7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1744 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам тиждень із 19 по 25 серпня.
Фото: Назарій Юськів

Фото: Назарій Юськів

CityLife

Верховний Суд України визнав законним мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на Львівщині. 23 серпня, львів’яни попрощалися з журналісткою та мистецтвознавицею Наталією Космолінською, яка померла 14 серпня після тривалої онкохвороби.

У Львові організували купальний день для безпритульних. На пішохідному переході на проспекті Чорновола авто насмерть збило жінку. Пізніше у водія діагностували інсульт. На вулиці Зеленій авто патрульних збило двох жінок. Вони обійшлися легкими травмами. На Рівненщині потонув 15-річний пластун зі Львова Андрій Федчишин. Двох нападників на ромський табір у Львові звільнили від покарання.

Ремонти, рестраврації, будівництво

У Львові за майже 3 млн відреставрують будинок-пам’ятку на Дорошенка. а на реконструкцію парку «Білогорща» витратять 12,8 млн грн. На вулиці Кривоноса відкрили перший в Україні Меморіал Небесної Сотні.

Забудовник рибного магазину «Океан» на вул. Володимира Великого пообіцяв власним коштом відновити зруйновану модерністичну мозаїку. Натомість власник незаконного будинку на Варшавській, що мали знести, встиг оформити на квартири право власності, а власницю ЖК «Форест-Хілл» зобов’язали знести вісім незаконних поверхів.

Транспорт

У Львові презентували результати дослідження про пересування містом. Через конфлікт перевізників на приміському маршруті комунальне АТП щодня втрачає 20 тис. грн.

Із вулиці Франка на вулицю Зарицьких заборонили лівий поворот. Приватний чеський залізничний та автобусний перевізник RegioJet планує запустити прямий нічний поїзд із Праги до Мостиськ.

Освіта, здоров’я та бізнес

15 львівських шкіл увійшли у топ-200 найкращих за результатами ЗНО. Дітям без щеплень не заборонятимуть ходити до школи та в садочок.

Соціальні проекти, благодйність, цікавинки

Львів’ян закликають долучитись до акції «Квіти зів’януть, а життя розквітне», мета якої — зібрати 158 тисяч євро для лікування 14-річної Анастасії Тупісь у клініці в Римі.

Львів очолив британський рейтинг туристичних напрямків, що найшвидше розвиваються. На День незалежності у Львові встановили рекорд із перетягування трамваїв.

Точка зору: колонки

Львів’янка Іванка Гаврилко каже, що розуміє автомобілістів, які вимагають збудувати в місті більше смуг. Водночас вона пропонує змінювати підхід до пересування Львовом загалом і покращувати умови для пішоходів та велосипедистів.

Олена Совин закінчила хімічний факультет ЛНУ імені Івана Франка, працювала програмісткою в Києві і вже декілька років живе в Лондоні, де працює старшою інженеркою програмного забезпечення в Webflow. У своєму блозі вона каже, що жіночих і чоловічих професій у ІТ, насправді, не існує.

Спецпроекти та спецтеми Твого міста

У межах спецпроекту «Рік комфортного пересування» Tvoemisto.tv склало мапу місць концентрації ДТП без потерпілих у Львові. Крім цього, спробували показати, як популярні міста Європи дають собі раду з напливом туристів та що вже має робити Львів.

Також ми поспілкувалися з Оленою Безсмертною, яка очолює пресслужбу 36-ї окремої бригади морської піхоти. У інтерв’ю вона розповіла про роботу в чоловічому колективі та дитячу мрію стати балериною. У суботу Львовом пройшов Марш Нескорених. Tvoemisto.tv покзало його у репортажі.

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив результати ЗНО учнів усіх навчальних закладів. Tvoemisto.tv склало рейтинг львівських шкіл за найпопулярнішими предметами ЗНО — української мови і літератури, історії України, математики та англійської мови.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!