7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень

2809 0
21 – 29 червня запам’ятається львів’янам насиченими музичними подіями, новими урбаністичними проектами і цікавими людьми. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим жило наше місто впродовж минулого тижня.

Citylife

Депутати Львівської міськради на сесії надали згоду на виконання ремонтних та будівельно-монтажних робіт у будівлях, що належать на праві власності територіальній громаді м. Львова. Зокрема, депутати надали згоду на ремонтні роботи у Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса, що на вулиці Леся Курбаса, 3, та на облаштування там дахової котельні.

22 червня, співробітники СБУ у Львівській області затримали у селищі Брюховичі під Львовом щонайменше п’ятьох лідерів незареєстрованої релігійної організації «Українська Правовірна Греко-Католицька Церква», більше відомої як секта «догналітів».

У Львові закінчився перший етап відбору у нову патрульну поліцію. За допомогою комп’ютерного тестування вже перевірили загальний рівень знань кандидатів. Зараз претенденти демонструють фізичну підготовку, проходять медичний огляд, психологічний тест, співбесіди.

У Львові 27 червня стартував благодійний проект «Шафа». Із 10:00 до 16:00 у парку імені І. Франка біля альтанки-ротонди львів’яни збирали речі для безхатченків та мешканців «Спільноти взаємодопомоги «Оселя».

До Львова у неділю, 28 червня, привезли копію ікони Матері Божої Неустанної Помочі і впродовж тижня вшановуватимуть у різних храмах міста з нагоди всесвітнього почитання чудотворної ікони, яка знаходиться у Римі. А на честь річниці візиту св. Івана Павла ІІ львів’яни провели спільну молитву на іподромі.

У Львові за видатні заслуги в обороні незалежності України та волонтерській допомозі ЗСУ вручили ордени «Народний герой України». Нагороди, відзнаки, монети та прикраси отримали 55 людей.

Із 25 до 28 червня у Львові проходив міжнародний фестиваль-турнір серед європейських футбольних фанів «Єврофан-2015», який вже став традиційним для Львова. Організаторами заходу є ГО «Карпати» разом з управлінням молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

У Львові на дріжджовому заводі «Компанія Ензим» розпочали будівництво додаткової анаеробної технологічної лінії для ще більш поглибленого очищення стоків. Це унікальний та інноваційний проект для України. В результаті поглибленого очищення стічних вод підприємство буде отримувати вторинний енергоносій — біогаз.

Музичні події

У Львові пройшов п'ятий ювілейний Alfa Jazz Fest, завдяки якому в Україну з концертами приїхали найкращі представники цієї музичної течії.

У дні Alfa Jazz Fest з 11:00 до 20:00 між офіційними сценами фестивалю курсував відкритий двоповерховий автобус із джаз-бендами на даху. А відповідно до розпорядження міського голови Львова Андрія Садового, у дні проведення V Міжнародного джазового фестивалю «Alfa Jazz Fest» громадський транспорт у місті курсував до 24:00 години.

Пряму трансляцію виступів артистів AlfaJazzFest 2015 на сцені поруч з Палацом Потоцьких у Львові  можна було переглянути на tvoemisto.tv.

У неділю, 21 червня, на стадіоні «Арена Львів» відбувся концерт пам'яті лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка. Послухати композиції співака у виконанні його колег та друзів прийшли близько 40 тисяч глядачів. Також перед концертом пам’яті Андрія Кузьменка у Львові, музиканти гурту «Скрябін» повідомили, що не збираються шукати нового постійного вокаліста.

Урбаністика

У нашому місті є чимало особливих локацій, до яких не доходять ноги туристів. Унікальність Львова сягає далеко за межі прилеглих до площі Ринок вуличок. Ми розповіли про три «непопсові» місцини у Львові, де варто побувати.

Фонтан не виступатиме над рівнем площі, взимку на його місці стоятиме ялинка, а численні атракції із площі приберуть лише на період реконструкції. Про те, як відбуватиметься ремонт фонтану перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької на проспекті Свободи Tvoemisto.tv розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Також минулого тижня стартували роботи з реконструкції та оновлення площі біля Музею скульптури Йогана Георга Пінзеля.

