7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

3227 0
Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 20-26 липня.
фото: bykvu.com, Zaxid.net (Юрко Дячишин), прес-служба ГК «Адамас», facebook (Марічка Погорілко), Володимир Домбровський

фото: bykvu.com, Zaxid.net (Юрко Дячишин), прес-служба ГК «Адамас», facebook (Марічка Погорілко), Володимир Домбровський

(Не)безпека у Львові

У одному з житлових будинків цього тижня знайшли «розтяжку»: ніхто не постраждав. Працівники СБУ затримали двох учасників сепаратистського руху «Галицький яструб». У Львові евакуйовували мешканців багатоповерхівки на вулиці Хоткевича, 36 у заручниках утримували людей. Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР надало рекомендації щодо дій населення в разі виявлення підозрілих предметів, які можуть бути використані для вчинення терористичного акту. Також пропонуємо ознайомитися із переліком найпоширеніших видів шахрайства у нашому місті.

Стан дільничних інспекторів, поранених під час вибухів у Львові, залишається важким. Правоохоронці Львівщини здають кров та організували збір коштів, необхідних для лікування поранених. У зв’язку із цими подіями, Tvoemisto.tv вирішило поспілкувалося з тими, хто вартує спокій львів’ян, і дізналося, чому нині наше місто є недостатньо захищеним та чи можливо це змінити.

 

CityLife

У Львові встановили пам’ятник Шептицькому. На відкриття пам’ятника, яке відбудеться 29 липня, завітає Президент України Петро Порошенко. Вирішили, хто збудує офіс для тисячі «айтішників». У науковій бібліотеці Франкового університету з’явилася інтерактивна дошка Герою Небесної Сотні Богдану Сольчанику. Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський розповів про особливості й труднощі створення громадського простору, де львів’яни могли би вшановувати пам’ять покійного лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка. У Львові «на гарячому» затримали чоловіка, який намагався викрасти ровер. Для наймолодших львів’ян облаштували гойдалки у Горіховому гаю.

 

Транспорт, комуналка, ремонт доріг

Нічні маршрутки у Львові: оновлені графіки руху. Змінено рух трамваїв: маршрути, мапа. Біля собору Святого Юра у Львові реорганізують рух. Продовжили маршрут №17, закрили на ремонт частину вулиці Лисенка, а також вулицю Тролейбусну, збудують велодоріжку за майже 6 мільйонів.  У Львові відремонтують 5 трамваїв, які курсуватимуть на Сихів. Скільки насправді Львів заробляє на паркуванні? У місті капітально відремонтують ліфти, освітлення шкіл і садочків, а також зовнішнє освітлення вулиць. Необхідні роботи вже стартували.

 

Реформи

Президент підписав закон, що дозволяє підприємцям не використовувати касові апарати. Львів’яни вже можуть подати заяву на реєстрацію шлюбу онлайн. Нові патрульні з’являться на вулицях Львова наприкінці серпня. Новобранців тренуватимуть канадські поліцейські. Замість безкоштовного проїзду пільговикам виділятимуть компенсації. Президент України Петро Порошенко підписав указ «Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління». Народні депутати України запустили в країні процес передачі повноважень на місця.

 

Благодійність та соціальні проекти

Львів’ян закликають долучитися до благодійного ярмарку. З’явились безкоштовні е-курси з вивчення польської та білоруської. Львів'ян запрошують на військово-польовий табір. Учасників АТО діагностуватимуть на гепатит С. Незрячі люди слухатимуть вистави львівських театрів.

 

Корисності

Отруєння грибами: 10 фактів, які важливо знати львів’янам. У Львові крадуть ровери: як вберегтися? Низка різноманітних порад: як щоранку прокидатись із задоволенням, як привчити дитину до самостійності, де у Львові безпечно купувати кавуни, як безкоштовно отримати земельну ділянку від держави, 5 корисних мобільних додатків для веломандрівок. У мережі з’явився масивний архів історичного відео: де переглянути?

 

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Цього тижня героєм рубрики «Львів’яни та їх транспорт» став Іван Ракус, неодноразоний призер Чемпіонатів України з автомобільних перегонів. >Tvoemisto.tv розпитало в екскурсовода Констянтина Бережко про три непопсові локації Львова, з історією, де зберігся дух справжнього Львова. Також ми дізнавалися, як правильно розпоряджатися персональними коштами й опублікували 5 порад від експерта. У рубриці «Що має побачити кожен львів’янин» цього тижня ми писали про бібліотеку імені Стефаника, яка вартує оригінали листів Франка і Гюго.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!