7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2085 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, як у Львові минув останній тиждень червня.
Фото: Тетяна Байбак

Фото: Тетяна Байбак

CityLife

У Львові відкрили виставку з експонатами мамонта та волохатого носорога, що 20 років були недоступні для відвідувачів. А місто замовило додаток «Гаряча лінія» для власників пристроїв на іОС, що коштуватиме 160 тис. грн.

На місці фонтану «Кульбаба», де раніше під час розкопок знайшли мури стародавнього храму, цього тижня розкопали ще й рештки людей.

ЦВК відмовилась реєструвати кандидатами у депутати 12-х мешканців Львівщини, серед яких Назар Брезіцький, Лесик, Анна Мармуляк і Володимир Парасюк. Останній подавав апеляцію, та йому все одно відмовили.

У локомотивному депо біля головного залізничного вокзалу Львова сталась масштабна пожежа, яку протягом 4-х годин гасили 119 рятувальників.

Ремонти, реставрації і будівництво

Львівський ІТ-кластер представив оновлену візуалізацію ІТ-парку, що почнуть будувати вже восени. У Львові планують збудувати нову музичну школу. А львівським «Карпатам» дозволили реконструювати стадіон «Україна». Тим часом, поблизу львівського аеропорту збудують готель та офісний комплекс.

Львівяни зареєстрували петицію з вимогою прибрати парковку біля «Гранд готелю». А на вулиці Франка відреставрували ще одну історичну браму. Тим часом власник приміщення на Левицького, 10 таки зруйнував історичний фасад.

Транспорт

Львівська міська рада оголосила повторний конкурс перевізників на 14 маршрутів.

Освіта, медицина і бізнес

На площі Ринок продають приміщення за 95 млн грн. А власника ресторану «Червона рута», де отруїлись понад 60 людей, оштрафували, заклад остаточно закрили.

33 учні зі Львова набрали на ЗНО по 200 балів.

Лабораторний центр МОЗ попереджає, що вода у 12-ти популярних джерелах Львова та околиць є небезпечною.

Корисності і цікавинки

Ми зробили для вас підбірку авіарейсів зі Львова у курортні міста. А у міськраді показали промоційний мультик про Львів.

Президент УКУ став першим українцем, який отримав нагороду університету Нотр-Дам. А львівська борчиня Юлія Ткач стала чемпіонкою других Європейських ігор.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

5 днів цього тижня у Львові минули під знаком джазу. Розповідаємо вам те, що ви не маєте знати – що відбувається за лаштунками фестивалю. Також пропонуємо вам експрес-інтервю з майбутнім очільником ЛОДА Маркіяном Мальським, який розповідає, що відбувалось до погодження його кандидатури Кабміном.

Перед виборами до парламенту пропонуємо ретельний аналіз кандидатів-мажоритарників у 116-му окрузі. А ще розповідаємо, наскільки небезпечні галицькі гади та які змії водяться на Львівщині.

Також пропонуємо поспілкуватись у месенджері із галицьким будівничим Іваном Левинським, який розповість вам, як будував Кастелівку, залізничний вокзал та оперу.

Точка зору: колонки

Режисерка Ліка Діденко розповідає про унікальну виставу, премєра якої відбувається у Першому театрі. А львовознавець Іван Радковець ділиться думками про те, чому він підтримує петицію про надземні переходи на Сихові.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!