7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

5206 0
Нова пішохідна вулиця, дивовижні фото із дахів, 10 реформ медицини, які впровадять на Львівщині першочергово. Tvoemisto.tv пропонує підсумок тижня, що минає.

Урбаністика

З 3 лютого де-юре вул. Леся Курбаса у Львові вважається пішохідною зоною. Якою буде ця вулиця із деревами, лавками та літніми майданчиками можна прочитати та побачити у матеріалі  «Як виглядатиме вулиця Леся Курбаса у Львові». Львів’яни хочуть озеленити місто і готові витратити на це кошти та зусилля. Про це читайте у матеріалі  «У Львові шукають місця для висадки дерев. Як долучитись».

Tvoemisto.tv зібрало 5 найпопулярніших у соцмережах відео про Львів, хоча для тих, хто його справді любить, Львів прекрасний в усіх амплуа. Красою міста можна також помилуватися на світлинах 21-річного руфера із Запоріжжя, яки приїхавши до Львова, фотографував місто із висоти місцевих дахів. Більше про автора світлин можна дізнатися із матеріалу «7 думок від запорізького руфера».

Екологія

Львів візьме приклад з Польщі, Італії та інших країн Європи. До кінця року тут планують відкрити лінію з переробки енергоощадних ламп, яка стане першою на території України. Ще одна хороша новина для тих, хто турбується про довкілля - українцям відшкодовуватимуть витрати на енергозбереження. Такий проект постанови Кабміну розробило Держенергоефективності.  Окрім того, автомобілі, оснащені гібридними двигунами (бензиновими та електричними одночасно ) не будуть обкладатись ввізним митом при імпорті в Україну. Про це читайте у матеріалі «Українцям стане легше придбати гібридний автомобіль». Ще одна хороша еконовина цього тижня - за сто кілометрів від Львова запрацювала потужна вітроелектростанція. Тим часом, львівську школу вже п’ять років обігріває сонячна енергія. Tvoemisto.tv підрахувало, яка економія. Tvoemisto.tv також підготувало підбірку адрес, куди можна здати різні види небезпечних побутових відходів.

Медицина

Як реформують медицину Львова? Про перших 10 кроків розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка. Зокрема. За словами головного медика області, у Львові може з’явитися стаціонар для хворих на СНІД.

Зараз кожна сім'я намагається заощаджувати. Tvoemisto.tv пропонує поради, як заощадити на ліках без ризику для здоров'я.

Транспорт

Громадський транспорт у Львові цього тижня показав себе з не найкращого боку. Зокрема, незважаючи на розбите скло на вхідних дверях, маршрутка №23 продовжувала перевозити львів’ян. Також у п’ятницю, 20 лютого о 19 годині вечора в одної із львівських маршруток просто на дорозі відпало одразу два колеса. Тим часом, у міськраді пообіцяли продовжити маршрут тролейбуса №13, і розповіли коли у Львові запрацює система із е-квитком, та хто її профінансує.

Економіка та ІТ

Днями у Львові пройшла конференція, де зібрались представники міської та обласної влади, представники великого і середнього бізнесу та ІТ-індустрії, щоб обговорити можливість співпраці для ефективного розвитку цих секторів в країні загалом.  ;Tvoemisto.tv публікує найцікавіші 10 ідей, які допоможуть змінити ІТ та бізнес-клімат в Україні та перевести державний устрій на якісно новий рівень. Львівські підприємці матимуть можливість спільно обговорити податкову реформу. Їх запрошують на круглий стіл «Податкова реформа: що змінилось та що б мало змінитися у податковій сфері».

Міліція і безпека

Львівські міліціонери перевірили, як у Львові реагують на вибухівку – муляж вибухового пристрою поклали в залі очікування однієї із міських автостанцій. Також обласне ДАІ оголосило про проведення профілактичних заходів для виявлення нетверезих водіїв. Разом зі тим, у місті з’явився новий вид шахрайства: псевдовідкуп від армії. Тим часом, доки деякі чоловіки намагаються відкупитися від мобілізації, на війну за своїм чоловіком добровільно погодилася піти відважна львів’янка.

Спецпроекти ;Tvoemisto.tv

Цього тижня Tvoemisto.tv поспілкувалося із людиною, яка змінила сучасний Львів - відомий львівський ресторатор та співзасновник Холдингу емоцій «!FEST» Андрій Худо у відеоінтерв’ю розповів про любов до Львова, креативний простір, вдачу та інтуїцію. Також у матеріалі «Вартовий Львова. Хто стоїть за Вартою 1» Ви можете дізнатися як та коли все починалося, як виникла ідея використовувати Інтернет-рацію Zelo і хто допомагає Ігорю Зінкевичу у важкі часи. А от про те, як студенту факультету журналістики Джефферсону Лопезу вдається виглядати стильно, можна дізнатися у традиційній рубриці Tvoemisto.tv DayLook у Львові. Про львівську свічкарку Ірину Полянську, яка вміє дарувати львів’янам святковий настрій можна дізнатися у матеріалі із серії (Не)пересічні львів’яни.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!