7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2416 0
Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події.Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 28 серпня – 4 вересня.
фото: vgolos.com.ua, ye.ua, Дмитра Резвоя

фото: vgolos.com.ua, ye.ua, Дмитра Резвоя

CityLife

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили на території Яворівського району Львівщини незаконну діяльність лісопереробного підприємства. Під час обшуків правоохоронці виявили майже шістсот пакетів із заготовками для виготовлення паркетної дошки та понад тисячу одиниць кругляка дуба, що еквівалентно 300 кубічним метрам лісу. Належно оформлених документів працівникам СБУ не надали.

Львів’янин Тарас Міщук, каноїст, бронзовий призер Ігор XXХI Олімпіади в Ріо-де-Жанейро отримає двокімнатну квартиру.

Упродовж цього та наступного років на Львівщині мають набір збудувати два нові пункти пропуску через державний кордон з Республікою Польща.

У Львові дитина потрапила під колеса авта патрульних інспекторів. ДТП трапилася на вулиці Симона Петлюри, 18б. Патрульні інспектори на Toyota Prius збили хлопчика. Постраждалого  машина швидкої допомог доправила у лікарню.

У Львові 27 співробітників (90% творчого колективу) радіостанції «FM Галичина» написали заяви про звільнення через конфлікт із керівництвом.

У Львові знесуть багатоповерхівку на вулиці Шевченка. Посадових осіб Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львові неодноразово не допускали до будівництва багатоповерхівки.

27 серпня, близько 22:40 хлопчика із правцем госпіталізували у реанімаційне відділення. Збудник потрапив до організму через рану на нозі. Батьки ніколи не вакцинували хлопчика від захворювання.

Неподалік Львова завершився Чемпіонат світу з ракетомодельного спорту.

З 1 вересня у Львові на базі комунального підприємства «Лев» розпочинається обов’язкова реєстрація домашніх собак, а також котів — за бажанням власників. Власників собак, які не виконають цю вимогу, штрафуватимуть.

Уперше чудотворна ікона «Милосердя двері», яка є офіційною іконою Року Божого милосердя, перебуває в Україні і саме у Львові.

На території Львівського національного університету ветеринарної медицини імені Ґжицького під час посвяти першокурсників відкрили перший український пам’ятник лікарю-ветеринару.

30 серпня, у Львові сталася пожежа на зупинці громадського транспорту.

На території Львівської області планують реалізувати проект із будівництва найсучаснішого сміттєпереробного заводу з американською технологією утилізації відходів. А на зустрічі з представниками громади 29 серпня місто створило робочу групу, яка працюватиме над вирішенням проблемних питань Грибовицького сміттєзвалища.

Вибух позашляховика під Львовом, унаслідок якого загинуло троє людей, МВС пов'язує з боротьбою між кримінальними авторитетами за вплив у регіоні.

Транспорт

У Львові пройшов страйк перевізників. У перший день на маршрути не виїхали 50 автобусів.

Комісія Державіаслужби рекомендувала голові служби видати низку призначень на маршрути українським авіакомпаніям.

У Львові курсуватиме тимчасовий автобус з Погулянки до центру.

 У вересні Львів започаткує авіасполучення з Литвою. Перший літак із Вільнюса аеропорт «Львів» планує прийняти 16 вересня.

У центрі Львова продовжили дію експериментальних тарифів на паркування.

У Львові планують збудувати тролейбусну лінію до нового аеропорту.  Тролейбусний маршрут №9 планують продовжити до нового терміналу аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького.

Європейський сервіс замовлення таксі Taxify невдовзі планує стартувати у Києві. У компанії розповіли Tvoemisto.tv, що їхній прихід до Львова залежатиме від успіхів у столиці.

Ремонтні роботи

У місті тривають аварійно-відновлювальні роботи на шляхопроводі по вул. Городоцькій з розширенням проїзної частини до чотирьох смуг.

На перетині вулиць Личаківська-Мечникова 31 серпня розпочали ремонтні роботи. Відтак, на цій ділянці перекрили пішохідну зону.

На автодорозі Бережани-Нараїв-Брюховичі проведуть регенерацію та укріплення основи й облаштують 2 шари асфальту товщиною 8 сантиметрів.

