7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2237 0
Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 23-29 березня.

CityLife

Ще на початку тижня ми писали про загальнольвівську толоку: небайдужі мешканці міста наведи лад у Митрополичних садах на Святоюрській горі. Львів гідно доєднався до проведення всесвітнього Бах-маратону та взяв участь у святкуванні 330-річчя від дня народження відомого композитора. Ми дізналися, як у Львові планують боротися зі псевдоволонтерами, нелегальним гральним бізнесом та як мають покарати псевдомінера «Ашану», а також, як всеукраїнська реформа міліції буде втілюватися конкретно у нашому місті.

Цього тижня у місті знову закликали не спалювати суху траву, аналізували наслідки вибуху на «Ензимі», обговорювали майбутню долю парку культури імені Хмельницького, зустрічали Форум місцевого самоврядування та проект «Smart City», нарешті дочекалися відкриття мусульманського релігійного центру для кримських татар, насолоджувалися композиціями з «найспокійнішого альбому» Святослава Вакарчука та святкували Міжнародний День театру. Не оминули львів’ян й сумні та трагічні новини: прощалися з бійцем Нацгвардії Максимом Овчаруком та проводжали в останню путь загиблого в АТО міліціонера Ігора Лехмінка. Окрім того, у Львові ще до сих пір шукають зниклу 12-річну дівчинку.

 

Комуналка

Уже традиційно Tvoemisto.tv інформує про відсутність світла та ситуацію на дорогах. Цього тижня ми писали для львів’ян, скільки вони платитимуть за водопостачання від травня, чому в місті спочатку відключили тепло, а згодом – знову увімкнули. Окрім того, ми спробували розібратися: хто, де і яким чином будуватиме житло для учасників АТО. Важливою темою тижня було обговорення можливості отримувати державну субсидію для багатьох українців. Для оформлення цієї допомоги необхідними є лише два документи, однак за неправдиві дані обіцяють карати. Вирахувати розмір можливої субсидії для кожної окремої сім’ї допоможе онлайн-калькулятор.

 

Транспорт

На початку тижня вулицю Стуса закрили на ремонт у зв’язку з будівництвом трамвайної колії на Сихів. Окрім того,  львів’яни, які мають право на пільговий проїзд, отримали можливість й надалі користуватися цим правом, але у визначений час: із 10 до 16 години. Вулицею Курбаса можна буде їздити ще протягом двох тижнів. Автобуси №№ 5А та 29 знову змінили маршрут. На вулиці Промисловій розпочали ремонтувати каналізаційний колектор, на вулиці Русових – пожежний гідрант, а на вулиці Шевченка кілька днів замінювали асфальтне покриття. У центрі міста хочуть реорганізувати рух, а на великодні свята зі Львова до Києва курсуватиме додатковий потяг.

 

Освіта

Ми писали про цікаві ініціативи, які найближчим часом планують втілювати у Львові: безкоштовні курси кримськотатарської мови, майстер-клас для дівчат-айтішниць, заняття з англійської мови для дітей із багатодітних сімей. Тим часом Львівський фізико-математичний ліцей став найкращим в Україні, а обсяг російської літератури в шкільній програмі освітяни обіцяють значно скоротити. Окрім того, ми запрошували на благодійний концерт, який організовують львівські студенти, аби врятувати життя свого викладача.

 

Думки розумних людей

Ми пропонували нашим читачам роздуми Богдана Трояновського, директора видавництва «Свічадо», про протести довкола спорудження пам’ятника Митрополиту Андрею. Також публікували для вас поради бізнес-експерта Тома Гілба й тези про зміни у сфері медицини від професора Юрія Мончака, міркування Архиєпископа Мечислава Мокшицького про міський простір і транспорт, а ще поради Романа Зінченка, коли українським патріотам варто вимикати праски.

 

Корисності

Протягом тижня ми радили вам, як залишатися здоровим і активним під час роботи в офісі, описали ТОП-3 міста, які варто побачити цієї весни. Окрім того, показали, як виконують легендарний рок-хіт на бандурі та баяні, де в Інтернеті переглянути каталог українських виробників, де завантажити корисний мобільний додаток для львів’ян та гостей міста, як поворожити на книжках у режимі онлайн. Пропонуємо також програму святкувань Великодня у Шевченківському гаю.

 

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Цього тижня у рубриці (Не)пересічні львів’яни ми розповідали про сестру Димитрію Губарчук, яка працює у шпиталі імені митрополита Шептицького. Героїнею останнього DayLook у Львові стала 25-річна екстравагантна й усміхнена дівчина Альона, а фільмом тижня від Tvoemisto.tv ми обрали документальну стрічку «Все палає» про історію Революції Гідності. У суботу ми переглянули сотні афіш, аби відібрати найцікавіші поради для вашого дозвілля в улюбленому місті.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!