7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2054 0
Пропонуємо пригадати, як у Львові минув тиждень із 25 листопада по 1 грудня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

У Львові в їдальні отруїлися семеро працівників, а у львівському ресторані на весіллі отруїлися гості. Генпрокуратура оголосить підозру через погрозу вбивством щодо президента України народній депутатці Софії Федині.

Цього тижня НАБУ провело обшуки у будівлі поліції Львівської області, а прокуратура викрила наркоугрупування, яким керував депутат Лопатинської ОТГ.

Національний театр імені Марії Заньковецької у Львові не продовжуватиме контракт із акторами Федором Стригуном та Таїсією Литвиненко. Екскерівниця відділу урбаністики та заступниця директора ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова очолила новостворене управління екології та природних ресурсів.

Андрієві Садовому призначили понад мільйон гривень застави, а Сергію Коровайнику —153,6 тис. грн.

Ремонти, рестраврації, будівництво

«Укрзалізниця» планує за рік збудувати залізничну дорогу зі Скнилова до кордону з Польщею. На ремонт доріг Львівщини у 2020 році витратять понад два мільярди гривень.

Транспорт

Зі Львова відкрили прямі рейси до Тель-Авіва. SkyUp Airlines наступного літа планує відкрити прямі рейси зі Львова в Іракліон, Батумі, Бургас та Барселону. 

Автобус №52 почав курсувати до Рудного, а на перехресті вулиць Бандери та Героїв УПА реорганізували рух. На Львівщині планують запровадити е-квиток. На вулиці Свєнціцького встановлюють делініатори.

Тим часом на громадських слуханнях про подорожчання проїзду в автобусах львів’яни не змогли проголосувати остаточно, а от подорожчання в трамваях і тролейбусах підтримали.

Освіта, здоров’я та бізнес

У Львові представили нових почесних Амбасадорів та затвердили бюджет на 2020 рік. МОЗ оновило перелік медичних протипоказань та застережень до проведення щеплень.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

Львівська гімнастка Христина Погранична здобула дві бронзові медалі на міжнародному турнірі «Trofeu de Barcelona 2019» в Іспанії. 

Спецпроєкти та спецтеми Твого міста

Відома письменниця, головна редакторка популярного видавництва, а віднедавна — співачка Мар'яна Савка у межах проєкту «Що б ви робили, якби не боялись» розповіла Tvoemisto.tv, як особистісна криза спонукала створити «Видавництво Старого Лева», як навчитись чути себе та не боятись стереотипів.

Релігієзнавець, директор РІСУ Тарас Антошевський в експрес-інтерв’ю Tvoemisto.tv розповів, чи українським вірянам варто змінити календар і що потрібно для того, щоб остаточно вийти з-під контролю «московського стилю».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!