Комуналка

За інформацією відділу капітального ремонту управління інженерного господарства ЛМР, у вівторок, 30 червня з 9 години на ремонт закриють останню частину вул. Гайдамацької на ділянці від вул. Лобачевського до вул. Замарстинівської та перехрестя вул. Гайдамацька-Замарстинівська.

У зв’язку з аварією на магістральному водогоні діаметром 900 мм «Городок – Львів» поблизу села Бартатів, 27 червня, водопостачання Залізничного району здійснювалося з пониженим тиском. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

17 червня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив департаменту житлового господарства та інфраструктури організувати вивчення попиту населення на нічні автомобільні перевезення через обстеження пасажиропотоків мережі нічних міських автобусних маршрутів загального користування. Термін обстеження – з 1 липня по 1 листопада

У середу, 24 червня, відкрили рух на автодорозі М-06 Київ - Чоп обхід міста Олесько. Будівельники завершили роботи по відновленню Скнилівського моста та перейшли до облаштування під’їзних шляхів. Проте у середу, 1 липня з 10:25 до 17:30 на 396 кілометрі перегону Мощена-Вижва залізничники знову ремонтуватимуть міст.

Нові залізничні та авіарейси

Двічі на тиждень авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» буде здійснювати авіарейси Львів-Одеса-Львів.  Також авіакомпанія запустила прямі регулярні рейси сполученням Львів-Мадрид. Вони здійснюватимуться на літаках Boeing-737 і Embraer-190 у період із 21 червня по 21 вересня 2015 року.

Потяг № 111/112 Харків – Львів вирушатиме з Харкова о 14:44, а не ввечері, та прибуватиме до Львова раніше – об 11:39.

Із 7 липня Львівська залізниця запускає новий потяг сполученням Харків – Івано-Франківськ, який курсуватиме із зупинками в Полтаві, Києві, Коростені та Львові. Подорож від однієї кінцевої станції до іншої триватиме менше ніж 15 годин.

Освіта

Напередодні вступної кампанії сайт Освіта.ua створив спеціальний сервіс, що допоможе абітурієнтам спростити процес пошуку вищих навчальних закладів та спеціальностей

Про піратство у галузі авторського права сьогодні говориться багато, але не завжди потенційним споживачам такої продукції відомо, де можна купити її ліцензійні відповідники. Навіть Google при пошуку книжки, фільму, музики тощо видає у першу чергу купу піратських сайтів, де їх можна скачати безкоштовно. Тож для тих бібліоманів, які не хочуть порушувати авторські права, пропонуємо книгарні, де можна придбали ліцензійні електронні книжки. І так: там є навіть безкоштовні примірники.

У Міністерстві освіти і науки України затвердили новий порядок визнання документів, здобутих в закордонних навчальних закладах.

Єдина державна електронна база з питань освіти почала надавати реєстраційні номери дипломам, які мають видаватись вищими навчальними закладами. Затримка у видачі була пов’язана з оформленням додаткового програмного забезпечення.

Польський інтернет-портал «Порт Європа» організував безкоштовний онлайн-курс вивчення польської мови для українців та української для поляків.

Спецпроекти >Tvoemisto.tv

Tvoemisto.tv продовжує публікувати цікаві факти про визначні місця Львова, які варто пбачити кожному львів’янину. Пропонуємо вам 5 цікавинок про один із найгарніших будинків на вулиці Дорошенка – будинок Ландау, який має свою історію.

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду трилер «Обличчя янгола», що заснований на реальних подіях.

Шукаєте маршрут, куди поїхати на вихідні зі Львова? Водоспад Кам’янка ідеально підійде і для спокійного родинного відпочинку, і для активного дозвілля в колі друзів. Tvoemisto.tv розповість вам як туди дітатись, що подивитись і де зупинитись.

(не)пересічною львів’янкою цього тижня стала Анна Чавус, яка вже вісім років працює у львівському театрі тіней. Без спеціальної освіти вона зіграла у понад десяти виставах та образах. Анна розповідає про особливості львівського театру тіней, про те, що відбувається за кулісами під час виступу, та чим ця робота є для неї самої.

Підготувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!