Реформи

Освітня платформа Prometheus і Державна служба зайнятості разом навчатимуть клієнтів та співробітників Державної служби зайнятості за допомогою безкоштовних онлайн-курсів.

В Україні запрацював сайт, на якому зібрана актуальна інформація про тарифи на комунальні послуги та оформлення субсидій.

Ще в кінці березня цього року Петро Порошенко підписав указ №122/2016 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби…» У документі йдеться, що осінній призов цього року триватиме з 1 жовтня по 30 листопада. За цей час повістки отримають тисячі українців, точну кількість призовників в Генштабі не називають.

Соціальні та благодійні проекти

Львів’ян запрошують на вело прощу. Цьогоріч велопроща «Львів – Страдч – Крехів» відбудеться у суботу та неділю 10-11 вересня.

У Львові лідер гурту «Антитіла» заспівав із ветераном 4-х воєн. Автором композиції «Не сумуй» є десантник, ветеран чотирьох воєн (від Афганістану), боєць АТО Олександр Рожко. Він заспівав власну композицію в роковому аранжуванні разом із Тарасом Тополею.

У Львові переселенців запрошують на курси української мови. У 17 містах України оголосили набір на курси української мови.

У Львові розпочинають створення багаторічної стратегії розвитку комплексу кінотеатру Довженка та площі перед ним. У зв’язку з цим, міська рада розробила он-лайн опитування щодо бачення майбутнього цих об’єктів.

Львів’янам пропонують не дарувати квіти вчителям на 1 вересня. Кошти, які містяни витрачають на квіти чи цукерки для вчителів, пропонують інвестувати у навчання педагогів.

Львів’янам пропонують не дарувати квіти вчителям на 1 вересня. Кошти, які містяни витрачають на квіти чи цукерки для вчителів, пропонують інвестувати у навчання педагогів.

Бійці АТО можуть безоплатно отримати ліки. Препарати відпускаються за рецептом лікаря при таких хворобах, як діабет, ревматизм, онкологія та інші.

Корисності

Пропонуємо практичні рекомендації, як придбати вживане авто за кордоном, заощадивши на акцизі.

Фінансовий консультант Олександра Грудзевич не радить вживати слово бюджет, коли йдеться про власні фінанси: «Бо ми не звикли асоціювати його із тими грошима, які лежать у нас у кишені». Спеціально для Tvoemisto.tv тренер з особистих фінансів розповіла, що допоможе контролювати власні прибутки та видатки. Пропонуємо 5 порад від експерта.

У мережі з’явився тест, що дозволяє перевірити вчителя початкової школи.  Тест розробив і виклав у відкритий доступ директор Стрийської школи на Львівщині Сергій Запісов.

Спецпроекти та спецтеми Tvoemisto.tv

Усього за годину їзди від Львова розташовується давнє містечко Судова Вишня. Перші згадки про нього даються ще 981 р. Тут туристи за один день можуть побачити старовинний палац, який пережив пожежу, церкву, дата заснування якої і досі невідома, а також – іподром, де виховується чимало коней. Саме туди Tvoemisto.tv і рекомендувало поїхати на вихідні зі Львова.

У Львові вже понад чотири роки працює Центр керування рухом. Він має сучасне обладнання, потужні сервери, однак все ще використовує свої можливості лише на 30%. Які саме функції виконує Центр, у чому його унікальність та чим він може бути корисний для Львова, – розповів Tvoemisto.tv Ігор Могила, начальник відділу «Інститут стійких транспортних систем» ЛКП «Львівавтодор».

Із дитинства Олександра Сербенська понад усе любила літературу і в десятирічному віці перечитала усю батьківську бібліотеку. У розмові з Tvoemisto.tv доктор філологічних наук, професор кафедри радіомовлення і телебачення факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка розповіла про власний життєвий шлях, а також про Івана Франка як мовознавця, зупинилася на понятті креативності, культурі мінімалізму, порушила проблему усного мовлення.

Уродженець Львова Дмитро Резвой на власноруч змайстрованому човні подолає близько 6 тисяч кілометрів і претендуватиме на рекорд Гіннеса. Як розповів мореплавець Tvoemisto.tv, старт запланований на грудень, зараз до мандрівки його готує батько, також рекордсмен.

Опублікувала Наталія Середюк

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!