7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1573 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати разом, як у Львові минув тиждень з 13 по 19 травня.
фото: syla.news

фото: syla.news

CityLife

У Львові запрацював сайт мобільності, де буде інформація про План сталої мобільності Львова. Також у місті заборонили обрізати дерева, допоки не буде чітких правил обрізки.

Цього тижня представили першу в Західній Україні краудфандингову платформу і відкрилась «Майстерня міста». Почалось озеленення вулиці Руданського та площі Старий Ринок.

Транспорт

Площу Двірцеву повністю перекрили для руху транспорту, трамваї на залізничний вокзал не курсують. Натомість вони мають зупинку біля приміського вокзалу і ТЦ «Скриня». Цього тижня багато громадського транспорту змінило маршрути. Це трамваї №1, 7 і 9, автобуси №47а і №48. А автобус №50 скасували зовсім.

На 4-х вулицях Львова встановили радари Trucam, а на перехресті Городоцької і Народної запрацював світлофор.

Авіакомпанія «Джоніка» оголосила про відкриття сезонних рейсів зі Львова до Афін.

Будівництво, ремонти та реставрації

На вул. Дороша відреставрували стару браму. А на Замарстинівській ще одну ділянку закривають на ремонт, поки на іншій почали класти бруківку. До жовтня також закрили частину вулиці Старознесенської.

Міськрада скасувала дозвільні документи на будівництво 5-поверхівки на вулиці Горбачевського, де має бути сквер. Також місто планує відновити Митрополичі сади.

Освіта, медицина

Львівських школярів закликають відмовитись від повітряних кульок на останніх дзвониках. А одна львівська школа тепер має власну сонячну електростанцію.

Благодійність, корисності і цікавинки

У Гарнізонному храмі створюють медіаархів і закликають містян долучитись до цього.

Спецпроекти «Твого міста»

Цього тижня ми підготували розмову із Олександром Лінчевським, заступником керівниці МОЗ, відповідальним за медичну освіту. Також дізнались, що потрібно перевірити перед тим, як купити квартиру. А ще – знайшли чудове місце біля Львова, щоб поїхати на вихідні.

Точка зору: колонки «Твого міста»

Кураторка ініціативної групи з відродження Поморянського замку Ганна Гаврилів розповідає, як можуть локальні громади заробляти на історичних об'єктах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!