7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень

2418 0
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень з 17-го по 23-тє квітня.
фото: inlviv.in.ua

фото: inlviv.in.ua

CityLife

Як львів’яни святкують Великдень у Шевченківському гаю. На Фестинах діяла низка святкових галявин, де водили гаївки та веснянки. Для найменших учасників свята на дитячій галявині проводились давні традиційні великодні забави, гаївочки, а галявина середньовічних лицарів запрошувала дітей на майстер-класи лицарських боїв.

У Львові провели «Поливаний понеділок». Поливання тривало на майданчику перед входом у міську Ратушу. Поливатися було дозволено лише в цих часових рамках (з 12.00 до 16.00) і на цій території. На інших територіях чергували працівники правоохоронних органів і «Муніципальна дружина».

В ніч з 17-го на 18-те квітня у Львові зупинили 10 п’яних водіїв. Вночі патрульні зупинили Mercedes-Benz, що рухався з вимкненими фарами. Патрульні запропонували пройти тест на вміст алкоголю в крові. Він показав результат 0.58 проміле. Також цієї ночі патрульні зупинили машину  Kia Soul за порушення правил дорожнього руху. Інспектори помітили всі ознаки алкогольного сп’яніння і почали шукати свідків для проходження тесту. Водій машини вдав, що заснув, а потім відмовився від проходження перевірки.

Землю в Стрийському парку хотіли незаконно передати в користування. Прокуратура Львівської області не дала Львівській міській раді незаконно передати в користування земельної ділянки у межах пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Стрийський парк».

Львів отримав гарантії на два роки про вивезення сміття. Меморандум підписаний 21-го квітня між Львівськими ОДА, обласною та міською радою та 19-ма міськрадами області. “Полігони, які знаходяться на території Львівської області, будуть відкриті, щоби ми могли вивозити туди відходи, а ми будемо виділяти міським радам субвенції, щоби вони могли ці кошти витрачати, в першу чергу, на процеси рекультивації існуючих полігонів і вирішення першочергових соціальних проблем”, – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

У Львові організували найбільший в Україні фестиваль пластунів. До Львова приїхали 103 команди пластунів зі всієї України, щоб взяти участь в мистецьких змаганнях. Всього на «Дні пластуна» було 13 конкурсів, найбільший з яких – театральний, де беруть участь 79 команд і близько 1300 акторів. У програмі фестивалю – театральні вистави, конкурс акустичної пісні, виставка інсталяцій, кібер-турнір, змагання фотографів, стендап шоу, а також конкурс «Міс та містер Дня пластуна».

Реформи

На Львівщині обрали головного медика. За результатами конкурсу на заміщення вакантної посади директора департаменту охорони здоров’я перемогла Ірина Микичак.

Владику Венедикта забирають зі Львова. Папа Франциск призначив владику Венедикта (Алексійчука) Правлячим єпископом єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у Чикаго, США.

Транспорт

Головний сервісний центр МВС оприлюднив показники електромобілів на дорогах в Україні, які зареєстрували протягом минулого року та І кварталу 2017-го. У відомстві зібрали статистику реєстрації за регіонами та календарним роком, за популярними марками авто та навіть їхніми кольорами.

В Україні ввели плату за бронювання авіаквитків через агентства. Від 19-го квітня, Міжнародні авіалінії України ввели плату за бронювання квитків через агентства, які працюють через глобальні системи Amadeus, Sabre, Travelport и Travelsky.

В ЛМР зареєстрували громадське формування, яке перевірятиме квитки в трамваях і тролейбусах. Самим учасникам формування недозволено штрафувати порушників, вони будуть це робити спільно з працівниками «Львівелектротрансу».

 

Комуналка, ремонтні роботи, будівництво

Підкарпатське воєводство Польщі оголосило тендер на розробку проектної документації на облаштування автомобільного переходу «Мальговичі-Нижанковичі» на Львівщині.

