7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2329 0
Пропонуємо разом пригадати, як у Львові минув тиждень із 17 по 23 лютого.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Інститут міста оприлюднив дослідження якості життя львів'ян – містяни оцінили життя у Львові на трійку. А у міськраді оголосили про створення департаменту міської агломерації. Водночас представники кількох навколишніх громад зірвали засідання міжвідомчої комісії, де мали розглянути остаточний варіант перспективного плану територій Львівської області.

Найстарший нічний клуб Львова – Picasso – оголосив про закриття.

У Львові уперше формують крону дерев за новою технологією, почали зі 140-річної магнолії. Також у місті стартував прийом заявок для визначення найкращого двірника.

На вул. Залізничній відкрили ще одне відділення міграційної служби, де можна отримати паспорт.

Ремонти, рестраврації, будівництво

У Львові перекрили прохід з вулиці Валової до площі Соборної – біля Бернардинського комплексу облаштовують громадський простір. Ще один громадський простір у Львові облаштують на вулиці Людкевича.

Тим часом доньку Григорія Козловського оштрафували на 170 тис. грн за огорожу на вул. Дорошенка. А суд дозволив будувати ресторан на місці зруйнованої вілли у Стрийському парку. На території заводу «Полярон» збудують ще один житловий комплекс.

А міськрада просить Мінкульт занести віллу на Коновальця, на місці якої хочуть звести багатоповерхівку, до реєстру пам'яток.

Ремонт пологового відділення Львівської обласної лікарні відклали через розірвання договору з підрядником – мають оголосити новий тендер.

У Львові затвердили програму співфінансування реставрації фасадів старовинних будинків. На вул. Руській, 20 почались роботи із підготовки до реставрації фасаду будівлі колишнього страхового товариства «Дністер».

Транспорт

AirBaltic відновлює прямі рейси зі Львова до Риги.

На початку вулиці Богдана Хмельницького встановили гумові делініатори. Також у місті встановили нові зони паркування та підвищили вартість послуги.

Освіта, здоров’я та бізнес

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі відремонтували гематологічне відділення.

Львівські ІТ-компанії потрапили у топ-100 аутсорсингових компаній у світі.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

Вісім песиків з ЛКП «Лев» шукають нових люблячих господарів та теплі домівки.

Точки зору: колонки

Найбільш обговорюваними темами тижня були евакуація українців із Китаю та роковини масових розстрілів на Майдані Незалежності у Києві. Екс-керівниця департаменту охорони здоров'я області Ірина Микичак пише, що є речі, страшніші за коронавірус – це паніка та небажання дотримуватись простих правил інфекційної безпеки.

Львівський історик Ігор Лильо бачить причину паніки у недовірі людей до влади та у провалі інформаційної кампанії. А отець Олег Кобель розмірковує в контексті евакуації українців про «галицьке християнство».

Отець Ростислав Пендюк пише про те, що Майдан не завершився, а триває у серці кожного з нас. А письменник Богдан Волошин ділиться нарисом про Майдан та справедливість.

У Львові презентували нову оперу «Лис Микита» за твором Івана Франка. Журналіст Мирослав Откович ділиться враженнями від постановки.

Спецпроєкти та спецтеми Твого міста

Минулого тижня ми роздивлялись, як громади домовляються між собою про об'єднання на прикладі найбільшого села Городоцького району – Суховолі. Також ми дізнались, яким має бути львівський крематорій, про будівництво якого активно заговорили.

Ми дізнавались, чи загрожує мешканцям Львівщини коронавірусна інфекція у випадку, якби сюди евакуювали українців з Китаю. Також ми вели текстову трансляцію усього процесу евакуації, включно з протестами у Винниках біля Львова. А потому зібрали факти про те, що відбувалось у Винниках 19 лютого.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!