7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2071 0
Пропонуємо пригадати, як у Львові минув тиждень із 27 січня по 2 лютого.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Управління екології оприлюднило графік стоянок екобуса на лютий. Екобус приймає використані батарейки та ртутні лампи. А на площі Галицькій зрізали ясені і тополі. Їх мають замінити на інші дерева.

Досудове розслідування у справі будівництва індустріального парку біля Рясного триває. Запобіжний захід Андрієві Садовому діє далі.

Львівській журналістці Радіо Свобода Галині Терещук спалили машину.

Львів став найкращим містом Центрально-Східної Європи для бізнес-аутсорсингу. Тим часом у Львові на 4 гривні подорожчала холодна вода.

Ремонти, рестраврації, будівництво

У Львові виявили незаконне будівництво складів на вул. Земельній. А забудовнику ТзОВ «Форест-Хілл» прокуратура повідомила про підозру. Біля залізничного вокзалу показово демонтували незаконний МАФ.

Суд удруге заблокував рішення про будівництво сміттєпереробного заводу у Львові. А на вул. Шевченка почали будувати квазі-кільце.

Lem Station на території колишнього депо розбудують.

Транспорт

Автобус №5А почав курсувати за новим маршрутом – із площі Різні. Також схему руху змінив автобус №28. Зі Львова до Малехова та Підбірців анонсували експрес-маршрути, але вони так і не виїхали.

ЛКП «Львівелектротранс» оприлюднило актуальні маршрути руху трамваїв і тролейбусів. А у центрі Львова нарешті запрацювали нові боларди.

Угорський лоукостер WizzAir вирішив запустити рейс Львів – Будапешт на два місяці раніше, ніж анонсував.

У Львові на тривалий час перекрили для проїзду низку вулиць: частину Залізничної, На Чвертях і Хуторівку.

Освіта, здоров’я та бізнес

Львівський центр «Джерело» відкрив новий осередок на вулиці Хмельницького. А дві львівські школи призупинили навчання через грип та ГРВІ.

Частину львівського аеропорту уряд віддасть у концесію.

Львів'ян, які вертаються з Китаю, обстежують на коронавірус у обласній інфекційній лікарні.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

Собака-усміхака та її друзі з ЛКП «Лев» шукають у Львові добрих господарів.

Львівські театри запрошують відвідати свої вистави у лютому. А от мистецька галерея Гері Боумена оголосила про закриття.

Точка зору: колонки

Львів'янка Ганна Гаврилів розповідає, чому жінки після 30 років беруть участь у конкурсах краси. А Ліана Шульган ділиться досвідом поїздок медиків-волонтерів до українських бійців на Сході.

Тренерка з особистісного та організаційного розвитку Роксолана Кравчук ділиться трьома практиками, що допоможуть жінкам подбати про себе, допоки не пізно.

А заступник міського голови Львова Любомир Зубач розмірковує, чому селянам вигідне створення львівської агломерації.

Спецпроєкти та спецтеми Твого міста

Головна прокурорка Львівської області Ірина Діденко розповіла нам про улюблені книжки, схеми медичних тендерів, про свою родину та роботу. 

Ми ж розповідаємо про плани Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру, відомого як Чорнобильська лікарня, на оновлення та відкриття пансіонату для батьків хворих дітей.

Також говоримо про реформу децентралізації та роль префектів у ній. А у проєкті «Жінки в історії Твого міста» розповідаємо про Соломію Крушельницьку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!