7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2071 0
Пригадаємо разом, яким був тиждень від 18 до 24 листопада.
ілюстративне фото: discoverukraine.com.ua

ілюстративне фото: discoverukraine.com.ua

CityLife

На розвиток львівського аеропорту виділять понад 80 млн гривень. Під ЛОДА протестували мешканці Сокільників, які не хочуть приєднуватися до Львова. Також у військовій частині біля Львова трапилася пожежа і загинув офіцер. Окрім цього, почалася реєстрація кандидатів на місцеві вибори до сільських рад та ОТГ. У Львові лунали сирени. У місті назвали адреси пунктів обігріву, які відкриють. Натомість прокуратура проситиме 50 млн застави для міського голови Андрія Садового.

Ремонти, рестраврації, будівництво

У Львові завершився процес подачі документів на реставрацію балконів у будинках-памятках архітектури. На перехресті Чорновола – Хімічна реорганізують рух. Схема. Аварійний будинок на Хімічній відремонтують за 4,3 млн гривень. На західній об’їзній Львова облаштували транспортне кільце. На будівництво готелю біля Парку культури проведуть архітектурний конкурс.

Транспорт

Львівяни зареєстрували петицію про продовження руху транспорту до 23:00. Водночас львівські перевізники заявили, що недоотримали 170 млн гривень компенсації через пільговиків. Поліція почала штрафувати водіїв за перевезення дітей без автокрісла. У Львові також встановили нове електронне табло, яке повідомляє про рух транспорту. У місті перенесли зупинку трамваїв на площі Франка. У Львові на Науковій вщент згорів тролейбус.

Освіта, здоров’я та бізнес

Із 1 квітня 2020 року НСЗУ фінансуватиме заклади вторинної ланки медицини за надані пацієнтам послуги. В Україні запрацював сервіс з онлайн-пошуку аптек з програми «Доступні ліки». Що треба знати про вірус папіломи у жінок та як вберегтися. Водночас УКУ відкриває бакалаврську програму з права.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

Нацбанк запустить в обіг набір пам’ятних монет «Яворівська забавка». У Стрийському парку завалювали мурал, який створили студенти УКУ. Також українцям пропонують змінювати по батькові. Назвали, скільки українці відпочиватимуть на Новий рік та Різдво. У світі визначили найпопулярніше слово. У Львові провели унікальну екскурсію будівлею прокуратури. А у «Видавництві Старого Лева» прокоментували, чому продали права на дві книги росіянам. Двохмільйонним пасажиром львівського аеропорту став чотиримісячний хлопчик.

Спецпроєкти та спецтеми Твого міста

Яким стане Львів через п’ятдесят років, чи варто тут будувати 72-метровий готель, куди зміститься центр міста, скільки метрів житла припадає на одного львів’янина та як на це впливає будівельний бум – Tvoemisto.tv під час відкритого інтерв’ю за участі читачів розпитало у Антона Коломєйцева, нового головного архітектора міста. 

Окрім цього, із кінця листопада майже на всю Європу накочується адвент. У давнину це були чотири тижні суворого посту перед Різдвом, сьогодні – це яскравий і фановий період очікування свята та ярмарків. Ми розповіли про різдвяний відпочинок у Відні.

Також у Львові презентували перспективний план розвитку Франківського району, який зокрема передбачає облагородження території біля універмагу та транспортну реорганізацію на вулиці Княгині Ольги. Tvoemisto.tv побувало на презентації та занотувало, які зміни чекають на район.

Водночас Tvoemisto.tv з’ясовувало, як можуть розвиватись події після оголошення підозри міському голові Львова.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!