7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2660 0
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 6 – 12-те лютого.
Фото: monolittourlviv.ua

Фото: monolittourlviv.ua

CityLife

Голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив, що у Львові у Личаківському районі є ділянка із відповідними генеруючими потужностями для того, щоб збудувати сміттєспалювальний завод. Автовиробник із Німеччини розглядає можливість розміщення у Львівській області виробничих потужностей із виготовлення ременів безпеки для автомобілів. У Львові шукають інвестора для приміщення старого трамвайного депо.

Кабінет Міністрів України розпорядився виділити 45 мільйонів гривень на закінчення реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру. Кабінет Міністрів України розпорядився виділити 20 мільйонів гривень на реконструкцію Собору святого Юра у Львові. У Львові планують облаштувати громадський простір на території біля Будинку органної та камерної музики, що на вулиці Бандери, 8. У Львові завершився прийом робіт на конкурс із облаштування громадського простору з меморіалізацією подій Революції Гідності на території вул. Кривоноса («Губернаторські вали»). Допомогти обрати найкращу серед 25-ти концепцій-учасниць можуть і львів′яни.

Спорткомплекс на базі школи №95, що в Сихівському районі Львова, матиме відкриті поля для футболу, баскетболу, гандболу, волейболу, а також корт для тенісу. Безкоштовно користуватися ним зможуть не лише школярі, а й мешканці міста. У парку культури у Львові відремонтують стадіон «Юність».

У минулому році львівські поліцейські винесли постанови на понад 500 пішоходів-порушників: усі вони заплатили штраф. Від початку роботи нової поліції у Львові патрульні склали приблизно 4000 протоколів за водіння у нетверезому стані. Під час засідання сесії ЛМР голова УСБУ у Львівській області Віктор Андрейчук доповів про найгучніші справи у роботі служби за останній час. У Львові під час сесії міської ради біля Ратуші розпочався пікет: засідання не перервали.

Транспорт

У Львові завершується конкурс на назву системи електронного квитка. Мешканці запропонували вже понад 200 ідей для найменування. Автобус №5а у Львові курсує за зміненим маршрутом. Львів придбає 5 низькопідлогових тролейбусів. Найбільший польський автобусний перевізник PolskiBus оголосив про відкриття рейсів в Україну. Міжнародне сполучення між Україною, Польщею та Литвою почало діяти з 10-го лютого.

Лоукост-авіакомпанія «Wizz Air» відкриває новий рейс зі Львова до Вроцлава. У січні 2017-го року львівський аеропорт прийняв вдвічі більше пасажирів, ніж за той самий період у минулому році. Оприлюднили також і перелік напрямків, куди найчастіше відправлялися літаки зі Львова.

Комуналка, ремонтні роботи, будівництво

Служба автомобільних доріг у Львівській області за результатами тендерів уклала угоди про поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автодоріг державного і місцевого значення у 2017 році на загальну суму 309,32 млн грн.

Прилади обліку холодної і гарячої води буде встановлено тим споживачам, яким, відповідно до законодавства, призначено субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Кабмін вирішив знизити соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, враховуючи фактичне споживання енергоносіїв домогосподарствами.

Реформи

Міжнародне посвідчення водія видаватимуть на підставі національного посвідчення у територіальних сервісних центрах МВС. Така послуга вже діє і в сервісному центрі МВС у Львові, що за адресою: вул. Данила Апостола, 11.

Впровадження в Україні ID-картки, як нового виду документа, й досі є багато в чому незрозумілим явищем. Львівська міграційна служба дала відповіді на найпоширеніші питання львів′ян. Міністерство охорони здоров’я презентувало календарний план реформи системи фінансування охорони здоров’я та інші ключові зміни, які відбуватимуться в медичній галузі в 2017-2020 роках.

Верховна Рада України збільшила штрафи за залишене сміття і необережне поводження з вогнем у лісі. Замість шкільних іспитів випускники складатимуть ЗНО.

