7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2356 0
Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 15-21 червня.
фото: maisterniamista.org.ua, 4vlada.com, www.varianty.net, radio24.ua, прес-служба ЛМР, facebook

фото: maisterniamista.org.ua, 4vlada.com, www.varianty.net, radio24.ua, прес-служба ЛМР, facebook

CityLife

Розпочалася шоста хвиля мобілізації. Із 1 липня у Львові курсуватимуть нічні маршрутки, а з 19 червня між Сиховом та центром міста їздять буси підвищеного комфорту. Пам’ятник Шевченку у Львові відреставрують до Дня Незалежності. У рамках Майстерні міста німецька компанія Nextbike презентувала тарифи та місця станцій муніципального велопрокату. Львівська міська рада шукає кадри: перелік вимог. У Львові на Підзамче створять «Відкриту галерею» та почнуть працювати над ревіталізацією площі Святого Теодора. Визначили, хто будуватиме індустріальний парк у місті. У Львові вперше відкриють клас для дітей з особливими потребами. Із наступного навчального року львівських школярів навчатимуть гри в шахи. Tesla відкриє у Львові заправку для електромобілів та облаштують дві нові автостанції. Активісти, які вимагають відкритого призначення керівника ДФС у Львівській області, блокують вхід до будівлі ДФС на вулиці Стрийській. У Львівському оперному театрі пройшов фінал конкурсу «Міс Львів-2015». У Львові знайшли артефакти давньоруської доби. Одна зі шкіл Львова носитиме ім’я героя Небесної Сотні Юрія Вербицького. 15 червня львів’яни прощалися із Володимиром Боднаром, волонтером «Варти 1», який загинув 17 травня на Луганщині. Поховали Героя на Личаківському кладовищі.

 

Онлайн-кабінет для львів’ян

15 червня міськрада презентувала інтернет-портал «Особистий кабінет мешканця», який надаватиме онлайн-доступ до адміністративних послуг та електронних сервісів. Напередодні Tvoemisto.tv протестувало бета-версію сервісу з ініціатором проекту Тимофієм Александронцем. Окрім того, ми обговорили переваги е-врядування із Янікою Мерило, заступником директора департаменту розвитку, начальником управління міжвідомчої координації, та Романом Баховським, заступником начальника управління кадрового забезпечення ГУ МВС України у Львівській області. За кілька днів після презентації проекту виявилося, що серед львів’ян виявилося чимало охочих допомогти у тестуванні цієї розробки.

 

Реформи

Українським школярам обіцяють безкоштовні підручники. Від 18 червня українці не можуть достроково знімати депозити. Освітяни йтимуть на пенсію раніше. Конституційний суд визнав правочинним законопроект про скасування депутатської та суддівської недоторканності. Кабмін прийняв рішення про підвищення у два етапи мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкогольні напої на 25-40%. Українців хочуть карати за поширення в соцмережах даних про АТО. Рекламні щити зникнуть з українських доріг. На Львівщині збудують сміттєпереробний завод. Львів може стати шаховою столицею України.

 

Комуналка та ремонт доріг

У Львівській міській раді анонсували встановлення лічильників тепла у будинках деяких районів міста. У Львові субсидії оформлюють із запізненням: що робити мешканцям. Вулиця Богданівська у Львові вже доступна для руху. Ремонтні роботи на вулиці Воробкевича, де перекладають 130 метрів трубопроводу, обіцяли завершити до кінця тижня. Дорога Львів – Мукачеве, яку розпочали ремонтувати, отримає підсилену основу та асфальтобетонне покриття. Окрім того, на автошляху запровадили реверсний рух. До 11 липня вулиця Шухевича закрита на капітальний ремонт, а на вулиці Стуса почали будувати колектор, протяжність якого складатиме понад півтора кілометра, а глибина подекуди сягатиме 12 метрів.

 

Благодійність, духовність, соціальні проекти

Львів'ян закликають не давати гроші підозрілим волонтерам. Зі Львова у Маріуполь передали 23-метровий вишитий рушник. Для військових лікарів в Україні видали підручник. Для військових розробили нову камуфляжну форму, яку не можна розгледіти за допомогою приладів нічного бачення. У Львові виділять гроші для спортивних тренерів. Львів’ян запрошують долучатись до Всеукраїнської прощі, а також до почитання древньої ікони. Як зробити Львів кращим: 4 пропозиції від дітей. Активну молодь запрошують до участі у всеукраїнському конкурсі соціальних проектів «Хочу! Можу! Зроблю!» із грантом, розміром 16 тисяч гривень. Окрім того, стартує Всеукраїнський конкурс коротких відео «Меценат», що присвячений діяльності найбільшого українського мецената митрополита Андрея Шептицького. У Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького планують облаштувати громадський лаунж-простір. Львів’ян закликають ділитися ідеями щодо його креативного оформлення.

 

Корисності

5 тез Владики Венедикта про те, як не втратити себе. Англомовне літо від Львівської бізнес-школи УКУ: як отримати стипендію? Конкурси для творчих особистостей: 5 пропозицій червня. Як правильно користуватись сонцезахисним кремом. Три речі, які забезпечать вдалий пікнік. Три варіанти нестандартного відпочинку на дачі. Навчаємо дітей дрібної моторики. Як швидко вивчити англійську: 7 інтернет-ресурсів для спілкування. Як отримати фінансування для масового заходу у Львові. Які ресторації львів’яни відвідували сто років тому. Buzzfeed: 22 причини закохатися в Україну. 12 «нерозкручених» фестивалів цього літа. ТОП-10 країн, що охоче видають шенген-візи українцям.

 

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Tvoemisto.tv визначило переможця розіграшу квитків на концерт-триб’ют Андрія Кузьменка (Скрябіна). Також ми дізнавалися, як найлегше дібратися на концерт пам’яті Кузьми, який відбудеться 21 червня. Героєм рубрики «(Не)пересічні львів’яни» цього тижня став екстравагантний бургомістр пан Орест. Цього тижня >Tvoemisto.tv рекомендує фантастично-пригодницький бойовик «Світ Юрського періоду». А ще пропонуємо переглянути фоторепортаж із виступу фрік-кабаре Dakh Daughters у Львові.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!