7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1905 0
Пропонуємо разом згадати, як у Львові минув тиждень із 16 до 22 вересня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

У Львові зустріли полоненого моряка Андрія Оприска. А на вул. Кривоноса відкрили музей Андрея Шептицького. Тим часом чотирьох людей  із отруєнням госпіталізували після весілля у львівському ресторані.

У ЛОДА заплатили 580 тис. грн за туристичне ознакування мовою «гугл транслейт». А міська рада планує орендувати костел та монастир кармелітів на території колишнього ЛАЗу і відремонтувати стадіон «Торпедо». Окрім цього, у місті стартував Форум видавців 2019, а на двох вулицях Львова почали працювати TRUCAM.

Ремонти, реставрації, будівництво

Петиція про покращення вело- та пішохідної інфраструктури на Липинського набрала необхідні 500 голосів. А на вул. Чупринки у Львові облаштовують новий провулок. Натомість наприкінці вересня розпочнуть ремонт на ще одній вулиці міста. У парку «Знесіння» хочуть відновити гірськолижну базу. Тим часом Григорій Козловський запропонував збудувати паркінг на площі перед Оперним.

Транспорт

У Львові почав курсувати експрес-маршрут для студентів ЛНУ. Рух транспорту по вул. Героїв Майдану пообіцяли відкрити 20 вересня. До Львова також прибув перший із 50 нових тролейбусів. А для трамвайних маршрутів №3 та №8 тестують трамваї на зчепленій системі.

Освіта, медицина, бізнес

Четверо львівських лікарів отримали нагороди від Глави ПЦУ. А Приватбанку запустив перший в Україні проєкт, який розпізнаватиме поведінку шахраїв. Тим часом Львівський ОХМАТДИТ планують приєднати до Чорнобильської лікарні. Також у місті планують створити сучасні лабораторії для молодих винахідників.

Мобільним операторам хочуть заборонити списувати кошти за послуги без підвердження.

Цікавинки та корисності

У Верховній раді розповіли, яким буде прожитковий мінімум в Україні у 2020 році. Skyup запускає рейси зі Львова до Тель-Авіва. В Уряді хочуть заборонити подачу документів на роботу у паперовій формі та трудові книжки. Тим часом львів’янка здобула бронзу на чемпіонаті світу з фехтування на візках.

До Львова привезли чудотворну ікону Зарваницької Божої матері. Також у місті визначили найкращі книги Форуму видавців.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Завідувач ревматологічним відділенням Львівської обласної клінічної лікарні розповів Tvoemisto.tv про найпоширеніші ревматологічні захворювання, як вони впливають на увесь організм, скільки коштує лікування, а також про батьківську любов до пацієнтів.

Чому жінки вагаються більше за чоловіків, як досвід поколінь впливає на нас, про підтримку та стереотипи під час презентації проєкту Tvoemisto.tv «Час жінок» у межах Lviv Coffee Festival говорили засновниця «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка, директорка Львівської бізнес-школи Ярина Бойчук та керівниця Західного департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця.

Керівниця департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак розповіла про реформу вторинної ланки та екстреної медицини, що має розпочатися наступного року, під час відкритого інтерв'ю, організованого Tvoemisto.tv в межах проєкту «Реформи без ілюзій».

Що медична реформа дала найбільшій поліклініці Львова, окрім ремонтів і машин, як за півтора року змінились лікарі й пацієнти та чому медики хочуть продовження, розповідає Tvoemisto.tv.

Цього тижня Tvoemisto.tv пропонує відвідати Сокаль — місто над Бугом.

Точка зору: колонки «Твого міста»

Минулого тижня з робочим візитом Львів відвідав керівник департаменту транспорту Лейпцига Торбен Хейнеманн — людина з 20-річним стажем роботи в галузі міської мобільності, транспорту та інжинірингу. Урбан-активіст Дем’ян Данилюк розпитав його, зокрема, про острівці безпеки, світлофори, перехрестя — як це працює в Німеччині і могло б бути у Львові.

На площі Митній впало старе дерево, що на кілька годин паралізувало рух у центрі Львова. Ця ситуація має спонукати місто серйозніше задуматися над збереженням озеленення, а не зрізати бездумно старі дерева, пише начальниця відділу урбаністики «Львівавтодору» Олександра Сладкова.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!