Львівська область стала однією з трьох областей України, де уперше почнеться інноваційна освітня програма «Teach for Ukraine» (Навчай для України). Вона має на меті суттєво вплинути на якість викладання у школах, які найбільше цього потребують: у селах, маленьких містечках тощо.

Соціальні проекти, благодійність

Терміново потрібні донори крові для двомісячного немовляти Михайла Грибовського. Батьки 13-річної Наталі потребують фінансової допомоги, аби розрахуватися за операцію, яка виявилася дорожчою, аніж планували.

«Горіховий дім» отримав приміщення та збирає кошти на відновлення жіночого центру. Поблизу Львова горів притулок для тварин. Собаки під час пожежі не постраждали, але вогонь знищив усі запаси їжі: львів’ян просять допомогти.

Корисності та цікавинки

Львів’ян попереджають про ротавірусну інфекцію: симптоми та поради, як вберегтися. Стали відомі 4 хедлайнери, які виступлять на Alfa Jazz Fest 2017 у Львові. Не більше двох годин: львів'яни зможуть лишати малечу в дитячій кімнаті Ратуші. Правила, графік.

Львів’янин Роман Городечний підкорив найвищий пік Південної Америки та сфотографувався на вершині з прапором міста. У львівських музеях інформацію про експонати можна буде зчитувати з QR-кодів. Департамент кіберполіції Національної поліції України повідомляє про виявлення у соціальних мережах небезпечних груп, в яких дітей доводять до самогубства.

Спецпроекти та спецтеми Tvoemisto.tv

Lem Station: яким буде креативний простір у старому трамвайному депо. Інтерактивний хаб для бізнесу хочуть поєднати з музеєм, концертним залом і еко-парком. Тим часом у міськраді не знають, як виселити з депо «Львівелектротранс».

Uber у Львові: чого чекати від сервісу таксі, який стартує наступного місяця. Компанія обіцяє 500-600 машин для пасажирів і можливість заробити 30-50 тисяч гривень для водіїв. Офіційні служби таксі протестують і наперед звинувачують Uber у нечесній конкуренції.  

Львів’яни платитимуть стоматологам офіційно за прейскурантом. Перелік поліклінік. У четвер, 9-го лютого, на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за перепрофілювання 4-х комунальних стоматологічних поліклінік Львова в статус некомерційних підприємств. У коментарі для Tvoemisto.tv начальник управління охорони здоров'я ЛМР Володимир Зуб пояснив, що саме зміниться в роботі цих медичних закладів.

Футуристичний мистецький центр із планетарієм. Як хочуть змінити кінотеатр «Львів». Кінотеатр «Львів», що у Стрийському парку, може кардинально змінитися. Тут пропонують облаштувати кінозал-трансформер, сферичний навчальний кінозал зі змінною експозицією, зелений дах та навіть планетарій 3D.

2 тисячі львів’ян щодня дізнаються, коли приїде транспорт через QR-код та SMS. На зупинках громадського транспорту у Львові продовжують розміщувати спеціальні наліпки, за допомогою яких можна дізнаватися, коли прибуде маршрутка, трамвай або тролейбус. На наліпках є така інформація: назва зупинки, індивідуальний QR-код та код зупинки.

Львів’яни створили розумну прикрасу, яка перетворює голос на текст. Відео. SenStone – розумний диктофон для швидкого запису нотаток. Він записує спочатку голос, а потім перетворює його в текст і зберігає на мобільному телефоні. Після цього нотатки організовуються за ключовими словами, локаціями та часом.

Як зміниться львівський пологовий на вулиці Рапопорта? 5 важливих ініціатив. У пологове відділення Комунальної 3-ї міської клінічної лікарні, що на вул. Рапопорта, 8, закуплять нові дитячі ліжечка та матраци. Також у планах лікарні – придбати матраци для післяопераційних палат. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!