7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

3014 0
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам передвеликодній тиждень 10 – 16-те квітня.
фото: u-s-c.com.ua

фото: u-s-c.com.ua

Великдень у Львові

Великдень у Львові 2017: детальна програма святкувань. Львів’яни святкують Великдень також у Шевченківському гаю (Програма. Як дібратися). Благодійний Великодній кошик: як допомогти потребуючим у Львові.

Як курсуватиме громадський транспорт Львова на свята. На Великдень державні установи працюватимуть за зміненим графіком. До Великодніх свят прикордонники очікують збільшення потоку транспорту та людей у пунктах пропуску Львівщини.

Напередодні Воскресіння Христового лідери українських Церков звернулися до вірян і духовенства з посланнями. Львів’ян закликають не приносити штучні квіти на цвинтар.

 

CityLife

Львів претендуватиме на звання культурної столиці Європи 2024. У ТОП-100 найкращих шкіл України – десять зі Львова. У Львові відновлять роботу трьох шкільних басейнів. У львівській школі відкрили спортивний майданчик з особливим покриттям.

У двох поліклініках Львова запрацювала електронна реєстрація пацієнтів. Львів’яни можуть отримати медикаменти за урядовою програмою «Доступні ліки». Перелік аптек.

Наталія Белічук, мама п’ятирічної дівчинки, на яку 3-го квітня впав стелаж у крамниці, розповідає, чому вам одного дня може знадобитися юрист. Вона просить ЛМР створити слідчу комісію, також звернулась до поліції, аргументуючи, що представники крамниці говорять неправду.

 

Транспорт, ремонт доріг, комуналка

Трамвай №8 почав курсувати до «Санта-Барбари». Вулицю Личаківську у Львові ремонтуватимуть у три етапи. У Львові до літа перекриють вулицю Богданівську. У конфлікті з новобудовою на вулиці Антонича розбирається управління юстиції.

Угорський лоукостер Wizz Air почав виконувати рейси з Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького за новим маршрутом до Вроцлава. З 12-го квітня українські авіапасажири більше не можуть придбати квиток, не надавши свої паспортні дані. З 13-го по 18-те квітня Укрзалізниця призначила 20 додаткових поїздів у різних напрямках. Львів отримає кредит на оновлення громадського транспорту.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, який перебував з робочим візитом на Львівщині, повідомив, що роботи з будівництва Північної об'їзної дороги мають стартувати у 2018-му році. Трасу Львів-Тернопіль до липня відремонтують на відрізку від Винник до Золочева, а в перспективі планують створити на її місці міжнародний автобан.

 

Реформи та бізнес

В Україні планують ліквідувати всі митниці. Також було затверджено концепцію реформування Державної фіскальної служби, що передбачає 20 напрямів реформування митниці. Після введення Європейським Союзом безвізового режиму, громадяни України зможуть відвідувати без віз 30 країн, які входять до Шенгенського простору.

Український інститут національної пам’яті підготував нову редакцію законопроекту про свята: кількість державних вихідних пропонують зменшити.

На Львівщині відкрили найбільший в Західній Україні завод з виробництва димохідних систем. Також відбулось підписання протоколу про наміри між Львівською обласною державною адміністрацією та компанією Фіксіт ТМ Холдинг щодо будівництва заводу сухих будівельних сумішей у Львівській області.

 

Соціальні проекти, благодійність

21-річний львів'янин Ігор Галушка, рятуючи друга, отримав важке поранення в АТО. Як допомогти.

Музей Франка шукає фахівців зі звукозапису, здатних відновити й оцифрувати унікальні записи спогадів Франкових дітей – Анни й Тараса – про їхнього тата і батьківську хату. Великодні листівки столітньої давнини, надруковані у Львові.

До Дня Європи в Україні Консультативна місія Європейського Союзу спільно з European Union in Ukraine оголосила фотоконкурс.

 

Корисності та цікавинки

Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит Української Греко-Католицької Церкви, про довіру, лідерів, щоденну працю, корупцію та виховання гідності.

Смаколики, сувеніри і галицька кухня вже чекають на львів’ян і туристів. «Твоє місто» відвідало Великодній ярмарок, аби дізнатися: чим цього року дивуватимуть продавці та чи «вдарить» по гаманцю шопінг на алеї проспекту Свободи. Як відбути Великодні свята та витримати триденні застілля без шкоди для здоров’я, – радить лікар-санолог Олександр Задорожний.

Які документи необхідно мати, щоб виготовити закордонний паспорт для дитини. У львівському нічному клубі «Пікассо» після річної перерви провели конкурс «Міс Африка Львів».

 

Спецпроекти, колонки та спецтеми Tvoemisto.tv

Made in Lviv. Як львів’яни перетворили любов до мандрів на успішний бізнес. Співзасновник компанії туристичного спорядження «Gorgany» Андрій Бандрівський ‒ про цінності мандрівників, розвиток бізнесу, український ринок та подолання труднощів.

На шкільні збори я принесла печиво. Батьки, певно, подумали, що я трохи не в собі. Ініціативна вчителька молодших класів Наталія Яйко про нові форми освіти, професійного розвитку та спілкування з батьками учнів.

Як замінити товар, який не «говорить» українською. Товар без українського маркування чи інтерфейсу – це недолік, і продавець повинен це виправити.

У Львові по-новому формуватимуть групи у дитсадках. Інструкція для батьків. У Львові діє допрацьована електронна система реєстрації до дитячого навчального закладу. Рішення про зарахування, чи незарахування дитини в садочок відтепер приймає не директор закладу, а автоматизована система. Про основні нюанси та правила онлайн-реєстрації розповідає головна спеціалістка з питань дошкільної освіти ЛМР Наталія Клочко.

Нове життя старих кінотеатрів. Що буде зі «Дзвоном», «Києвом» і кінотеатром Хмельницького. ЛМР ліквідувала кінотеатри, які вже давно не працюють. Що буде з приміщеннями в центрі міста?

Навіщо ми підтримуємо приватну освіту з міського бюджету Львова. Учні приватних шкіл та вихованці дитсадків отримають від міста 4,63 млн гривень підтримки. Це в рази дешевше, ніж реконструювати комунальні садки і школи.

Що буде з Львівським обласним телебаченням і радіо? Запитання і відповіді. Суспільну телерадіокорпорацію очолив Зураб Аласанія, котрий має намір реформувати державне телебачення. Зміни торкнуться і Львова, де колишня ОДТРК має чи не найбільше ресурсів в Україні.

Еко-сіті, каршерінг, кухня-студія. Яким буде місто майбутнього. На просторі актуальної культури LEMinarium керівниця відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова розповіла про те, яким буде місто майбутнього.

(Не)обмежені можливості. Кросфітер Сергій Романовський. Відео. Сергій Романовський, котрий втратив ногу на війні, а тепер професійно займається кросфітом, розповів Tvoemisto.tv свою історію.

Духівники Твого міста. Михайло Димид про окуляри християнської любові. Отець Михайло Димид – українець із Шарлеруа, пластун, учень Йосифа Сліпого, журналіст, капелан Майдану – говорить про внутрішню і зовнішню тишу й опанування позитивної зброї.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!