Як оновлять стадіон «Юність» у Парку культури. Візуалізація. «Зараз капітально ремонтують праві трибуни стадіону, тут також здійснять ремонт з розширення гардеробних з душовими», – зазначили у дирекції Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького.

Львів’янам розповіли, коли облаштують кінцеву зупинку сихівського трамвая. Облаштування кінцевої зупинки трамвая №8 планують завершити до кінця місяця.

На кордоні з Польщею облаштують новий пункт пропуску. Підкарпатське воєводство Польщі оголосила тендер на розробку проектної документації на облаштування автомобільного переходу «Мальговичі-Нижанковичі» на Львівщині.

На вулиці Зеленій і Надійній побудують житловий квартал і дитсадок. До 5-го травня 2017 року триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території, обмеженої вул. Надійною, вул. Зеленою, межею міста у м. Львові. На цій території заплановано будівництво нового 9-поверхового житлового кварталу з дошкільним закладом.

У Львові біля цирку облаштували новий паркінг. Вартість робіт склала майже 1,43 млн грн. Роботи з облаштування дорожнього покриття (мощення) для паркінгу виконало ТОВ «Компанія Вестінвест», згідно з договором укладеним з Галицькою районною адміністрацією.

Будівництво індустріального парку у Рясному планують розпочати в червні. Як розповіли Tvoemisto.tv в управлінні інвестицій та проектів департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, індустріальний парк у Рясному таки будуватимуть.

Соціальні проекти, благодійність

У Львові провели 21-кілометровий пробіг «VII Львівський напівмарафон». Забіг розпочався о 10:00 біля Оперного театру і продовжився вулицями Пекарською, Мечнікова та Левицького до центральної алеї парку Погулянка. Переможцем пів марафону став легкоатлет Тарас Сало.

Корисності та цікавинки

Які книжки крадуть у львівських книгарнях. Серед крадіїв – клептомани, юні бешкетники та університетські професори. Коли їх ловлять, вони частіше сваряться, ніж перепрошують.

Як дефіцит вітаміну D впливає на здоров’я: міфи та реальність. У 21 столітті з розвитком науки відбулося переосмислення та фактичне перевідкриття вітаміну D, його ролі та властивостей. Дослідження показали, що вітамін D – це більше, ніж вітамін з функціями прогормону, за участі якого відбуваються численні процеси в організмі людини.

Як львів'янам уберегтись від кліщів. У травні підвищується активність кліщів, що є переносниками ряду небезпечних інфекційних захворювань. Уже п'ятеро осіб на Львівщині звернулися до медиків через їхні укуси. Зараз варто бути особливо обережними на пікніках чи навіть у парках.

Як повернутися у форму після свят без шкоди для здоров’я. Поради дієтолога. Cвята приносять затишок і тепло – в дім, а шкідливі продукти – в холодильник. Навіть якщо ви адепт правильного харчування, то встояти перед олів’є чи смаженою відбивною, паскою або ромовою бабкою фактично неможливо. Під час таких довгих застіль наш шлунок страждає.

Спецпроекти та спецтеми ;Tvoemisto.tv

Як співає повзик, або чим займаються на Погулянці львівські бьордвотчери. Знайомимось із птахами львівських околиць разом із орнітологом Ганною Кузьо, яка розпізнає їх усіх і на вигляд, і за голосом.

Мадрид, Багдад і соціальний колаж: навіщо науковці вивчають Сихів. Центр міської історії оголосив набір на літню школу «Сихів: простори, пам’яті практики». Її координатори розповідають, чого нас може навчити спальний район, і кажуть, що Сихів – успішна історія модернізму.

Прийдеш до мене – матимеш оцінку. Навіщо львівським школярам репетитор? Експерт з освіти Катерина Гороховська розповідає про репетиторство (нормальне і нав’язане), про те, чи треба вірити рейтингам шкіл і хто буде найкращим репетитором для вашої дитини.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!