7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2158 0
Пропонуємо разом згадати, як у Львові минув тиждень із 7 по 13 жовтня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

У Львові підприємці протестували проти змін до податкового кодексу. Також у поліції назвали чотири версії падіння літака під Львовом. Водночас у Львові планують підвищити ціни на тепло та воду. Окрім цього, у місті знову пікетували будівлю поліції та вимагали звільнити Віконського. А ще у Львові планують заборонити травин у цирках та дельфінаріях. Натомість вивезення сміття у Львові стане окремою компослугою.

Ремонти, рестраврації, будівництво

У Львові встановили найбільшу на Західній Україні фасадну сонячну електростанцію. А суд дозволив облаштувати сквер замість спорткомплексу на вулиці Кульчицької. У той же час на Чупринки ремонтують віллу, яку будував Левинський. Також на Двірцевій закінчують перший етап реконструкції.

Доньці Козловського погодили будівництво торгово-готельного комплексу на Дорошенка. А «Ріел» облаштує кільце на перехресті Городоцька – Сяйво. Натомість на Львівщині почали змінювали англомовні туристичні знаки з неправильним перекладом.  

Транспорт

Упродовж місяця на вулиці Свєнціцького встановлять бетонні делініатори. Наступного тижня у місті розпочнуть ремонт вулиці Курмановича. Також Львів візьме кредит на 100 тролейбусів та реконструкцію Шевченка. Tvoemisto.tv склало підбірку лоукост-автобусів, якими можна поїхати зі Львова. А львівське комунальне АТП-1 відмовилося від контролерів-касирів у своїх автобусах.

Освіта, здоров’я та бізнес

Львівський «Охматдит» отримав сучасне обладнання вартістю 10 млн гривень. У Львові провели дискусію про те, що жінкам варто знати про онкозахворювання. Водночас книга львівського видавництва увійшла до колекції міжнародної дитячої літератури. У Відні відкрили виставку про Івана Левинського.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

«Океан Ельзи» випустив саундтрек до історичного екшену «Захар Беркут». Цього тижня львів’яни могли спостерігати метеорний потік Драконіди. Також львів’ян запрошують на зустріч з американською астронавткою українського походження. Окрім цього, у Львові навчатимуть, як правильно доглядати за деревами.

Точка зору: колонки

Голова Комітету підприємців Львівщини Роман Зафійовський розповів, чому протестують львівські підприємці.

Львів’янка Іванка Гаврилко ділиться думками про те, як варто забудувати ділянку на Дорошенка.

Спецпроєкти та спецтеми Твого міста

Як нові Державні будівельні норми щодо реконструкції та будівництва житла покращать квартири для мешканців та змінять вимоги для забудовників у межах проєкту «Реформи без ілюзій» ;Tvoemisto.tv розповів голова комісії архітектури, містобудування та просторового розвитку Громадської ради при ЛОДА Ігор Яблонський.

Офіс президента ініціював проєкт «Діалоги про Україну», аби урядовці та громадськість обговорили врегулювання ситуації на Донбасі. 8 жовтня політичний директор МЗС Олексій Макеєв, заступниця міністра оборони Аліна Фролова та заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Антон Колумбет приїхали до Львова. Tvoemisto.tv занотувало найцікавіше.

Які є фактори ризику для раку молочної залози та шийки матки, де можна пройти безкоштовне обстеження та до кого звертатися, якщо є підозра на рак, розповіли гінекологиня, керівниця міського скринінгового центру Наталія Попович та головна спеціалістка з онкогінекології Львівщини Світлана Струк.

Комісія з охорони здоров’я Громадської ради при ЛОДА 10 жовтня зібралась обговорити об’єднання двох обласних дитячих медичних закладів — лікарні «Охматдит» та Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру, відомого як Чорнобильська лікарня. Журналістка Tvoemisto.tv побувала на зустрічі і розповідає, чому і як хочуть реорганізувати лікарні.

Орест Олеськів днями очолив міське управління транспорту, яке понад два роки не мало постійного керівника. Tvoemisto.tv він розповів про найпроблемніші маршрути міста, що заважає громадському транспорту Львова бути якісним і чи виправить це електронний квиток.

Головна лікарка пологового будинку на Мечнікова Людмила Шекета у межах проєкту «Наші реформи» показала Tvoemisto.tv, у яких умовах це відбувається та хто допомагає немовлятам з’явитись на світ.

Окрім цього, Tvoemisto.tv пропонує відвідати Миколаїв та помилуватися ґротом, який пам’ятає ще давніх людей.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!