7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

3160 0
Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим він запам’ятався львів’янам.

CityLife

Цей тиждень запам’ятався львів’янам, як важкий і трагічний. 2 лютого ми дізналися про несподівану смерть Андрія Кузьменка, лідера гурту «Скрябін». Того ж дня містяни зібралися у центрі Львова, запалювали свічки пам’яті, співали пісень Кузьми. За кілька днів після автокатастрофи труну зі співаком доставили до Львова. Протягом усієї ночі й аж до ранку, люди приходили до церкви Преображення Господнього, щоб провести Андрія в останню путь. Ще одне прощання – похорон новітнього Героя Сергія Невеличука на Личаківському кладовищі.

Також львів’яни зустрічали бійців, які повернулися додому на ротацію, реєструвалися на патрулювання міста, а також пережили навчальне оповіщення сиренами, яке було чути далеко не скрізь. Окрім того, мешканці міста дізналися, що пам’ятка архітектури на вулиці Олени Степанівни відтепер має власника, та вистояли довжелезну чергу до реліквії з Ватикану – Нерукотворного образу Ісуса Христа.

Комуналка

Уже традиційно Tvoemisto.tv інформує про відсутність світла та ситуацію на дорогах. Цей тиждень запам’ятався ще й кількаденною ожеледицею та періодичними снігопадами, із наслідками яких влада боролася із запізненням. Також ми дізналися, які дороги обіцяють відремонтувати у цьому році, чому у боржників конфіскуватимуть квартири, що треба робити, аби громадський транспорт працював краще, як львів’яни дбають про екологію в рідному місті та як заплатити за послуги водопостачання в Інтернеті.

Політика й економіка

Цього тижня ми слідкували за тим, як влада робить перші кроки до скасування недоторканності депутатів і суддів й обмежує показ російських серіалів. Також Tvoemisto.tv дізнавалося, як нові правила сплати податку на нерухоме майно вплинуть на підприємців, наскільки зросте вартість харчування у дитсадках, чому авіаквитки за одну ніч подорожчали на третину та який банк визнали неплатоспроможним.

Корисності

За минули тиждень ми розповідали львів’янам чимало корисного: назвали ТОП-9 закладів, де можна рано поснідати, пропонували відвідати одну з найстаріших церков у сучасному місті та переглянути фільм тижня, давали варіанти для дозвілля на вихідних, способи економії під час авіаперельотів, а також скомпонували цікавий довідник для туристів «Від Донбасу до Львова». Також не забуваємо радити, як уберегти своє психологічне здоров’я і жити у гармонії з іншими людьми: як роззнайомитися у новому колективі, як сперечатися з керівництвом, ефективно запам’ятовувати прочитане та відновлювати сили під час сну.

Благодійність

Волонтери ініціативи «Допоможи фронту» традиційно збирали речі для вояків у зоні АТО, а також пропонували написати бійцям привітання до Дня святого Валентина. Окрім того, львів’ян закликали відвідувати поранених захисників у лікарнях, обирати для себе тварин-безхатченків в онлайн-каталозі та відвідати благодійний концерт, щоб врятувати життя 5-річного хлопчика.

Дитяче дозвілля

Тим часом наймолодших мешканців міста навчали поводитися під час надзвичайних ситуацій, запрошували до Школи дизайну та макетування, майстер-класів створення іграшок з пряжі, на заняття з самозахисту та на виставу до інтерактивного музею «Таємна аптека».

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Цього тижня ми розповідали про отця-добровольця Григорія Шведа, пропонували ближче познайомитися зі львівською обсерваторією та зробити довготривалу прогулянку крізь усе місто. Окрім того, ми дізнавалися про будні тутешніх дитячих садочків та написали про це два репортажі (садок «Пізнайко» та садок «Малюк») й шукали контраргументи російській пропаганді. Також ми показали вуличний стиль міста: модно одягнених львів’ян та їх незвичайний транспорт. Важливою подією для нас стало відкриття нового спецпроекту «(Не)пересічні львів’яни»: героями першого тексту стали сурмачі з Ратуші.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!