7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень

2546 0
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень з 24-го по 30-те квітня.
фото: odessapassage.com

фото: odessapassage.com

CityLife

Було – стало. Як змінилася панорама Львова за 10 років. Фото. Пропонуємо підбірку світлин, які демонструють, наскільки змінився вигляд Львова за останнє десятиліття.

Львів придбав міжнародну систему фіксації результатів спортивних змагань. Львів став третім містом в Україні, яке придбало сучасну сертифіковану систему «Старт-фініш», що дозволить приймати офіційні міжнародні змагання із легкої атлетики, велоспорту, тріатлону та плавання.

Як живеться львів’янам у центрі міста. Результати опитування. Інфографіка. Товариство міжнародного співробітництва GIZ представило статистику соціальних опитувань мешканців старої частини Львова.

У Львові запрацює навчальна програма з вивчення штучного інтелекту. У Національному університеті "Львівська політехніка" за ініціативи Львівського кластеру запровадять нову інноваційну навчальну програму Artificial Intelligence (Системи штучного інтелекту).

Львів повертатиме кредит за е-квиток упродовж 13-ти років. Під час Весняного ділового форуму на «Арені Львів» Львівська міська рада та Європейський банк реконструкції та розвитку підписали Договір гарантії в рамках реалізації проекту впровадження автоматичної системи оплати проїзду в місті Львові (електронного квитка).

Для громадських проектів Львова збільшили максимальну вартість. Максимально можлива сума фінансування малих проектів громадського бюджету збільшилась з 200 тис. грн до 500 тис. грн. За ухвалу, під час засідання сесії, проголосували 44 депутати.

У Львові вироблятимуть біогаз із мулу стічних вод. Візуалізація. Під час міжнародного Екологічного форуму представники громадського і бізнес-секторів презентували успішні проекти у сфері поводження з ТПВ. ЛМКП «Львівводоканал» представив проект вироблення біогазу з мулу стічних вод.

Куди піти на пікнік у Львові: для мешканців створили онлайн-карту. На геопорталі Львова з’явились локації легальних місць для відпочинку на природі.

У центрі Львова відкрили для огляду автентичне підземелля храму. Фото. На вулиці Краківській у Львові відкрили для вільного доступу автентичне підземелля Преображенської церкви.

Реформи

ЄБРР допоможе Львову вирішити проблему зі сміттям. Місто та ЄБРР розглядають проект поводження з твердими побутовими відходами, який передбачає 20 млн. євро для вирішення найбільш нагальних проблем.

У Львові ввели нові правила паркування. Що зміниться. Депутати ЛМР прийняли ухвалу «Про внесення змін до Положення про паркування транспортних засобів у м. Львові» від 29.12.2011р № 1072.

В Україні почали діяти нові правила руху на перехрестях. Від 28-го квітня набув чинності закон про внесення зміни до статті 41 Закону України "Про дорожній рух" щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу.

Для громадських проектів Львова збільшили максимальну вартість. 27-го квітня на засіданні ЛМР було прийнято ухвалу про збільшення максимальної вартості громадських бюджетів.

Українцям перерахують субсидії. П'ять нововведень. З 1-го травня в Україні діятиме оновлена програма житлових субсидій.

З травня в Україні збільшать прожитковий мінімум. Як зміняться соціальні виплати. З 1-го травня 2017 року для працездатних українців збільшать прожитковий мінімум до 1624 гривень.

На Львівщині повістки призовникам вручатимуть на кордоні. Найближчим часом представники Львівського обласного військкомату почнуть чергувати перед пунктом пропуску «Шегині», щоб виявляти призовників.

В Україні можуть ввести загальну декларацію доходів громадян. Кабмін планує розробити законопроект про введення загального декларування доходів громадян та податковому контролі витрат фізичних осіб непрямими методами.

Банки виправлять технічні недоліки, щоб обслуговувати власників ID-паспортів. У Нацбанку зазначають, що ID-картка жодним чином не обмежує можливості українців щодо користування банківськими послугами.

У країнах Євросоюзу скасують плату за роумінг. На засіданні Ради Європейського союзу було вирішено запровадити безкоштовний роумінг для європейських користувачів на території всіх країн, що входять до ЄС.

Транспорт

Упродовж п’яти місяців трамваї у Львові не курсуватимуть до Головного вокзалу. Як повідомили у ЛКП «Львівелектротранс», на час реконструкції вулиці Чернівецької трамваї, які курсують до Головного залізничного вокзалу, змінять маршрут.

У робочий час на атп-1 у Львові простоюють десятки автобусів. Директор заперечує. У соцмережі виклали фото, де видно, як на території комунального автотранспортного підприємства стоять десятки автобусів. Керівництво АТП-1 пояснює, що так може бути лише у вихідний чи святковий день.

Авіакомпанія United Airlines ввела нові правила. 9 нововведень. Авіакомпанія United Airlines представила програму нового покращеного сервісу.

Комуналка, ремонтні роботи, будівництво

Без паркінгу. У Львові вирішують, якою буде площа Двірцева після реконструкції. Варіанти. У 2017-му році має стартувати реконструкція площі Двірцевої. Робоча група працює над варіантами концепції.

У Львові озеленять трамвайну колію на Сихів. Візуалізація. Уздовж трамвайного маршруту на Сихів планують висадити низку декоративних дерев.

Цього року у Львові відкриють перинатальний центр. Львівський обласний перинатальний центр мають відкрити у 2017-му році.

