7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1296 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати разом, як у Львові минув тиждень із 20 по 26 травня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Цього тижня у Львові помер співзасновник мистецького об’єднання «Дзиґа» Маркіян Іващинин. Через зливу у Львові затопило вулицю. У лікарні Дніпра помер військовий зі Львова.

Tvoemisto.tv з’ясувало, чому досі не почали рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. ЛМР пікетували підприємці, які вимагали скасувати ухвалу про заборону продавати алкоголь та пиво у кіосках. Дію ухвали тимчасово відтермінували. Частині Залізничного та Шевченківського району ввімкнули гарячу воду.

Транспорт

Укрзалізниця призначила поїзди зі Львова до літніх курортів та дозволила перевозити велосипеди в Інтерсіті.

Будівництво, ремонти та реставрації

Останню ділянку Замарстинівської закрили на реконструкцію. На Коперника зрізали клени, аби висадити кущі, що укріплять схил. На Сихові планують збудувати нову вулицю. Ще одну частину Личаківської планують капітально відремонтувати.

Бізнес, освіта, медицина

На початку тижня в Україні стартувало ЗНО. Облрада призначила керівників двох медзакладів Львова.

Благодійність і цікавинки

Ірландська авіакомпанія Ryanair відкрила локалізовану версію свого основного сайту українською мовою. В Україні затвердили новий правопис і ми частково пояснили, які зміни чекають на українців. У Львові нарахували 163 мільйонери.

Спецпроекти «Твого міста»

Віктор Гальчинський продовжує мандрівку нетуристичними місцями Львова і у районі Кастелівки, де пропонує прогулятися вулицями Чупринки та Коновальця.

Володимир Зеленський офіційно став президентом, а Tvoemisto.tv зібрало відому про нього інформацію. Після смерті Маркіяна Іващишина, друзі та колеги тепло згадували його в соцмережах. За кілька днів до цього «Твоє місто» поспілкувалося з ним та іншими братчиками про початки Студентського братства у Львові, його цінності, а також зміну місії і доцільність теперішнього покоління студентського руху.

На дискусії Tvoemisto.tv про ІТ говорили, чи став Львів «силіконовою долиною» в Україні, які переваги та виклики приносить місту ІТ-галузь та як вона впливає на розвиток інших галізей у регіоні, а на дискусії про розвиток міста презентували напрацювання Інтегрованої концепції розвитку Львова.

Львівські школи розповіли, які альтернативи традиційній лінійці придумали цьогоріч на останній дзвінок.

Точка зору: колонки

Кандидатка політичних наук, викладачка кафедри медіакомунікацій УКУ Соломія Кривенко проаналізувала інавгураційну промову Володимира Зеленського і пояснила, про що можуть свідчити сказані слова.

Засновниця благодійного фонду «Спадщина.UA», кураторка ініціативної групи з відродження Поморянського замку Ганна Гаврилів розповідає, як локальні громади можуть заробляти на історичних об’єктах.

Керівник секретаріату ради Юрій Лукашевський проаналізував зміни до виборчого законодавства, які пропонують Верховній раді.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!