7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2446 0
Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 26 жовтня – 1 листопада.
фото: lifedon.com.ua, novezakarpattya.com, tvoemisto.tv, lowcostavia.com.ua, facebook

фото: lifedon.com.ua, novezakarpattya.com, tvoemisto.tv, lowcostavia.com.ua, facebook

CityLife

Львів'яни не обрали міського голову в першому турі виборів. У другому турі змагатимуться чинний мер Андрій Садовий та «свободівець» Руслан Кошулинський. Про те, як наявність власних медіа вплинули на попередні результати голосування Tvoemisto.tv розповів медіааналітик, викладач Школи журналістики УКУ Отар Довженко. Політолог Анатолій Романюк проаналізував попередні результати виборів, можливого переможця другого туру виборів мера та розповів, хто у Львівській міській раді буде формувати більшість. Хто пройшов до Львівської міськради: список депутатів. Скільки жінок пройшли до Львівської міської ради. Згідно з офіційними даними, до Львівської обласної ради проходять дев'ять політичних партій. Увечері 29 жовтня у Львові на подвір‘ї будинку, де проживає міський голова Львова Андрій Садовий пролунав вибух. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Чоловіка, який кинув гранату, затримали працівники міліції.

У Львові звільнили п'ятьох поліцейських через п'яну бійку, ще чотирьох копів звільнили за сон під час служби. Тим часом 31 жовтня присягу на вірність українському народові склав четвертий, останній на цей рік, випуск курсу «Моя нова поліція». Учасники АТО отримали десять перших ID-карток львів’янина. У Львові стартувала наймодніша подія осені – Lviv Fashion Week. У листопаді змінюється адреса пункту прийому візових анкет до Польщі у Львові. Мешканців Львова просять допомогти у пошуку Самалюк Христини Володимирівни, 1998 року народження, яка зникла ще 22 вересня. У Львові з’явиться новий культурний центр. У центральній частині Львова з’являться візові центри 11 країн. У Львові з’явиться ще один громадський простір і скейт-парк. У Львові встановили пам’ятник Герою АТО Віктору Гурняку. Стартував продаж квитків на матч збірної України у Львові. У Львові почали будувати житло для ІТ фахівців і закопали капсулу часу. Республіка Польща звільнила з посади генерального консула у Львові Ярослава Дрозда, призначивши замість нього Веслава Мазура.

На Сході підірвався на міні викладач Львівського університету Володимир Труш. До Львова повернувся Орест Петришин – «кіборг», який з лютого перебував у полоні. Львів’яни прощалися з Романом Лубківським, видатним громадським і культурним діячем.

 

Комуналка, ремонтні роботи

Ремонт яких доріг на Львівщині завершать до кінця року. У Львові відреставрували скульптуру в будинку на вулиці Франка. У Львові тривають роботи з реконструкції вулиць з заміною колій вздовж трамвайного маршруту №6. До 13-14 листопада планують відкрити вулицю Богдана Хмельницького до вулиці Шкільної. у зв’язку з влаштуванням асфальтного покриття, перекрили для проїзду транспорту одну смугу проспекту Червоної Калини на ділянці від ТЦ «Шувар» до ТЦ «ВАМ». Начальник управління розвитку інфраструктури і дорожнього господарства Львівської ОДА Роман Кокотайло розповів Tvoemisto.tv, де саме на трасі Київ-Чоп розпочалися дорожні роботи та як надалі організовуватимуть рух у цій частині Львівської області.

 

Транспорт

У Львові встановили вуличну майстерню для велосипедів. У Львові триває будівництво північно-західної велосипедної магістралі, яка з’єднає мікрорайони Рясне-2 і Рясне-1 з центральним велосипедним кільцем. Коли в львівських трамваях можна буде розрахуватися банківською карткою. У Львові відкрили безкоштовну станцію зарядки для електромобілів.

