7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1803 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим Львову запам’ятався тиждень із 8 по 14 липня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Цього тижня у Львові стартував фестиваль «Ніч у Львові». Львівські проекти та архітектори отримали нагороди від Спілки архітекторів. Петиція про ліквідацію парковки біля «Гранд Готелю» набрала необхідні пів тисячі голосів.

Tvoemisto.tv дізналося, куди тече львівська каналізація. Депутати ЛМР не підтримали петицію про заборону проведення молитовних процесій центральною частиною міста, натомість проголосували за розмороження проекту львівського метрополітену. У Львові погодили новий перелік місць для вигулу собак.

Віллу на Тернопільській продали за 5,7 млн гривень. Керівника львівської митниці звільнили з посади, водночас Львівський органний зал остаточно отримав керівника. На Сході загинув 29-річний військовий із Львівщини. 

Ремонти, реставрації і будівництво

Реконструкцію вулиці Богдана Хмельницького можуть розпочати у вересні, а на Тролейбусній облаштували острівець безпеки. Також частину вулиці Пластової закрили на ремонт. У центрі Львова археологи розкопали каналізацію XV століття.

У будинку на площі Григоренка відреставрують 9 балконів. Українці і поляки разом реставрують фрески в Гарнізонному храмі. Виконком Львівської міської ради погодив детальний план території, обмеженої вулицями Люльки, Куліша, Медовою та проспектом Чорновола, який передбачає будівництво 6-поверхового готелю.

Транспорт

Ми проаналізували, як працюють виділені смуги громадського транспорту на проспекті Чорновола.

Освіта, медицина і бізнес

МОЗ хоче заборонити вигрібні ями, спалювання листя та посипання доріг сіллю. Цього тижня виші почали приймати документи на вступ, а МОН оприлюднили графік ЗНО на наступний місяць.

Із наступного року в освітян зросте зарплата, а у львівських школярів з’являться курси домедичної допомоги.

Корисності і цікавинки

Президент скасував військовий парад на День Незалежності. Верховна рада ухвалила новий виборчий кодекс, за яким скасувала мажоритарку. 

Ми зібрали підбірку закладів здорової їжі, де працює доставка.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Експерти розповіли, чому Львів потерпає від змін кліматичних змін та як уникнути затоплення вулиць. Майстри, які реставрують брами, показали нашим журналістам, скільки часу займають одні двері та як вони відтворюють втрачені елементи.

Ми проаналізували біографії всіх мажоритарників, котрі балотуються від 117-го виборчого округу, а також політичні програми, з якими в Раду йдуть партії «Самопоміч» та «Голос». 

На вихідні зі Львова цього тижня пропонували поїхати в Потелич, який славиться церквами. Також ми поспілкувалися з випускниками Львівських шкіл, котрі на ЗНО набрали по 200 балів, та розпитали їх, як вони готувалися до вступу.

Точка зору: колонки

Віднедавна ми почали публікувати марковану політичну рекламу. В редакційній колонці ми пояснили, чому не відмовились від цієї реклами під час парламентських виборів.

Телеканал бізнес-партнера Віктора Медведчука NewsOne планував 12 липня провести телеміст спільно з російським пропагандистським телеканалом «Россия 24» під назвою «Треба поговорити». Медіаекспертка Марина Довженко проаналізувала анонсований телеміст, та вважає, на NewsOne очікували, що представники патріотичних сил, активісти, соцмережі, колеги-медійники будуть ганити і критикувати, але реакція влади стала несподіванкою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!