7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1649 0
Tvoemisto,tv пропонує пригадати найважливіше, що трапилось у Львові з 12 по 18 серпня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

У Львові для проїзду закрили вулицю Джерельну і частину Городоцької, а також площу 700-річчя та вулицю Князя Романа. Окрім цього, тимчасово перекрили для проїзду перехрестя Пясецького – Полковника Болбочана. А частину Наукової відкрили для проїзду. Також на початку проспекту Чорновола облаштують виділені смуги. У ЦНАПах міста з’явилися нові послуги.

Ремонти, реставрації, будівництво

Фасад поліклініки на Руській відремонтують за 10 млн гривень. У Львові звершують будівництво першої частини меморіалу Героїв Небесної Сотні. А на місці аварійного будинку УГКЦ зведе культурно-духовний центр.

Транспорт

Маршрут №52 змінить схему руху і частково змінить свою схему маршрут 4а. Львів не збирається купувати вживані трамваї з Лейпцига. А львівяни вимагають ліквідувати парковку біля готелю «Львів». Також нові тролейбуси від «Електрону» виїдуть на вулиці в листопаді.

Освіта, медицина, бізнес

Двоє львівських школярів здобули «бронзу» на міжнародній олімпіаді з астрономії в Угорщині. Студентів, які «злили» завдання з міжнародного іспиту IFOM, можуть відрахувати. На Львівщині туберкульоз діагностують за новою технологією.

У Львові вдвічі дешевше продають приміщення на Дорошенка Чому так і що каже оцінювач.

Цікавинки

Як 13-річний українець став наймолодним чемпіоном Європи зі стрибків з вишки. Уночі львів’яни спостерігали метеорний потік персеїди. Уляна Супрун пояснила, чому погано від кавуна та поділилася рецептами кавунових страв.

Точки зору: колонки

Звичайна гроза зранку у Львові означає, що зароблять таксисти та заправки, а пасажири рейкового електротранспорту запізняться. Львівський приватний підприємець Адріан Шевчук розмірковує, що ця закономірність простежується останніх років 30, а може й більше.

А заступниця голови ради спільноти взаємодопомоги «Оселя» Наталія Саноцька розповідає про те, як вирішують проблему з безпритульними в Європі та чому власники готелів мають фінансувати установи, що допомагають бездомним.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Tvoemisto.tv розпитало у львівського ріелтора Олександра Мурана про найпопулярніші серед орендарів райони у Львові, вартість житла у центрі міста та про те, як не потрапити до рук аферистів.

Також Катерина Стефанишин в інтерв’ю Tvoemisto.tv розповіла, як логіка і математика привели її до суконь і картин, і чому криза – позитивне для неї слово.

Окрім цього, Tvoemisto.tv склало перелік територій львівських заводів, які поступово стають житлом.

А ще ми знайшли місто мінеральних вод, до якого можна поїхати на вихідні зі Львова.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!