 

Реформи

Міністр соціальної політики Павло Розенко планує спростити процедуру оформлення ряду соціальних допомог шляхом впровадження системи оформлення необхідних документів через інтернет. В Україні змінять закон про порушення авторських прав в інтернеті. В Україні заборонили ще кілька російських серіалів та фільмів. Українцям відкрили доступ до інформації про використання бюджетних коштів. В Україні можуть заборонити одноразові пакети. Кабмін запроваджує ще один онлайн-сервіс – електронний апостиль. Електронні петиції тепер можна адресувати й до Верховної Ради. В Україні ліквідують вищі спеціалізовані суди. У Верховній Раді з’явилася дитяча кімната. Відтепер батьки, які працюють у Верховній Раді, зможуть залишити своїх дітей у дитячій кімнаті, де за ними наглядатимуть няні. Уряд зобов'язав посадовців користуватись електронними скриньками на gov.ua.

 

Соціальні проекти, конкурси

Європейський банк реконструкції та розвитку в Україні (ЄБРР) надає гранти жінкам, які управляють малим і середнім бізнесом. Гранти надаються в рамках програми «Жінки в бізнесі». У відомого есеїста, літературного критика, перекладача та педагога Олександа Бойченка лікарі діагностували рак. Про це на своїй facebook-сторінці написав Андрій Любка, закликавши усіх небайдужих взяти участь у публічній кампанії збору коштів на операцію. Львів’ян закликають знімати судові засідання та вигравати цінні призи. Українцям пропонують вигадати назву для нового літака АН-178. Український католицький університет оголошує конкурс короткометражних фільмів для старшокласників «Кіно&школа». До Тижня безпеки дорожнього руху Патрульна поліція Львова оголосила конкурс для школярів на найкращий малюнок, творче фото або відео у категоріях «Я – пасажир», «Дорога до школи: цікава та безпечна».

 

Цікавинки, корисності

Що приховують загадкові таблиці на будинках Львова. З’явився ще один ресурс для онлайн-освіти українців. Пропонуємо перелік перевірених і безпечних сайтів для розваг, навчання та розвитку вашої дитини. У Львові стартувала імунізація проти поліомієліту: що треба знати батькам. Топ-7 зігріваючих напоїв, що зроблять осінь теплішою. Як зацікавити дитину у спорті: поради для батьків. ТОП-5 локацій для осінніх прогулянок у Львові. Топ-7 музичних подій Львівської опери у листопаді. Чим можна замінити одноразові пакети: 4 альтернативи. Українці зняли унікальний ролик про один день із життя Карпат. У мережі з'явився онлайн-генератор математичних завдань.

 

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Героїнею спецпроекту «Люди Твого міста» стала співачка Оксана Муха. Вона переконана: у складні для країни часи не варто забувати про фестивалі й концерти, а культурне життя Львова треба представляти не лише «салом й пампухами». Співачка розповіла Tvoemisto.tv, як вона відчуває пісню, яку особливу рису мають українці та чому ніколи й нізащо не покине рідного міста. Ларс Вестб’єрг став героєм проекту «Іноземці Твого міста». Президент Данської Бізнес Асоціації як ніхто знає, як ведеться іноземним інвесторам у Львові. Майже 13 років корінний данець Ларс Вестб’єрг управляє компанією, консультує іноземних бізнесменів про те, як безпечно працювати в Україні, та займається благодійністю. А про секрети успішних рекламних кампаній розповів експерт з маркетингу і бізнес стратегії Ігор Гут під час маркетингового семінару.

Якщо подивитися на замки у Львівській області на відстані понад 200 км згори, то вони складаються в дугу, що дуже нагадує підкову. Споруди так званої «Золотої Підкови» вважають найграндіознішою замковою спадщиною, що залишилася в Галичині. Головними об’єктами цього маршруту є замки в Олеську, Підгірцях та Золочеві. >Tvoemisto.tv пропонує охочим до нових вражень та емоцій проїхатись за цим маршрутом на прийдешніх вихідних і насолодитись особливою енергетикою та теплими осінніми барвами цих місць.

На Tvoemisto.tv завершився фотоконкурс «50 відтінків Львова». Автори світлин, які набрали найбільше голосів, вже можуть отримати свої призи.

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує історичну автобіографічну драму про життя і любов Богдана Зиновія Хмельницького «Гетьман».

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!