7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2584 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам тиждень із 4 по 10 листопада.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

У Львові на тиждень призупинили діяльність карет, що курсують містом, через трагедію на проспекті Свободи, що трапилась минулої неділі. Львівська прокуратура арештувала ділянку, на якій будують один із ЖК компанії Avlon.

У ресторані біля Львова на весіллі отруїлися гості, а у центрі Львова два дні підряд ставалася масова бійка футбольних фанатів. Нардепа з Львівщини Ярослава Дубневича спершу посадили, а потім випустили з СІЗО під заставу у майже 100 млн грн через підозру в корупції.

Ремонти, рестраврації, будівництво

У Львові оголосили тендер на облаштування нового громадського простору на Сихові, що коштуватиме майже 60 млн грн, а на Львівщині підбили підсумки ремонтної кампанії та відремонтували майже 300 км доріг.

Дві вулиці у Львові закрили на ремонт. Це стало однією з причин, чому наприкінці тижня у місті сформувалися значні затори.

Замість спортивно-рекреаційного центру ділянку у Львові забудовують житлом. Уряд погодив кредит на будівництво північної об’їзної Львова. Наступного року на Львівщині відремонтують три пункти пропуску.

Транспорт

Львів отримав перші 10 тролейбусів «Електрон», а приватні перевізники показали автобуси норвезького виробництва, які тестують на вулицях Львова.

У Львові планують підвищити вартість проїзду у міських автобусахтролейбусах та трамваях до 8 та 6 грн відповідно. На трамвайних маршрутах уже тестують зчеплені вагони-системи. SkyUp запустив прямі рейси зі Львова до Парижа.

«Львівавтодор» оприлюднив аналітику роботи виділених смуг на Чорновола, а Tvoemisto.tv перевірило, чи працюють делініатори на площі Франка.

Освіта, здоров’я та бізнес

IKEA не відкриватиме завод на Львівщині, а в Трускавці хочуть збудувати найбільший у Східній Європі аквапарк.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

У Львові обрали нового студентського мера. Із грудня у Львові почнуть тестувати 5G. Активісти розробили сайт для інвентаризації дерев. В Україні запровадять безвіз із Монголією.

Tvoemisto.tv зібрало локації у Львові та поблизу, де можна навчитися їзди верхи.

Точка зору: колонки

Власник електромобіля у Львові Юрій Мартинюк у своєму блозі розповів, що заважає в Україні розвиватись електрокарам та чому держава цьому лише перешкоджає.

Спецпроєкти та спецтеми Твого міста

У межах проєкту «Час жінок» ми поспілкувалися з пілотесою авіакомпанії SkyUp про мрію керувати літаком та не жіночу професію.

Уже три роки у Львові працює ІТ-школа для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей Hebron. Розповідаємо, чого вчать та плани на найближчий рік.

Ми проаналізували, хто може стати кандидатом на пост міського голови Львова, а Мар’яна Возниця в інтерв’ю Tvoemisto.tv розповіла як це змінити, на кого опиратися і чи варто усім жінкам бути лідерками.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!