7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1345 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, як у Львові минув тиждень із 15 по 21 липня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

З площі Коліївщини у центрі міста забрали розмальований хіпі-бус, що протягом кількох років був відомим арт-об’єктом. А на вулиці Листопадового чину невідомі викрали цифри із пам’ятника ЗУНР, встановленого ЛОДА.

У Львові призначили нового очільника департаменту містобудування. Також у місті планують на 18 млн грн оновити систему відеоспостереження.

ЛКП «Лев» відновило роботу після двомісячного карантину.

Ремонти, реставрації і будівництво

На Двірцевій будують диспетчерський пункт і третю платформу. А першу частину відремонтованої Замарстинівської відкрили для проїзду. Тим часом на вул. Науковій виявили незаконне будівництво.

На вулиці Гашека облаштували новий громадський простір. А на Сихові почали монтувати індивідуальні теплові пункти.

У місті відреставрували ще одну дерев’яну браму. Через обвал підпірної стінки у дитсадку на Йосипа Сліпого загинув робітник.

Наприкінці тижня у Львові забудовник зруйнував мозаїку Володимира Патика на колишньому магазині «Океан». Це викликало обурення містян. Виконком скасував містобудівні умови, видані забудовнику, а той пообіцяв «зробити таку саму мозаїку».

Транспорт

Редакція медіахабу «Твоє місто» провела зустріч із читачами та міськими управлінцями у межах проєкту «Рік комфортного пересування», де ми намагались визначити проблемні точки міської мобільності. Також ми поговорили з дослідником львівського транспорту Олександром Арістарховим про минуле і теперішнє львівського метро.

Тим часом, тестування е-квитка у Львові відклали ще на два місяця. А на перехресті вулиць Тролейбусна – Рубчака змінили організацію дорожнього руху.

Авіакомпанія «Джоніка» виконала перший прямий рейс зі Львова до Афін.

Освіта, медицина і бізнес

Минулого тижня у Львові запрацював Центр підтримки підприємництва.

А дитячі бібліотеки Львова отримали 200 книжок шрифтом Брайля. Також у місті мають відремонтувати два дитячих садочка на Левандівці.

Корисності і цікавинки

В управлінні статистики назвали топ-15 найпопулярніших імен для хлопчиків і дівчаток на Львівщині за підсумками першого кварталу. А клуб львівського Центру опіки сиріт УГКЦ став чемпіоном світу з футболу серед команд з дітей під опікою.

У двох локаціях Львова знімали кіно «Інший Франко», що має вийти на екрани вже у 2020 році.

До кінця липня львів’яни можуть стерилізувати собак і котів в ЛКП «Лев» із знижкою.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

У неділю ми стежили для вас за перебігом дострокових виборів до парламенту. А перед голосуванням запропонували експертний аналіз програм партій, що хочуть потрапити у парламент.

Також ми ходили на концерти, що організували лідери «ЄС» та «Голосу», щоб розповісти вам, що вони пропонують виборцям.

Ми започаткували новий проєкт, що розповідатиме, як раніше жили львів’яни, чим захоплювались та чим смакували. Перша публікація від краєзнавчині Ірини Котлобулатової – про любов містян до цирку понад століття тому.

Водночас ми продовжуємо розповідати про те, куди поїхати на вихідні зі Львова. Цього разу – Старий Самбір.

Ми залишаємось із темою ІТ і розповідаємо, які спеціальності в цій галузі найбільш оплачувані та де їх можна здобути.

Точка зору: колонки

Львів’янка Наталія Кузьо розвінчує міф про те, що здорове харчування – це дорого, і пропонує приблизний корисний раціон «не за всі гроші».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!