7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2149 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам тиждень із 5 по 11 серпня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

У Шевченківському гаю хочуть створити критий літній театр на 1,5 тисячі місць. Також місто інвентаризує усі МАФи.

У міськраді розповіли, чим забруднені водойми Львова та які перехрестя у місті є найбільш загазованими. А ще у Львові затримали нетверезого водія маршрутки – його звільнили.

Ремонти, реставрації, будівництво

У межах капітального ремонту частини вулиці Миколайчука у Львові до Голосківського кладовища прокладуть тролейбусну лінію. А в центрі міста – на вулиці Шота Руставелі – збудують новий торговий центр із апарт-готелем на верхніх поверхах.

У міськраді почали ремонт великої сесійної зали – їй хочуть повернути історичний вигляд. А на території «Кінескопу» розбудовується церква московського патріархату.

Також у Львові відреставрували ще одну історичну браму – на вулиці Котлярській. А біля залізничного вокзалу вкладають трамвайні колії, подивіться.

Транспорт

Концерн «Електрон» показав фотографії із свого виробництва, а саме – як збирають нові тролейбуси для Львова. А ми розповідаємо, які вулиці Львова цього літа закрили для проїзду та як оминути перекриті ділянки.

Тим часом лоукост WizzAir оголосив про відкриття рейсу зі Львова на Кіпр – в Ларнаку.

Освіта, медицина, бізнес

Чорнобильська лікарня у Львові отримала сучасне рентген-обладнання. Розповідаємо, чим воно допомагає дітям. А для львівських тваринок відкрили комунальний стоматкабінет.

Цікавинки

На вулиці Угорській активісти лікують пошкоджені забудовником рідкісні дерева. А львівська кінокомісія оголосила шостий конкурс кінопроєктів.

Точки зору: колонки

Активіст ГО «Кращий Сихів» Павло Голубець поділився своїми думками про те, як зменшити затори на Сихові. А львівський ресторатор Андрій Худо розмірковував про зарплати чоловіків і жінок.

Водночас декан-засновниця Львівської бізнес-школи Софія Опацька радила жінкам не застрягати у стереотипах про те, що керівні посади та політика – не для них.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Цього тижня ми розповідали, як працюють археологи у Львові, що вони знайшли та як зберігають знайдені артефакти, яким сотні років.

Також ми розбирались, що за готель біля Парку культури хочуть збудувати, та хто за цим стоїть.

Окрім того, ми говорили про реформу децентралізації і дізнались, що вона дає маленьким містечкам і селам – на прикладі Славської і Ходорівської ОТГ.

А ще ми поговорили із першою жінкою-диригенткою в опері австрійського Грацу та арт-директоркою фестивалю класичної музики Оксаною Линів про те, як вона досягає успіху.

Також ми знайшли цікаве містечко, куди можна поїхати на вихідні зі Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!