7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2599 0
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 27-те лютого – 5-те березня.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

CityLife

У Львові обрали директора музею Франка. Гімнастка зі Львова Христина Погранична виборола 6 золотих нагород на міжнародному турнірі. Восени у Львові запрацює мультифункціональний комплекс-бібліотека УКУ. Львів'яни обрали назву для електронного квитка. У львівському ОХМАТДИТі провели унікальну операцію на кисті чотирирічного хлопчика.

У Львові визначилися, хто вивозитиме сміття з районів: перелік компаній. У місті триває збір відпрацьованих люмінесцентних ламп та батарейок на базі двох пересувних екобусів та 95 контейнерів для елементів живлення. Пропонуємо перелік локацій і графік стоянок у березні-квітні 2017-го року.

Під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради проголосували за додаткову ухвалу про обмін земельними ділянками. Зокрема, земельну ділянку на розі вул. Варшавська-Соснова отримає місто в обмін на земельну ділянку на вул. Під Голоском. 10 громадських просторів, які з'являться у Львові цьогоріч.

У селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті № 10 «Степова» внаслідок вибуху сталося зрушення гірської породи: загинули гірники.

Транспорт

Львівський аеропорт збільшить кількість рейсів: перелік міст. За результатами проведених рейдів встановили, що фірма «Яндекс.Таксі» у Львові працює без дозвільних документів.

На львівських зупинках громадського транспорту з’являться додаткові знаки, за допомогою яких можна буде дізнатися, коли приїде маршрутка чи трамвай. На них розмістять інформацію про назву зупинки, індивідуальний QR-код та код зупинки.

До літа у Львові додатково встановлять 17 станцій велопрокату. Із 27-го лютого відділ митного оформлення № 3 у Краковці працює цілодобово. Регіональний експрес Чернівці−Львів продовжить маршрут.

Ремонтні роботи, будівництво, комуналка

У 2017-му році має стартувати реконструкція площі Двірцевої. Робоча група упродовж кількох тижнів обере та презентує концепцію. Окрім того, ремонтуватимуть вулицю Чернівецьку.

У Львові встановлять додаткові знаки на перетині площі Петрушевича з вулицями Шота Руставелі й Костомарова. За сприятливих погодних умов із середини березня планують закрити на ремонт першу ділянку вул. Личаківської: від вулиці Пасічної до вулиці Мечникова. У Львові біля університету почнуть будувати підземний паркінг.

1-го березня в Україні відбувся черговий етап подорожчання електроенергії. Журналісти Tvoemisto.tv проінспектували вулиці Франківського району Львова та виокремили ті, які мають ямковість і потребують ремонту.

Реформи

Державне агентство автомобільних доріг розпочало підготовку проекту спорудження Північної об’їзної дороги Львова. Безпосередні роботи мають стартувати у 2018-му році. Після введення в Україні референтного ціноутворення на ліки деякі аптечні мережі вже знизили вартість препаратів на 20-70%.

Соціальні проекти, благодійність

Фінансової допомоги потребує юна львів’янка Вікторія Юрків, яка вже понад сім років бореться за своє здоров’я. Терміново потрібні донори для Вавринюка Дмитра, який має складний діагноз – гостра лімфобластна лейкемія. У Польщі відмовилися лікувати 8-річного Руслана: львів’ян просять про допомогу.

Акція «Дні діагностики та профілактики глаукоми» цього року триватиме з 27-го лютого до 20-го березня. У рамках проекту «Громади в дії» на вулиці Лесі Українки планують облаштувати контейнерне озеленення. Частину коштів львів’яни збирають власноруч, а частину покриває Єврокомісія. Навчально-реабілітаційний центр Джерело продовжує збирати макулатуру, аби замінити старі вікна у приміщенні.

Корисності та цікавинки

Український веб-сайт, орієнтований на розробників програмного забезпечення, опублікував огляд IT-ринку праці у Львові, вивчивши найбільші аутсорсингові компанії міста, середні зарплати програмістів та загальний розвиток IT-середовища.

У травні у вільному доступі запрацює онлайн-база даних про два мільйони мешканців України, народжених у період 1650-1920 років. Що має побачити кожен львів’янин: Простір Синагог. 7 думок Блаженнішого Любомира про те, що важливо. Розпочався Великий піст: поради, що їсти та як поводитись.

Спецпроекти, колонки та спецтеми Tvoemisto.tv

3200. Як подвоєння мінімальної зарплатні вплинуло на львівський бізнес. Чиновники задоволені підвищенням надходжень до бюджету на 40-50%. Підприємці обурені й хочуть діалогу та стратегії, а не експериментів.

Сніг зійшов – асфальт зійшов. Які дороги «лататимуть» у Львові. Перелік. Після зимового періоду частину львівських доріг потрібно «підлатати» та відновити на них дорожню розмітку. У кожній районній адміністрації Львова журналістам Tvoemisto.tv надали перелік вулиць, на яких комунальники планують ліквідовувати ямковість цієї весни.

Соціальне сирітство: як визволити дітей із сімейного пекла. У Львові 1400 дітей живуть у проблемних сім’ях, не отримуючи належної турботи. Є щонайменше шість способів їм допомогти.

Як змінять громадські простори Львова. Плани урбаністів на 2017-й рік. Олександра Сладкова, котра очолює відділ урбаністики в Інституті просторового розвитку, розповіла Tvoemisto.tv, над реалізацією яких проектів працюватиме її команда цьогоріч.

Вулиці Львова. Міст через Полтву – вулиця Герцена. Легендарна Шкоцька кав’ярня, описаний у польській літературі вітраж та сумна історія про жінку, на яку впав конус.

Бібліотека мрії: новий інформаційно-ресурсний центр УКУ в запитаннях і відповідях. Про те, чим Центр Шептицького буде цікавий та корисний львів’янам, розповів його директор Олег Яськів.

(Не)пересічні львів’яни: Правдивий козак, який не носить шароварів. Географ і реконструктор Дмитро Каднічанський плаває на власноруч збудованому козацькому байдаку й відливає кулі для мушкета сімнадцятого століття.

Запровадження електронного квитка у Львові у запитаннях і відповідях. Начальник відділу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП «Львівавтодор» Сергій Журбенко розповів, на які зміни чекати львів’янам у громадському транспорті після запровадження електронного квитка.

В УКУ стартує нова бакалаврська програма за Оксфордською моделлю. Керівник програми Юрій Підлісний розповідає, як у Львові студентів навчатимуть за оксфордською моделлю.

Гіркі жнива: від діаспори з любов’ю. Рецензія. В Україні стартував показ кінострічки «Гіркі жнива» про любов у часи Голодомору. Іще до виходу на широкі екрани фільм отримав розголос у медіа. Афіші на білбордах та сітілайтах розпалюють інтерес. В одному із кінотеатрів Львова у розкладі стоїть сім сеансів на день. У соцмережі Facebook з’являється багато відгуків на фільм – і позитивних, і негативних.

Uber у Львові: перші враження. Поки що «На жаль, водієві довелося скасувати поїздку» – найпопулярніше повідомлення від сервісу.

Франко має стати брендом Львова. Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка має стати «Домом науки», «Домом муз», «Домом діалогу» та «Домом родини».

#Операція_першоцвіт. Сьогодні вперше у своєму житті викликала поліцію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!