7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1955 0
Пропонуємо разом згадати, як у Львові минув тиждень із 14 по 20 жовтня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

На Львівщині за 30 тис. грн продали костел ХVII століття. Головною прокуроркою Львівщини стала Ірина Діденко, а головним архітектором Львова може стати Антон Коломєйцев.

Будинок Промінвестбанку в центрі Львова продали за 5 млн грн. Після тривалої хвороби у Львові помер завідувач кафедри теорії та історії політичної науки ЛНУ імені Івана Франка професор Валерій Денисенко, а у львівському фастфуді отруїлися відвідувачі. Львів заборгував майже 155 млн грн за ремонти до Євро-2012, а майно винзаводу на Погулянці продали з аукціону.

Ремонти, рестраврації, будівництво

У Львові закрили на ремонт вулицю Курмановча. Архітектори запропонували шість варіантів перебудови вілли на Сахарова, а тим часом Tvoemisto.tv показало, що збереглось усередині вілли на Чупринки.

У Львові відреставрують частину приміщень Палацу Хоткевича. На території «Алмазінструменту» збудують ЖК, а на Раппопорта дозволили збудувати ще один приватний пологовий будинок. Крім цього, виконком ЛМР узаконив вже збудовану 14-ти поверхівку на Масарика.

Транспорт

Лоукостер SkyUp відкрив зі Львова одразу три прямі авіарейси — Харкова, Києва та Праги, а на початку листопада Львів отримає перші 10 нових тролейбусів. Італійський лоукостер Ernest Airlines відкриє прямі рейси зі Львова до Болоньї. 

На двох перехрестях Львова встановлять світлофори, а на площі Франка встановили гумові делініатори. Нова система доступу авто в центр Львова розпізнаватиме номерні знаки.

Освіта, здоров’я та бізнес

У львівського студента діагностували рідкісне інфекційне захворювання, а міській дитячій лікарні придбали чотири інкубатори для недоношених дітей.

Львівську вчительку визнали найбільш інноваційною в Україні. Львівська область стала першим регіоном в Україні, де визначили мережу багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування (БЛІЛ). 

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

У Львові запрацював сервіс доставки їжі UberEats. Фоторобота львівського професійного фотографа Артура Абраміва на тему «Планета в Балансі» увійшла у 25 найкращих фотографій з усього світу за версією National Geographic YourShot.

Точка зору: колонки

Пригноблення дітей дорослими в різних спільнотах і суспільствах сприймається по-різному. Десь це допустимо, а десь — ні, пише у своєму блозі львівська соціологиня Вікторія Бриндза, яка вже кілька років живе в Австралії.

Кожній дитині потрібний батько. Ні, не так: кожній дитині потрібний добрий батько. Крапка, пише у колонці отець та батько Ростислав Пендюк.

Мама 3-річної дівчинки Марина Довженко пише, що бути мамою дівчинки — це не просто випробування, це велика відповідальність.

Журналіст Сергій Смірнов розмірковує, чому виділені смуги для громадського транспорту провокують конфлікти і що варто зробити, аби створення нових було ефективним та відповідальним, 

Спецпроєкти та спецтеми Твого міста

У межах проєкту «Я вірю в цю країну» ми цього тижня розповідаємо про те, як у Львові творять комікси про Кіборгів та Олега Ладнюка, який крім того, що очолює гімназію Шептицьких, продовжує їздити волонтером на Схід, допомагає українським воїнам і місцевим мешканцям необхідними речами, організовує табори для тамтешніх дітей, а до цього їздив у волонтерську місію в Африку. 

Ольга Бартиш обірвала успішну 12-річну журналістську кар’єру, щоб торувати шлях художниці. У інтерв’ю вона розповіла, як упродовж десяти років вона хотіла подарувати любов і затишок дитині з інтернату. І коли їй запропонували маленьку ромку — не вагаючись відчинила двері свого дому і серця.

СЕО спеціалізованої ІТ-компанії PLVision Олена Козлова розповіла в інтерв’ю Tvoemisto.tv, як знайти своє місце у світі технологій, який динамічно змінюється та чи можна вважати успішною домогосподарку із трьома дітьми.

Цього тижня ми запустили проєкт «Дерева Твого міста», і пропонуємо разом із нами порахувати дерева на своїй вулиці і у Львові загалом. 

 
 
 
Гайдемарі Стефанишин-Пайпер — перша жінка українського походження, яка полетіла у космос. У «Львівській політехніці» вона розповіла, чому вирішила вступити до NASA, чим займалася на Міжнародній космічній станції та як Тарас Шевченко допомагав їй там прокидатися.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!