7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1400 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, як у Львові минув перший тиждень липня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

ЛОДА погодила проєкт рекультивації Грибовицького полігону. На Львівщині планують збудувати вітрову електростанцію потужністю 50 МВт. У Львові облаштують 40 майданчиків для збору сухих відходів. На місці зупинки на Чорновола облаштують парковку для офісу.

До Львова з робочим візитом приїхав президент України, а також у Франковому виші офіційно представили нового очільника ЛОДА Маркіяна Мальського. А у Винниках провели обшуки на тютюновій фабриці.

Ремонти, реставрації і будівництво

Міськрада Львова погодила ескізний проект реконструкції вулиці Шевченка. Виконком ЛМР скасував містобудівні умови на забудову скандальної ділянки на Зеленій. У Львові частково перекрили на ремонт вулицю Наукову. На вулиці Поповича у Львові відреставрували дерев’яну браму. На двох вулицях Львова реорганізували рух.

Транспорт

Львівські тролейбусні маршрути почали курсувати за новою нумерацією. Як працює у Львові найдовший автобусний маршрут №47а. Із липня в Україні запрацювали оновлені будівельні норми щодо паркуванняУ Львові затвердили нову ліврею для трамваїв, тролейбусів та автобусів. Візуалізацію можна переглянути тут

Освіта, медицина і бізнес

На Львівщині 12-річний хлопчик заразився правцем. Ryanair оголосив розпродаж квитків зі знижкою 20% на осінні квитки. Державіаслужба дозволила AZUR AIR регулярно літати зі Львова до Бодрума. У Львові презентували оновлений сайт Lviv. Travel. Рейс Львів – Рига скасують наприкінці жовтня.

Корисності і цікавинки

Соціологи оприлюднили нові рейтинги партій. Результати опитування можна переглянути тут. В Україні подорожчало оформлення паспортів. В Україні зросла мінімальна пенсія. Скільки квартир Львова роздала міськрада за 5 років. У Львові стартувала триденна акція обмеження поліетилену в супермаркетах. У Львові нарахували майже шість тисяч вуличних котів.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Tvoemisto.tv пропонує львів’янам познайомитися з усіма кандидатами 116 округу ближче. Як потрібно залучати мешканців до голосування та які проєкти мають реалізовуватися першочергово. Tvoemisto.tv  занотувало найважливіше. Компанія з Дрогобича першою в Україні запровадила виробництво грибів, які відповідають європейським вимогам. Співзасновник підприємства Мирон Турчин розповідає, як стаття в журналі та нідерландські експерти допомогли розпочати бізнес, чим відрізняються вимоги до продукції в Україні й ЄС та чому українські гриби більш конкурентоспроможні, ніж європейські. Заступник гендиректора з медичних питань Львівського регіонального онкоцентру Орест Тріль розповів, де і чому на Львівщині найбільше хворіють на рак, чому онкологія — це не так страшно, як здається, та які прориви у діагностиці онкозахворювань стались останнім часом. Керівник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Орест Файфурка розповів про те, чому мешканцям Залізничного району складно голосувати за проєкти Громбюджету та що буде з Левандівським парком. Tvoemisto.tv радить поїхати до Белза — прикордонного містечка з довгою історією. А також репортаж з першого робочого візиту Зеленського до Львова.

Точка зору: колонки

Ліана Шульган: Країни, у яких діти не мають карієсу

Олександр Шутюк: Чому надземні переходи не зроблять Львів кращим

Андрій Великий: Феномен Федишин і чому зміг Потап. Як україномовна музика стала комерційно вигідною

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!