7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень

2557 0
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень з 8-го по 14-те травня
фото: _wronska_

фото: _wronska_

CityLife

Львів потрапив у ТОП-11 місць України, де варто побувати іноземцям. За версією CNN, Львів – одне серед місць, де варто побувати в Україні.

Три міста області почали приймати сміття зі Львова. Із 19 міст, що попередньо зголосилися приймати сміття, фактично приймають лише Буськ, Новояворівськ і Червоноград. Решта проводять громадські слухання.

Мати львівської дівчинки, на яку впав стелаж у крамниці, каже, що влада її ігнорує. Наталія Белічук не дочекалась відповіді ні від міської влади, ні від органів охорони праці та прав споживачів, ні від поліції. Хоча в поліції кажуть, що відповіли.

На Збоїщах організують школу культурного менеджменту для дітей. У Львові планують запустити Літню школу культурного менеджменту для дітей. Чого там навчатимуть юних львів’ян, розповіла для Tvoemisto.tv директорка Народного дому на Збоїщах Марта Верхівська.

Розмаїття гуппі. Фоторепортаж із виставки акваріумних рибок. Живородних рибок різних кольорів можна побачити до 21 травня в еколого-натуралістичному центрі на Кубанській.

Реформи

У трамваях і тролейбусах Львова квитки перевірятимуть контролери й активісти. Від сьогодні, 11-го травня, у Львові знову перевірятимуть квитки в електротранспорті.

У львівському електротранспорті запровадили пільговий електронний квиток. У Львові почала діяти послуга безготівкової пільгової оплати проїзду в електротранспорті.

До Дня матері львівським батькам виплачуватимуть одноразову матеріальну допомогу. Управління соціального захисту ЛМР до Дня матері виплатить одноразову матеріальну допомогу матерям дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів та неповнолітнім матерям, а також допомогу виплатять матерям і батькам загиблих бійців АТО.

Безвіз із ЄС не надасть українцям права вільного в'їзду до Латинської Америки та Азії. Президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу "1+1" повідомив про скасування візового режиму для громадян України у поїздках до десятків країн Азії та Латинської Америки.

Транспорт

У Львові стартує ремонт вулиці Чернівецької: трамваї змінять маршрути. В п’ятницю, 12-го травня, у Львові на ремонт закрили колію на вулиці Чернівецькій.

Львовом почали курсувати 10 нових автобусів «Електрон». Маршрут. Від 10-го травня нові низькопідлогові автобуси «Електрон» курсують на маршруті №46.

На частині вулиці Франка заборонять рух приватних автомобілів. Схема. На вулиці Франка організують виділену смугу для громадського транспорту, а на відрізку від перехресть із вулицями Левицького і Шухевича заборонять проїзд приватних авто, розвернувши рух по вул. Шухевича в зворотньому напрямку.

Вулиця Трускавецька через ремонт буде непроїзною до вересня. Як об’їхати. У Львові через ремонтні роботи обмежать рух транспорту вулицею Трускавецькою.

Комуналка, ремонтні роботи, будівництво

У Львові зростуть тарифи на воду. Як повідомляє ЛМКП «Львівводоканал», з 14-го травня у Львові набувають чинності нові тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення.

Через ремонт аварійного моста на Львівщині обмежать рух. Як об’їхати. У зв’язку з руйнуванням моста на автомобільній дорозі М-12 Стрий–Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка на ділянці км 28+964 в селі Заліски Жидачівського району з 10-го травня рух транспортних засобів на даній ділянці буде заборонений.

Центр для усиновлення тварин у Львові відкриють 10-го травня. Візуалізація. Офіційне відкриття Центру адопції безпритульних тварин у Львові відбудеться 10-го травня.

На Львівщині обмежили рух через ремонт аварійного моста. Як об’їхати. У зв’язку з руйнуванням моста на автомобільній дорозі М-12 Стрий–Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка на ділянці км 28+964 в селі Заліски Жидачівського району з 10-го травня рух транспортних засобів на даній ділянці буде заборонений.

До кінця року відремонтують частину дороги Львів-Радехів-Луцьк. Служба автомобільних доріг у Львівській області і ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» підписали контракт щодо поточного середнього ремонту дороги Львів-Луцьк.

У Львові десятки вулиць залишаться без гарячої води. Коли відновлять. Від сьогодні, 10-го травня ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго» розпочинають проведення щорічних гідравлічних випробувань теплових мереж з метою виявлення дефектів, що підлягають ліквідації під час літнього ремонтного періоду, а також перевірки щільності та механічної міцності трубопроводів та арматури.

У центрі Львова відкриють концерт-арену. Візуалізація. 19-20 травня у Львові планують відкрити концерт-арену «Malevich».

У Львові відреставрують криницю з левами. Шукатимуть спонсорів, аби відреставрувати криницю з левами, що на вулиці Коперника. Попередня вартість робіт становить 90 тисяч гривень. Однак, очікують, що реставрація обійдеться дорожче.

