7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1655 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам тиждень із 9 по 15 грудня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Миколу Маланича звільнили з посади голови Держекоінспекції, натомість львівську адвокатку Галину Янко призначили головою Офісу радників голови ЛОДА. Сергію Коровайнику скасували заставу та відпустили на поруки. Керівника ЛКП «Зелене місто» Вадима Ноздрю можуть призначити ДК «Укрспецекспорт».

На будівлі Центру Довженка на Сихові змінили вивіску, а в центрі Львова пропонують відкрити для туристів вхід у Полтву.

Антимонопольний комітет оштрафував «Львівгаз» на 13 мільйонів гривень. У центрі Львова встановили головну новорічну ялинку та відкрили різдвяний ярмарок.

Ремонти, рестраврації, будівництво

На Сихові планують збудувати 9-ти та 16-поверхівку, а також торговий центр. На площі перед Оперним почали демонтувати фонтан, а чашу планують перенести в Стрийський парк.

Вулицю Хуторівку у Львові ремонтуватимуть за 125,5 млн грн наступного року.

Транспорт

Із центру Львова планують запустити автобуси до Малехова та Підбірців. Перевізники Львівщини відмовляються безкоштовно возити пільговиків. Запустити е-квиток на Львівщині хочуть за рік. Маршрут тролейбуса №22 у Львові продовжать до автовокзалу.

На вулиці Свєнціцького у Львові почали замінювати пошкодженні бетонні делініатори. На кордоні Львівщини утворились кількакілометрові черги з вантажівок. На вулиці Львова виїхали перші 10 нових тролейбусів «Електрон», а зі Львова тепер можна з однією пересадкою доїхати до Берліна.

Освіта, здоров’я та бізнес

У центрі Львова створять пункт швидкої допомоги. На Львівщині в ресторані отруїлися відвідувачі. Ірину Микичак звільнили з посади керівниці департаменту охорони здоров’я ЛОДА. В одній із приватних шкіл Львова виник скандал через звільнення вчительки.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

На Сихові запустять пілотний проєкт із обліку дерев. На Личаківському кладовищі подорожчав вхід. Tvoemisto.tv пропонує перелік локацій, куди можна здати стару техніку та великогабаритні відходи. У Львові оприлюднили офіційну програму святкування Різдва.

Точка зору: колонки

Активіст Юрій Тер-Арутюнян оглянув першу частину реконструйованої Двірцевої та запевняє, що вона найкраща в Україні площа перед залізничним вокзалом і пояснив у своєму блозі чому.

Депутат ЛМР Валерій Веремчук у колонці пояснює, що не так із бюджетом Львова та чому все, що закладають у стрічку профінансувати не вдасться.

Спецпроєкти та спецтеми Твого міста

Як і коли запрацює електронна черга на кордоні в ефірі програми Tvoemisto.tv «Реформи без ілюзій» пояснювали позаштатний радник голови ЛОДА Віктор Гальчинський та Іоанна Пона – керівниця відділу Продакт Менеджменту та Бізнес Аналізу компанії SoftServe.

Журналісти Tvoemisto.tv провели кілька днів на зміні з львівськими контролерами та розповіли у репортажі, де найчастіше їх можна зустріти у Львові та як контролери дають раду прокльонам «зайців».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!