7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2866 0
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 13 – 19-те березня.
Фото: ipress.ua

Фото: ipress.ua

CityLife

Всю інформацію про місто для львів’ян зібрали на одній карті. У ЛМР відбулися кадрові ротації, після яких два управління – транспорту та молоді і спорту - отримали нових керівників. Львів’янину, якого збив трамвай, вдалося відсудити 70 тисяч.  На хабарах «погоріли» начальник львівського СІЗО та заступник начальника львівської митниці. Львівські активісти бойкотуватимуть Alfa Jazz Fest. У одній із львівських шкіл обвалилася балка, учні тимчасово навчатимуться у інших школах. Через ситуацію із сміттям пропонують тимчасово закрити продовольчі ринки та оголосити надзвичайний стан. Допомогти вирішити проблему можуть французькі та польські партнери Львова.

Транспорт

Компанію «Онур» запідозрили у виведені понад 100 мільйонів гривень.  Wizz Air проансував запуск рейсу зі Львова до Берліна, а Ryanair оголосив про 7 рейсів, в тому числі і у Лондон . Аби заохотити авіаперевізників, підприємці Львова розпочали збір 100 тисяч євро.  Було розглянуто можливість тролейбусного сполучення Хуторівки та «Санта Барбари», а трамвай поїде на «Санта-«Барбару» до Великодня.  Львів’яни обрали назву для електронного квитка. Також незабаром у маршрутках пройдуть рейди, тому львів’ян закликали брати квиток. Прокуратура змусила «Електрон» повернути Львову 15 автобусів.

Комуналка, ремонтні роботи, будівництво

На Львівщині зафіксували руйнацію пам’ятки архітектури.  У Львові запрацював новий ЦНАП, ще один незабаром з’явиться у Рясному, а оформити ID-картку можна у всіх районах Львова. На перетині вулиць Стрийська та Наукова з’явиться регульоване кільце; також кільце може з’явитися  на перехресті Личаківська-Пасічна. На кордоні з Польщею з’явиться два нових пункти пропуску.  Цього року планують завершити ремонт дороги Львів-Тернопіль, а ямковий ремонт доріг Львова планують завершити до Великодня. Львів’яни пікетували будівництво у парку «Знесіння». Північна об’їзна Львова стане частиною транснаціонального коридору. На вулиці Липинського хочуть збудувати шумозахисний екран,  а трамвайні колії пропонують засіяти травою.

Соціальні проекти, благодійність

Львів’ян закликають поступатися місцем вагітним жінкам. У Львові відбувся благодійний концерт на підтримку режисера Володимира Кучинського. Також незабаром у Львові знову з’явиться «Вікно життя».

Реформи

Польща запровадила нові правила реєстрації для отримання візи, а «Укрпошта» запровадила нові сервіси. Обов’язковий техогляд фіксуватимуть на фото та відео. В телеефірах тепер більше розмовлятимуть українською.

Корисності та цікавинки

У Львові стартує нова програма для розвитку шкіл. Львівські винахідники працюють над створенням унікального гібридного джерела енергії, а гаджет для записування мови зібрав 270 тисяч доларів.  До Львова приїде експерт з маркетингових стратегій, який консультував Coca-Cola та McDonald's. За допомогою нового додатку батьки зможуть контролювати зміст телефонів своїх дітей.  а для учасників ЗНО створили мобільний додаток.  

Спецпроекти та спецтеми; Tvoemisto.tv

Чи буде парк на Левандівці - на торфовищах і городах мешканців? Фото. Мешканці Левандівки невпевнені, чи доцільно будувати парк на обраному місці.

Рубати, щоб заробляти. «Лісова варта» перевірила буковий ліс під Львовом Лісничі підприємства мусять рубати ліс для заробітку, проте екологи та місцеві мешканці проти анонсованих об’ємів вирубки. Tvoemisto.tv дослідило і вирубку дерев у місті в матеріалі Було дерево, став пень. Обрізання дерев у Львові в запитаннях і відповідях. Фото

Львів сколихнула новина про прихід лоукостерів. Різні можливості після приходу Ryanair розглянуто в статті Ryanair у Львові: шанс на розвиток міста чи летюча маршрутка з алкотуристами?

Ветерани АТО відкриють у Львові піцерію та запрошують на роботу інших ветеранів.

Кондитерський магазин «Вацак» заборонив вхід із візком. Чому це порушення? Розглядали журналісти Tvoemisto.tv.

Про Львів можна знати багато, але неможливо знати все. Відкрити для себе багато цікавого  можна в матеріалі Вулиці Львова. Перший львівський парк – вулиця Лисенка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!