7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1505 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам період із 30 грудня по 5 січня.
Фото: Vgorode.ua

Фото: Vgorode.ua

CityLife

В Україні змінили умови набору до поліції. У Львові через негоду впали два дерева. Також із 2020 року всі військові ЗСУ перейдуть на нове харчування. Із січня змінився стаж та вік виходу на пенсію. Також в Україні ліквідували ГПУ, тепер працює Офіс генпрокурора.

Кол-центр «Львівобленерго» змінив телефонний номер. Окрім цього, на Львівщині планують облаштувати ще один пішохідний пункт пропуску.                     

Ремонти, рестраврації, будівництво

У Львові відреставрували фасад кам’яниці на площі Ринок. У Львові визначили перелік вулиць, які ремонтуватимуть у 2020 році. А реконструкція вулиці Чернівецької коштуватиме понад 100 млн гривень. Натомість другу частину вулиці Данила Апостола закрили для проїзду.

На площі галицькій законсервували фундаменти храму Воздвиження Чесного Хреста. У районі вулиць Чмоли – Луганська планують збудувати турбо-кільце

Транспорт

Tvoemisto.tv з’ясувало, коли на вулиці Львова виїдуть норвезькі автобуси, а також, коли виїде на маршрут тролейбус №10.

Освіта, здоров’я та бізнес

Із 2020 року в Україні діагностика раку буде безкоштовною. Авіаційна влада Італії призупинила дію ліцензії лоукоста Ernest Airlines на перевезення пасажирів із 13 січня. Водночас МОЗ радить, як не переїдати на свята. А ще у двох дитсадках відкриють групи з безглютеновим та безлактозним харчуванням.

Львівський шахіст увійшов в топ-50 шахістів світу. Також  в Україні розпочалася реєстрація на пробне ЗНО.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

Львівянка Оксана Літинська зійшла на найвищу гору Антарктиди. Відео. Tvoemisto.tv з’ясувало, які фільми знімали у Львові у 2019 році.

Точка зору: колонки

Кандидатка політичних наук, викладачка кафедри медіакомунікацій УКУ Соломія Кривенко проаналізувала новорічну промову Володимира Зеленського та уклала список речей, які президент вважає важливими та намагається прищепити «українцеві своєї мрії».

Ігор Лильо про те, як за «совка» у його родині двічі святкували Різдво. А Марія Оркуш, яка народилася на Яворівщині, ділиться традиціями Різдва зі своєї Батьківщини.

Також цього року «Твоє місто» вперше публікує колонку англійською мовою, в якій наш американський колега Джо Ліндслі пояснює, чому міжнародна спільнота має звернути увагу на обмін екс-беркутівців на полонених та до чого тут Росія. 

Спецпроєкти

Остап Коркуна, який вісім років пропрацював у Facebook, у межах проекту «Я вірю в цю країну» розповів, як Україні найкраще комунікувати зі світом.

Цієї п’ятниці Tvoemisto.tv пропонує відвідати Кугаїв, щоб доторкнутися до історії.

Також, якщо закортіло зі львівської зими потрапити у вічну весну, то це про Ларнаку на Кіпрі. Віднедавна туди можна долетіти зі Львова напряму. І нема чого відкладати аж до початку курортного сезону. Влітку на Кіпрі спекотно, гамірно й дорого. А зараз м’яка погода й погідні ціни. І саме зараз під Ларнаку прилетіли рожеві фламінго

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!