкань. Основною особливістю є те, що купити їх можна одразу з ремонтом. Також забудовник обіцяє розвинуту інфраструктуру – садок для найменших, тенісні корти, аптеку, магазини.

Право на смак. Які вивіски приберуть з фасадів Львова. Фото. Нові правила оформлення вивісок поширюються на все місто. Але боротися з порушеннями не поспішають; крім того, негарні вивіски – не єдина хвороба львівських фасадів, кажуть фахівці.

Вулиці Львова: Від учня до професора – вулиця Кирила і Мефодія. Про вулицю професорів та студентів розповідає фізик Олексій Гордійович Миколайчук.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!