7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2296 0
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 6 – 12-те березня.
фото: restgeo.com

фото: restgeo.com

CityLife

У Львові вшанували пам'ять командира УПА Романа Шухевича. Потерпілі шахтарі, котрих лікують у Львові, почуваються краще. У міста знову виникли проблеми із вивезенням сміття. У Львові працюватиме безкоштовна секція з футболу та висадять рекордну кількість дерев. У березні до міста прийде ще один лоукостер. Програма відзначення Шевченківських днів розпочалась 8-го березня і триватиме до кінця місяця. Екологи пояснили, чому у львівських водоймах гине риба. У Львові масово шахраюють під час іспитів на отримання водійських правОсобистий кабінет мешканця тимчасово буде недоступний через оновлення. 

Транспорт

Через аварію у Львові перекривали рух на вулиці Винниченка. У місті модернізують 6 трамваїв і 3 тролейбуси. Львів'янам пропонують увійти до Громадської ради при управлінні транспорту. На дорозі біля Сокільників до грудня обмежили рух. Потяги Інтерсіті курсуватимуть за зміненим графіком. На 34 світлофорах Львівщини встановлять камери для фіксації порушень. За два дні у Львові оштрафували 16 пішоходів. У квітні трамвай №8 поїде до «Санта-Барбари». У Львові запускають фонд для підтримки авіаперевізників. Візьміть квиток: наступного тижня у Львові перевірятимуть маршрутки. Центр міста та Рясне хочуть сполучити залізницею.

Комуналка, ремонтні роботи, будівництво

«Львівтеплоенерго» планує побудувати в місті сміттєпереробний комплекс. У Львові цього року ремонтуватимуть вулицю Замарстинівську. Ремонтні роботи відбуватимуться в два етапи. Під час будівництва паркінгу біля Львівського університету паркові дерева не чіпатимуть. У місті відреставрують найстаріший храм. У Львові досі не затвердили проект укріплення дамби на Грибовицькому сміттєзвалищі. У мережі з'явилось відео з аерозйомки забудови у парку «Знесіння». У Львові завершили будувати з’їзд з Сихівського моста на вул. Хуторівку та «латають» аварійні ями на дорогах. 15 тисяч гривень на рік. Як ОСББ може заробляти на смітті. Львів’яни гарантовано зможуть отримати додаткову фінансову допомогу на підвищення енергоефективності житла за програмою «теплих» кредитів та зможуть контролювати витрати коштів комунальних підприємств в онлайн-режимі. Українцям хочуть перерахувати борги за комуналку і кредити. Цієї весни на площі Митній запрацює фонтан та висадять дерева. У Львові обговорюють проект реконструкції вулиці Хмельницького та видали містобудівні умови на будівництво 7 об'єктів. Львів’яни платитимуть удвічі більшу квартплату.

Реформи

Дослідження «Індекс Здоров’я. Україна: результати Львівщини» показало низку закономірностей та проблем в області, з якими планують боротися в рамках реформування медицини. Медики назвали 4 кроки для контролю діабету упродовж життя. У Львові за хабарництво судитимуть працівника Держпродспоживслужби. Торік у Львові померло найменше немовлят за останні п’ять років, коли Україна продовжує лідирувати за показниками смертності матерів та новонароджених. На модернізацію лікарень Львова витратили понад 90 мільйонів: що придбали. Комітет Європарламенту затвердив безвіз для України. Голосуваня відбудеться в квітні. У мережі з'явився сайт з університетами, де беруть хабарі. Порошенко закликав збільшити частку української мови в телевізійному ефірі. Отримати допомогу при народженні дитини можна зарееструвавшись онлайн. На вулиці Личаківській у Львові відкриють амбулаторію сімейної медицини.

Соціальні проекти, благодійність

Львів’ян запрошують долучитися до Години Землі та озеленення міста. На Левандівці запустять спецтранспорт для людей з обмеженими можливостями. Українці об'єднуються для відновлення лісів у Карпатах. Львів'ян закликають долучитися. Львівські волонтери збирають кошти на авто для військових.

Корисності та цікавинки

Від фізики до мистецтва. Львів'ян запрошують на виставку плакатів «Професіоналки». У львівському музеї працює безкоштовний аудiогiд. У Львові стартував проект Влодка Кауфмана «Бесіда». Твори живопису можна «зчитувати» через мобільний додаток. Львівська ІТ-компанія потрапила до списку найбільш бажаних роботодавців України. «Шоу історій»: у Львові розповідали про мандрівкиТОП-10 фільмів про сильних духом жінок. Гурт зі Львова зняв кліп у горах Норвегії. Львів назвали найпопулярнішим містом, де хочуть працювати українці. 

У Львові експонують оригінал Шевченкової "Катерини". «Непопсовий» Кобзар: у мережі створили креативні мемиТараса Шевченка. Інтернет речей: у Львові діє інноваційна програма з курсами Гарвардського університету. Куди піти у Львові цієї весни: ТОП-6 подій березня. Невідоме про відомого: 7 фактів про Тараса Шевченка. Шевченко – це глибокий рок, а не мелясна попса. Промова Івана Малковича. Понад 1000 львів’ян взяли участь у патріотичному флешмобі, а на Сихові з’явився кольоровий мурал. Оголосили виконавців фестивалю «Флюгери Львова». Львів’янам покажуть скарби Підгорецького замку. Ближче до світу. Львівський музей показав виставку на Google. У Винниках триває виставка-гра, що вчить дітей любити мистецтво. Львівські підлітки знімуть фільм про Підзамче.

Спецпроекти та спецтеми ;Tvoemisto.tv

«Що впарять, або на щось нове». Хто і чому ходить до львівських театрів. За торішньою статистикою, сімнадцять зі ста мешканців Львівщини протягом року бували в театрі. Загалом на майже трьох з половиною тисячах глядацьких місць за рік сиділо понад чотириста тисяч глядачів. Хто ці люди й що вони знаходять для себе в театрі? Tvoemisto.tv вирішило побачити на власні очі.

Вулиці Львова. Старі Збоїща – вулиця Чигиринська. Крізь багатоповерхівки північної околиці Львова прозирає давнє село. 

Створити ОСББ у Львові: все у ваших руках (насправді ні). Бюрократія та пасивність сусідів – головні проблеми ентузіастів об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!