7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2351 0
Минулий тиждень для львів’ян був доволі насиченим. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитись із найбільш яскравими його моментами.

CityLife

Із 16 претендентів на посаду начальника Головного управління ДФС у Львівській області було обрано двох осібМаркіяна Мальського та Михайла Коропецького. У Львові вперше проходив відкритий конкурс на цю посаду. Тепер головного «податківця» Львівщини має призначити голова Державної фіскальної служби України.

Крім того, у Львові минулого тижня запустили єдину службу допомоги – аналог американської «911». Тепер мешканці області можуть отримати допомогу екстрених, комунальних служб, а також органів влади за єдиним телефонним номером «112».

Останнім часом у місті збільшилась кількість злочинів, пов’язаних з крадіжками майна з автомобілів. Аби вберегти автомобіль цілим і неушкодженим, читайте поради від активістів громадської ініціативи «Варта 1».

Тим часом у відділі Державтоінспекції м. Львова проаналізували ДТП, що сталися у Львові впродовж трьох останніх років, і визначили найбільш небезпечні ділянки вулиць та перехрестя.

Минулого тижня Міністерство закордонних справ України закликало українців відмовитися від поїздок в Росію через випадки безпідставного затримання громадян України на території Російської Федерації та відсутність гуманного ставлення до українців з боку російських правоохоронних органів.

Урбаністика

У Львівській міській раді розробили інтерактивну карту, на якій можна побачити потенційне місце розташування малих архітектурних форм, відповідно до внесених депутатським корпусом з голосу правок до ухвали про МАФи.

Минулого тижня львів’янам нагадали, що потрібно реставрувати вікна у будинках у центральній частині Львова, а не замінювати їх на пластикові.

Активні львів’яни підготували список вулиць, на яких потрібно ремонтували покриття та встановити стовпчики, що обмежують паркування автівок на тротуарах.

У Львові продовжує розгоратися дискусія довкола проекту встановлення пам’ятника Андрею Шептицькому. Зокрема, ініціативна група львів’ян вирішила щодня снідати у сквері Святого Юра, а також організувати там чергування, аби не допустити вирубування дерев. Ієромонах Юстин Бойко навів аргументи за проект реконструкції площі Святого Юра. А правозахисник Мирослав Маринович закликав львів’ян схаменутися і припинити сварки довкола цього питання.

Транспорт та дороги

Минулого тижня у Львові відбулися громадські слухання з приводу вирішення проблеми із громадським транспортом. Раніше в Асоціації перевізників Львівщини, посилаючись на підвищення вартості палива, вирішили перейти на особливий режим роботи: зменшити кількість транспортних засобів, задіяних на обслуговуванні маршрутів з 11:00 до 15:00 дня, а також скоротити час роботи автобусів увечері до 21:00.

Однак міська рада виступила із зустрічною пропозицією: обмежити перевезення громадян пільгових категорій. Згідно з цією пропозицією, пільговики мали би право на безкоштовний проїзд з 10:00 до 16:00. В інший час їм би довелося платити повну ціну. Однак це нововведення не набуло сили, оскільки в мерії заявили: ціна на паливо почала знижуватися і ситуація скоро може стабілізуватися.

Під час громадських слухань львів’яни висловили свої претензії до перевізників. Вони стосувалися, зокрема,  того, що перевізники не можуть забезпечити елементарні комфортні умови проїзду, а водії у міському транспорті не видають пасажирам квитки.

При цьому перевізники продовжували бойкот: багато автобусів просто не виходило на осблуговування міських маршрутів, а деякі перевізники припинили їздити після 21:00.

Крім того, Tvoemisto.tv підготувало інформацію про те, скільки за проїзд сплачують в інших обласних центрах України.

Щодо електротранспорту, то, як повідомила минулого тижня міська рада, у зв’язку з ремонтом на вулицях Львова внесені зміни у рух трамвайного маршруту № 6. З 12 березня трамваї № 6 курсуватимуть по таких вулицях: Чернівецька – Городоцька – Б. Хмельницького – Замарстинівська – Торф’яна.

Крім того, в Львівській міській раді повідомили про те, що з 12 березня на ремонт планують закрити частину вул. Промислової на ділянці від вул. Волинської до вул. Б.Хмельницького. Наступним етапом буде перекриття вул. Б.Хмельницького на ділянці від вул. Донецької до вул. Гайдамацької, а потім  на ремонт закриють і вул. Гайдмацьку.

Мистецтво

Арт-проект «Кольоровий Сихів» стартува у Львові. Талановиті стріт-арт-художники, які переможуть у конкурсі, зможуть розмалювати житлову й нежитлову забудови Сихівського району міста Львова.

До великодніх свят дитячі клуби Львова організовують школи писанкарства.

Новий кіноцентр, створений на базі кінотеатру «Сокіл», що знаходиться на вул. Володимира Великого, скоро запрацює у Львові. Відкриття відбудеться 20 березня, а вже 21 березня там покажуть документальний фільм Джонатана Нардуччі «Заміж за іноземця».

Саморозвиток

У Львові запрацювала квест-кімната «Підпільна лабораторія». Нова популярна гра серед інтелектуальної молоді полягає в тому, щоб командою вирішити спільні завдання та вибратись з кімнати.

У часи, коли хочеться гармонії, Tvoemisto.tv радить перечитувати 10 заповідей спокою від святого Івана Павла ІІ.

Якщо ж ви у пошуку роботи, корисно буде прочитати поради від учасниці програми MA in Human Resources Львівської бізнес-школи УКУ Дзвінка Завалій, яка сформулювала, як людині самій собі не зіпсувати шанси на хороше працевлаштування.

Цікавинки

Львів’янин Андрій Зінкевич розпочав експеримент, аби перевірити, чи реально зараз вижити на прожитковий мінімум в 1218 гривень.

>Tvoemisto.tv пропонує переглянути Топ-5 відеоверсій Гімну УкраїниТоп-7 палаців у центрі Львова, а також підбірку жіночих скульптур у Львові.

Спецпроекти ;Tvoemisto.tv

Минулого тижня героєм проекту «(Не)пересічні львів’яни» став помічник таємного аптекаря Анатолієй Гурин, який розказав багато цікавого про історію львівської фармації. Декан Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS) Софія Опацька розповіла Tvoemisto.tv про те, як змінити бізнес в Україні. Крім того, пропонуємо переглянути «Думки Твого міста» про те, як львів’яни ставляться до нововведень у  міському громадському транспорті, а також чому жителі міста не відмовилися би від святкування 8 Березня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!