7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1783 0
Tvoemisto.tv пропонує разом пригадати, як минув останній тиждень літа із 26 серпня до 1 вересня.
Фото: Назарій Юськів

Фото: Назарій Юськів

CityLife

На складах поліграфічного підприємства у Чишках біля Львова, де зберігалась хімпродукція, виникла масштабна пожежа на території понад 4000 кв. метрів.

Муніципальна варта Львова відзвітувала, що забрала машинки-атракціони з-під Оперного театру.

Міськрада закликала не купувати майно колишнього винзаводу на Погулянці, бо, за словами чиновників, воно перебуває під арештом. А біля готелю «Львів» виявили заряджений гранатомет – поліція кваліфікувала це як терористичний акт.

Львівобленерго запровадило подачу показників лічильників на світло через різноманітні месенджери. А Укрпошта пропонує львів'янам знімати готівку у своїх терміналах у 50-ти відділеннях по місту.

У Львові помер художник Богдан Турецький. Митця поховали на Личакові.

Керівника поліції Львівщини Валерія Середу звільнили і відправили працювати в Київ. А першим заступником голови ЛОДА став 33-річний Василь Лозинський.

За львівськими безпритульними раз на місяць приїжджатиме автобус, аби відвезти їх у Дім милосердя, щоб помитись.

Ремонти, рестраврації, будівництво

30 серпня у Львові мали відкрити для проїзду ділянку вул. Поповича, але перекриття продовжили ще на місяць – розповідаємо, як об'їхати. Натомість для проїзду відкрили ще одну частину Замарстинівської.

У Львові затвердили додаткові вимоги до будівництва, ремонту та реконструкції вулиць. А на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочали підготовчі роботи з рекультивації.

Транспорт

«Львівелектротранс» анонсував збільшення кількості трамваїв і тролейбусів на маршрутах міста вже із 1 вересня. А нічний автобусний маршрут №2Н продовжили до аеропорту.

Освіта, здоров’я та бізнес

Учителька початкових класів зі Львова Олена Гальвіцька увійшла у топ-10 найкращих вчителів України. А ми нагадуємо, коли школярам потрібно проходити медогляди та які довідки вони мають принести до школи.

Окрім того, Львів очолив перелік міст за прозорістю інвестиційної галузі.

Соціальні проекти, благодйність, цікавинки

2 вересня, коли стартує навчальний рік, батьків львівських школярів просять замість безлічі букетів вчителям подарувати один від класу, а гроші передати на благодійність.

Також львів'ян кличуть на благодійний концерт за участі Оксани Мухи, Віктора Винника, Піккардійської терції, Павла Табакова та інших. Під час концерту збиратимуть гроші для художниці і волонтерки Тетяни Думан, в якої діагностували пухлину мозку.

Цього спекотного тижня Львовом пройшла гроза, а ми дізнались, скільки в нашому місті буває дощових днів на рік.

Оркестр і хор львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ виступили у Ватикані перед Папою Римським і численними паломниками. А львів'янам показали Митрополичі сади, що є територією єпископів УГКЦ.

Тим часом у притулку «Домажир» зібрались для встановлення національного рекорду люди із прізвищем Ведмідь.

Точка зору: колонки

Кандидатка політичних наук Соломія Кривенко проаналізувала на прохання Tvoemisto.tv промову президента Зеленського, що він виголосив у День незалежності. Про що вона була насправді?

А львівська амбасадорка у Лондоні Ольга Муха розповідає, чим британське виховання дітей відрізняється від українських стереотипів про так звані жіночі і чоловічі ролі.

Голова ОСББ «Повітряна, 92» Іван Савицький розповідає, чому старі будинки в жахливому стані та про що має нам нагадати трагедія в Дрогобичі. Водночас власниця квартири в дрогобицькому будинку, де обвалився під'їзд, Оксана Мицавка, розповідає, що зверталась із скаргами на тріщини в будинку ще рік тому.

А журналіст Сергій Смірнов ділиться своїми причинами того, чому він не пересяде на громадський транспорт у Львові.

Спецпроекти та спецтеми Твого міста

Ділимося підсумками дискусії на тему децентралізації: чи буде львівська агломерація та чому не всі хочуть створювати ОТГ.

Також цього тижня ми говорили про те, як зменшити кількість сміття у Львові та що потрібно, аби на львівських вулицях було менше ДТП.

Ми стежили за трагедією в Дрогобичі, де обвалився під'їзд житлового будинку і зібрали усю актуальну інформацію про це.

А ще ми підготували для вас цікавий маршрут на вихідні до палацу графа Бадені і оновили підбірку усіх авіарейсів зі Львова, зокрема, і в час зимової навігації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!