7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2421 0
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 15 - 21 травня.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

CityLife

18-25-го серпня у Львові пройде Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt — мистецький проект, який об'єднуватиме найкращих музикантів України та світу. 15 львівських ресторанів потрапили у сотню найкращих в Україні.Опублікували список депутатів Львівської міської ради, які за 2016-й рік заробили найбільше статків.

Учасникам АТО планують виділити дачні ділянки у Білогорщі. На цій території не зможуть побудувати житло, а проект попередньо винесуть на громадські слухання. Парки Львова оброблятимуть від кліщів: мешканців просять туди не ходити. У Львові відбувся весняний велосніданок.

На території колишнього «Львівприладу» буде інноваційний парк. Загальна площа офісної частини LvivTech.City становитиме понад 40 тисяч м². У парку буде облаштовано необхідну інфраструктуру, паркінги, зелену зону та території для відпочинку.

Транспорт і ремонт доріг

У компанії МАУ оголосили про введення лоукост тарифів на своїх внутрішніх і міжнародних рейсах середньої протяжності. Ryanair прискорює запуск рейсу зі Львова до Баварії.На вокзалах встановлять термінали для продажу квитків. Квитки на Інтерсіті+ Київ-Львів-Перемишль можна буде купувати онлайн.

У Львові відкриють з’їзд із Сихівського моста на вулицю Хуторівку. На Львівщині ремонтуватимуть дорогу Бібрка – Давидів.Кілометр капремонту дороги у Пустомитівському районі коштуватиме майже 10 млн грн.

Львів'янам представили напрацювання, як пропонують організувати рух на вулиці Бандери після її реконструкції. У Львові спроектують нову трамвайну лінію.

Ремонтні роботи, будівництво, комуналка

Музей сакральної барокової скульптури Пінзеля цього року дочекається завершення ремонту фасаду. У Львові реставрують чотири унікальні храми.

ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго» в рамках проведення щорічних гідравлічних випробувань теплових мереж відімкнули на вулицях Львова гарячу воду. Міська влада розглядає ідею ревіталізації території, прилеглої до вулиці Хоткевича та гуртового ринку «Шувар». У центрі Львова хочуть збудувати багаторівневий паркінг. У Львові облаштують 13 нових парковок.

Реформи та бізнес

В Стразбурзі відбулася церемонія підписання законодавчого рішення про безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж «ВКонтакте» і «Одноклассники», а також «Яндексу». Tvoemisto.tv перевірило, чи можливо зараз викликати Яндекс.Таксі у Львові.

Альфа-Банк Україна може відмовитися від спонсорування Alfa Jazz Fest, і, після інтеграції з Укрсоцбанком, може змінити свою назву. На Львівщині запрацював новий асфальтний завод. Росія заблокувала сайт львівської аптечної мережі.

Соціальні проекти, благодійність

Хворий на лейкемію юнак збирає кошти на пересадку кісткового мозку. Львів’ян закликають допомогти Дмитру Вавринюку, який бореться із раком крові.

Корисності та цікавинки

7 cервісів, здатних замінити музику «Вконтакте». Час планувати відпустку. Фестивалі літа 2017.Куди поїхати на вихідні зі Львова: місто мисливців на бобрів. У Львівському парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького почне працювати ще один дитячий атракціон.

На сайті «Рідні» можна перевірити, скільки людей в Україні живуть з однаковими прізвищами, а також дізнатися, у яких містах вони мешкають. Карпатське сафарі. Як полювали на Галичині 100 років тому. Фото. Де у Львові можна здати використані батарейки. Перелік локацій.

Пропонуємо подивитися кілька старих світлин одного з найпопулярніших парків Львова і порівняти, як улюблене місце відпочинку львів’ян виглядало в минулому, а також, який вигляд парк має зараз. Говорімо про почуття правильно. Поради в малюнках.

Спецпроекти та спецтеми Tvoemisto.tv

Львівщина хоче увійти в історію: яким буде сміттєпереробний комплекс? Візуалізація. Приблизно за три роки на Львівщині побудують перший сміттєпереробний комплекс. Аналогів в Україні досі немає. Tvoemisto.tv ознайомлює з трьома можливими проектами заводу.

Не лише Полтва. Львів міг би бути містом 400 озер. …але міська влада поки що переконує містян у доцільності відновлення двох-трьох. Як німецькі студенти намріяли Львову долю міста води.

Отже, асфальт чи бруківка? Як львів’яни спланували оновлення вулиці Бандери. Результати проекту «Вулиця для всіх»: проект оновлення вулиці Бандери, у якому брали участь місцеві мешканці.

Рясне 3.0. Як громадські простори змінять життя спального району. У найвіддаленішому спальному районі Львова цього року постануть два громадські простори, частково профінансовані мешканцями.

Не бути диванною сотнею. Як самоорганізовуються активні львів’яни. Досвідчені активісти радять, як переконати байдужих сусідів долучитись до ініціативи та коли варто реєструвати громадську організацію.

«Львів’яни обирають менше працювати». Як втілюють стратегію розвитку Львова. До 2025 року Львів має стати містом послуг і спільної відповідальності, а не виробництва й старих цінностей.

День Шкла і фура вареників. Як активісти змінюють селище на Львівщині. Репортаж із селища на Яворівщині, де люди об’єднуються, щоб вирішувати свої проблеми та допомагати фронту.

Точка зору: колонки Tvoemisto.tv

Нам потрібно йти на Захід не як ті, хто бере, а як співтворці. Співзасновник комунікаційної компанії pro.mova Євген Глібовицький називає найважливішою для України не швидкість, а сталість змін та реформ, адже розвинений світ рухається повільно, але невпинно.

Маленький власник: чому діти не хочуть ділитися. Чи потрібно батькам примушувати своїх дітей бути щедрими та ділитися?

Обмежити доступ до "ВКонтакте" фізично неможливо. Порошенко видав санкційний указ, відповідно до якого провайдери повинні обмежити доступ до російських соцмереж та сервісів, таких як VK.com, Mail.ru, Одноклассники.

Як же ж ми без Вконтакті. Єдине, що мені по-справжньому не подобається в рішенні президента – що воно ухвалене з таким зволіканням. Хвости треба рубати відразу, а не частинками.

Закриття Вконтакті – це шанс почати слухати музику легально. Отець Ростислав Пендюк, Голова Патріаршої Комісії у справах молоді УГКЦ, вже три роки платить за музику й радить людям, які звикли до нелегальної музики у Вконтакті, робити так само.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!