На Новому Львові замість промислових хащів проектують житловий квартал і сквер. Візуалізація. Детальний план кварталу представлять на громадських слуханнях 15-го травня. Проект розроблений на територію між вулицями Луганською, Тернопільською, професора Буйка та Панаса Мирного.

На Львівщині побудують сміттєспалювальний завод. Китайська компанія Grand blue побудує сміттєспалювальний завод в м. Червоноград Львівської області.

Цього року збудують гравійну дорогу до Білогорщі. Від Західного об’їзду Львова побудують дорогу до мікрорайону Білогорща.

Львівська залізниця відремонтує два туалети у вагонах за 800 тисяч гривень. Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця» замовила ремонт двох систем туалетних комплексів закритого типу у пасажирських вагонах.

Соціальні проекти, благодійність

Львів’ян просять здати кров для хворого на лейкемію хлопця. Львів’янину, хворому на рак крові, потрібні донори крові. Небайдужих просять долучитися.

Львів’ян просять здати кров для поранених бійців. У Львівському військовому госпіталі знаходяться поранені бійці, котрим потрібна допомога донорів крові.

Корисності та цікавинки

Успіх – це працювати «через не хочу». 10 тез засновниці Львівської бізнес-школи. Засновниця і керівниця LvBS Софія Опацька, учасниця рейтингу ТОП-100 успішних українок видання «Новое время», ділиться своїми правилами успіху в бізнесі та житті.  

В Україні створюють додаток із екскурсіями-квестами різними містами. Українські програмісти створюють додаток, який самостійно складає екскурсійні маршрути. Першими містами, для яких розробили екскурсії-ігри, стали Львів та Київ.

Як переселяли рибу з Погулянки. Фоторепортаж. Ви навіть не підозрювали, що в озерці за Центром творчості дітей та юнацтва Галичини були такі здоровенні рибини.

Як відновити втрачене чи викрадене посвідчення водія. Інструкція. Головний сервісний центр МВС України опублікував перелік документів, які необхідно подати для відновлення посвідчення водія.

Усе, що треба знати про перетин кордону після прийняття безвізу. Інструкція. 17-го травня ЄС остаточно затвердить безвіз для України, і вже в червні українці зможуть ним скористатися. На сайті Європейської правди опубліковано відповіді на поширені питання читачів щодо безвізового режиму.

Між Facebook і Ратушою, Божою Матір’ю і тактильною плиткою. 9 думок про урбаністику Львова. Чому болард крутіший за шлагбаум, навіщо будівельний кран тримає дах стадіону, як Андрій Породко став бляхарем і яким чином Наталя Піпа хоче надихнути людей тусити на Сихові.

Куди поїхати на вихідні зі Львова: місце для вірян та романтиків. Мощі святого Валентина та цілюще джерело. Сьогодні Tvoemisto.tv пропонує відвідати Раковець, село, що колись було містом.

Як вберегтися від ентеровірусів: поради МОЗ. На сайті Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України опубліковано поради для профілактики захворювань ентеровірусами.

Після безвізу: українці зможуть відвідувати без віз 30 країн Європи. Інфографіка. На сайті «Відкрий Європу» опубліковано перелік країн, куди українці зможуть їхати без віз.

8 тез Глави УГКЦ про тверезе життя і святкування без алкоголю. Блаженніший Святослав розповів, що за часів його дідуся на весілля з 300 осіб вистачало літра горілки.

Як спланувати поїздку до ЄС з дітьми. Перелік документів, поради. Біометричний паспорт – основний документ, необхідний дітям для в'їзду до ЄС у межах безвізового режиму.

Спецпроекти та спецтеми ;Tvoemisto.tv

Як реставрують пам'ять. Фоторепортаж із архіву «Тюрми на Лонцького». Віднайдені в бідонах родинні історії, загадки повстанців та унікальні артефакти львівського музею жертв окупаційних режимів.

Бандера досі «воює». Руслан Забілий про культ Перемоги та маніпулювання минулим.  Директор львівського музею «Тюрма на Лонцького» вважає, що свято 9-го травня скоро відійде в небуття, а відкритих архівів найбільше боїться Кремль.

Вулиці Львова. Старий Клепарів – Квітки-Основ’яненка. Хроніки дружби на затишній львівській вулиці – від 1950-х до сьогодення.

Що можна зробити, щоб у центрі Львова жилося краще. Рівень задоволеності мешканців проживанням в історичній частині Львова за останні роки виріс – демонструють результати четвертої хвилі соціологічного дослідження, проведеного Українським центром вивчення громадської думки «Соціоінформ» на замовлення Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Директорка, яка відповідає на записки учнів. Як змінюється сихівська школа. У школі №98 успішні учні отримують премії та самі пропонують зміни, вчителі з дітьми розмальовують стіни, а уроки хочуть замінити заняттями з можливістю усамітнитись.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!