7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1951 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень із 10 по 16 лютого.
Фото: Мар’яна Гродзевич

Фото: Мар’яна Гродзевич

CityLife

Цього тижня у Львові та області вирувала негода, через яку затримувались поїзди та падали дерева. Брюховичі хочуть створити власну ОТГ, а Рудне готове увійти до Львівської ОТГ.

Тепло і гаряча вода у Львові за січень подешевшає на 22%. Цього тижня у Львові затвердили план сталої мобільності та План заходів «Зеленого міста». ФК «Карпати» стануть народною командою Львова. Уряд звільнив колишнього головного архітектора Львова Юліана Чаплінського з посади заступника міністра розвитку громад та територій.

Біля Львова викинули ртутні лампи, наступного дня поліція затримала водія вантажівки. Львівський палац мистецтв здав в оренду приміщення на Коперника власникам стрип-клубів. Tvoemisto.tv оглянуло площу Липневу, місце, де починався львівський урбанізм.

Ремонти, рестраврації, будівництво

Академія наук через суд відновила містобудівні умови та обмеження для будівництва 5-поверхівки на Горбачевського, а виконком їх знову скасував. Між Городоцькою та Голубовича, а також на біля трамвайного депо на Промисловій зведуть житлові квартали.

Tvoemisto.tv дізнавалося, коли у Львові можуть збудувати нову ратушу. Міністр інфраструктури Владислав Криклій спростував інформацію про забудову приміського залізничного вокзалу.

Площу Коліївщини планують перейменувати та реконструювати. Реконструкція також чекає й на район вулиці Чмоли. В районі вулиці Під Голоском збудують нову вулицю.

Транспорт

У Львові оголосили міжнародні тендери на купівлю 10 нових трамваїв та 100 автобусів, а Air Serbia відкрила продаж квитків на рейси зі Львова до Белграда. Автобусний маршрут №26 у Львові відновили.

Освіта, здоров’я та бізнес

На Львівщині від ускладнень свинячого грипу померла жінка. Львівський дитячий психоневрологічний центр приєднали до Чорнобильської лікарні. Львівська облрада призначила керівників кількох комунальних медзакладів, а обласну лікарню швидкої допомоги очолив трансплантолог із Ковеля.

На проспекті Свободи відкриють ресторан міжнародної мережі KFC.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

У Лос-Анджелесі роздали статуетки «Оскар», одну з яких отримала британська режисерка українського походження. Сихів відзначав 20 років від дня, коли село біля Львова офіційно стало його районом. Ми зібрали кілька цікавих фото з Сихова.

Заборону російських соцмереж та медіа планують продовжити. Дрогобич очолив рейтинг успішності міст.

Точки зору: колонки

Львів'янка Уляна Куйдич, яка вже не перший рік самостійно подорожує країнами Азії, розповіла у своєму блозі, як підготуватись до соло-подорожі і чим мандрівка наодинці із собою краща за поїздку компанією.

А Сертифікована HR-ка з досвідом, коуч ЕCF та засновниця «HR-Кав'ярня®» Анна Зайцева розповіла, як жінці шукати роботу та як боротися зі стереотипами.

Спецпроєкти та спецтеми Твого міста

Директорка Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я Мар’яна Возниця розповіла в експрес-інтерв’ю Tvoemisto.tv у межах проєкту «Реформи без ілюзій», що зміниться для пацієнтів із початком другого етапу реформи медицини, особливо для тих, які ще не підписали декларації із сімейним лікарем.

Цього тижня ми оновили підбірку всіх рейсів зі Львова, і їх виявилось чимало. Також у межах проєкту «Час жінок» поспілкувалися з засновницею Львівської бізнес-школи, проректоркою УКУ, а також мамою і дружиною Софіє Опацькою.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!