7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1466 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, як у Львові минув тиждень із 17 по 23 червня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

У Львові вперше порахують вуличних котів. У ресторані на Сихові, де отруїлося 55 людей, персонал не проходив медогляд. У Парку культури відкрили перший в Україні йога-парк.

На понад 40-ка локаціях Львова відбулося свято музики. У липні львівські супермаркети знову на три дні частково відмовляться від поліетилену. У Львові має з’явитись парк Квітки Цісик.

У Львові відкрили масштабну виставку про ангелів, що налічує понад 400 експонатів. Міському голові Львова призначили нових заступників. У Львові відкрили почесне консульство Грузії. На вулиці Львова виїде мотопатруль.

Ремонти, реставрації і будівництво

Між вулицями Пимоненка та Пасічною збудують новий ЖК. Водночас у Львові оголосили новий тендер на будівництво спорткомплексу на Сихові, вартість якого перевищує пів мільярда. Архітектори показали новий проект реконструкції фонтану перед оперним.

У Залізничному районі після ремонту відкрили вулицю Збиральну, а на Кастелівці відремонтують спорткомплекс. Місто розглядає можливість будівництва крематорію. На місці фонтану «Кульбаба» знайшли стародавній храм. На Замарстинівській збудують новий готель. На Підзамчі дозволили забудову території двох заводів. Міськрада виділила землю під паркінг та офіси біля Стрийського ринку.

Транспорт

У Львівському аеропорту подорожчало добове паркування. У Львові почав курсувати новий автобусний маршрут №57. Старий термінал Львівського летовища відновив роботу. Авіакомпанія Azur Air планує відкрити прямий регулярний авіарейс зі Львова до турецького курортного міста Бодрум.

Освіта, медицина і бізнес

Запуск безкоштовної діагностики відклали через неготовність медзакладів. Ректором ЛНУ імені Івана Франка переобрали Володимира Мельника, а Львівської Політехніки – Юрія Борбала.

Міністерку освіти Лілію Гриневич не пустили у львівську школу, в якій вона викладала, через політичну агітацію.

Корисності і цікавинки

Tvoemisto.tv зібрало топ-10 закладів Львова з відкритими терасами. Концерт гурту «Океан Ельзи» у центрі Львова зібрав понад 10 тисяч глядачів. У Львові відкриють унікальні експонати мамонта та волохатого носорога.

У рейтингу партій, що збираються йти до парламенту, змінилась трійка лідерів. Львівська гімнастка виборола три медалі на турнірі в Кореї.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Краєзнавиця Ірина Котлобулатова в інтерв’ю Tvoemisto.tv розповіла, як львів’яни відпочивали сто років тому. Наша журналістка відвідала Потеличі, де понад 60% мешканців проголосували за Володимира Зеленського. 

Тридцята мандрівка нетуристичними стежками присвячена маловідомим місцям посеред туристичного центру Львова, про які знають навіть не усі місцеві мешканці.

Точка зору: колонки

Ігор Фещенко: Реклама є, а кандидатів немає. Як у Львові політики обходять закон про вибори.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!