На Львівщині відкрили новий цех заводу із виробництва кабельної продукції. Відео. У Новому Роздолі на заводі «ОДВ-Електрик» запустили цех з виробництва верстатів власної розробки. Тут вироблятимуть верстати, розроблені місцевим конструкторським бюро, які будуть експортувати по цілому світу.

Цього року у Львові почнуть ремонтувати вулицю Замарстинівську. Фото. На ремонт вулиці Замарстинівської виділено 10 млн гривень. Через тиждень ЛКП «Львівавтодор» оголосить тендер, аби відновити нормальний стан вулиці.

У Львові відремонтують дворики та тротуари. Перелік адрес. Паралельно з роботами на центральних магістралях Львова у кожному районі міста розпочато роботи з капітального та поточного ремонту внутрішньоквартальних доріг, дворів і тротуарів.

Частину вулиці Личаківської закрили на ремонт. Як об'їхати. Від 28-го квітня перекрито рух транспортних засобів на вул. Личаківській, на ділянці від вул. Мечникова до вул. Збаразької.

У травні у Львові почнуть ремонтувати вулицю Чернівецьку. 9-го травня заплановано розпочати капітальний ремонт вулиці Чернівецької з кільцем розвороту трамвая.

У Львові з’явиться ще кілька новобудов. На засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради затвердили 11 рішень з питань містобудування.

На Львівщині відкрили сонячну електростанцію. Фото. У Яворівському районі Львівщини на землях Залузької сільради відкрили наземну фотоелектричну сонячну електростанцію "Озерна".

Соціальні проекти, благодійність

Нейрохірург Генрі Марш у Львові провів кілька операцій та подарував обладнання. Про інвестиції всесвітньо відомого доктора у львівську медицину Tvoemisto.tv розповів його український колега Андрій Мизак.

Для літніх людей у львівському геріатричному пансіонаті придбали нові ліжка. Клуб Ротарі Lviv International, при підтримці Благодійного фонду "Нова Країна Україна" (Львів) та Клубів Ротарі в місті Оденсе, Данія, придбали лiжка літнім людям-мешканцям Львівського геріатричного пансіонату.

Корисності та цікавинки

Нейрохірург Генрі Марш у Львові про успіх, медицину та роботу в команді. Усесвітньо відомий лікар-нейрохірург Генрі Марш, автор книги «Історії про життя, смерть та хірургію головного мозку», говорив з львів'янами про систему охорони здоров’я, самоосвіту та успіх. Tvoemisto.tv занотувало найважливіше.

(Сумнівне) щастя жити в центрі Львова. Три типи мешканців львівського середмістя, різниця між підприємцями та авантюристами і конфлікти через відсутність комунікації. Як, розвиваючи туризм, не перетворити історичну частину міста на «діснейленд»?

«Піккардійська Терція» представила нову пісню. Пісня «Дженні» – перший сингл із нового альбому «Лети...», який побачить світ ближче до осені – до 25-річчя вокальної формації.

Львів’яни отримують достатньо вітаміну D від сонця лише два місяці на рік. Від листопада до березня медики рекомендують обов’язково приймати спеціальні препарати, які компенсують дефіцит «сонячного вітаміну».

Як розвивати успішні ІТ-продукти: у Львові запускають унікальний курс продакт менеджменту. У травні стартує курс з найкращих практик продакт менеджменту для керівників ІТ-продуктів та стартапів. До Львова приїдуть фахівці з успішних українських технологічних компаній.

Папа Франциск про культуру марнотратства, надію і революцію ніжності. Папа Римський Франциск виступив на коференції TED, розмовляючи на тему "Майбутні ви".

Французи розповіли, що Львову робити зі сміттям. На Еко-форумі 27-го квітня французька компанія Egis представила концепцію стратегії поводження з ТПВ у Львові і повідомили, що рекультивувати полігон у Грибовичах вдасться на раніше, як за п’ять років.

Як Львів вчиться сортувати сміття й заробляти на ньому. 6 прикладів з Еко-форуму. Учасники Екологічного форуму «Поводження з твердими побутовими відходами в Україні: як сміття стає ресурсом» розповіли про те, як по-новому поводяться зі сміттям і вчать цього інших.

Що потрібно знати про вакцинацію: відповіді на популярні питання. МОЗ опубліковало відповіді Європейського регіонального Бюро ВООЗ на поширені запитання щодо вакцинації.

Спецпроекти та спецтеми ;Tvoemisto.tv

Уляна Супрун у Львові: Усі громадяни матимуть доступ до усіх лікарень. Міністр охорони здоров’я про впровадження нової моделі фінансування медицини, закриття лікарень «Укрзалізниці», відставання Львова в програмі «Доступні ліки» та корупціонерів, що заважають реформам.

«У Києві люблять львівських пацієнтів: щойно переступили поріг, а вже шукають, кому заплатити». Новопризначена керівниця департаменту охорони здоров’я ЛОДА про те, як вирішити проблеми медицини на Львівщині – кадрові, матеріальні та морально-етичні.

Не парк культури, а місце тихого відпочинку. Як зміниться Стрийський парк. У планах міста – відремонтувати доріжки, встановити туалети та почистити водойми, проте комунальники просять збільшити фінансування парку у два-три рази.

Вулиці Львова. Прокидання з першими трамваями – вулиця Чернігівська. Про дружне життя «інтернаціонального» будинку №4, вгадування трамваїв за шумом і свого діда розповідає фотограф і громадський діяч Андрій Кирчів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!