7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1891 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим він запам’ятався львів’янам. Зібрали найважливіше за період з 26 червня по 2 липня.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

CityLife

Львів очолив рейтинг прозорості органів місцевого самоврядування України. Міська влада передала ЛОДА повноваження з вивезення відходів з міста, а депутати ЛМР затвердили стратегію поводження з відходами на базі проекту Zero Waste і визначили, хто буде рекультивувати Грибовицьке сміттєзвалище. Також львівські ЦНАП-и затвердили перелік своїх послуг. Оновлений список можна переглянути за посиланням.

26 випускників зі Львова склали ЗНО на 200 балів. Це найкращий результат по Україні. Щоб заохотити абітурієнтів вступати до регіональних вишів, міносвіти ввело регіональні коефіцієнти, на які будуть множитися результати ЗНО.

З 1 липня майбутні водії складають іспити за новими правилами. Також з початку місяця Кабмін скасував державне регулювання цін на харчі.

Громадські простори, ініціативи

Впродовж тижня у Львові відкрили кілька нових громадських просторів. Зокрема сквер на Підзамчому, відновлений стадіон на Білогорщі та безкоштовне пригодницьке містечко для дітей у Парку культури та відпочику.

Тим часом, міська влада затвердила «розумний» район на вулиці Науковій, а проектанти простору довкола Львівського кіноцентру просять мешканців Львова допомогти з плануванням, заповнивши електронну анкету.

Транспорт і ремонт доріг

На зупинках транспорту нарешті запрацювали інформаційні табло. Окрім того, у місті облаштують ще 20 нових зупинок.

Трамвай №7 поїде своїм звичним маршрутом на Погулянку уже з середини липня. Цього тижня комунальники завершували встановлювати трамвайні плити від вулиці Репіна до вулиці Мечникова.

30 червня збіг термін тимчасових угод з автомобільними перевізниками. У зв’язку з цим міська рада зобов’язала АТП-1 забезпечити перевезення до закінчення конкурсу та передала йому маршрути компанії «Фіакр Львів».

Реформи та бізнес

27 червня українські банки, приватні компанії та урядові портали атакував вірус-вимагач «Petya», у тому числі й комп’ютери львівських ЦНАП-ів. Станом на 29 червня більшість постраждалих відновили свою діяльність частково або ж у повному обсязі.

Компанія «Фуджікура» запускає виробничі лінії у в’язницях Львівщини. Загалом роботу отримають майже 400 осіб, котрі відбувають покарання.

Соціальні проекти, благодійність

Для учасників АТО збудують дачне містечко в Білогорщі. Там проживатиме майже 1000 бійців. Тим часом львів’ян просять допомогти 3-річному хворому хлопчику, якому необхідне термінове лікування в ізраїльській клініці. Так само допомоги потребують львівський актор Денис Поліщук та семирічний Артур Кулачковський.

Корисності та цікавинки

Пункт пропуску «Угринів-Долгобичув» буде пішим до кінця року. Окрім нього пішки перетнути кордон з Польщею можна лише в Шегинях. Тим часом лоукост «Ryanair» скасував візову перевірку для українців у межах шенгенської зони. На рейсах з України та в Україну проходити visa check все ще треба.

Маємо оновлений графік стоянок екобуса, де можна здати відпрацьовані батарейки та люмінесцентні лампи. Зібрали для порівняння старі та нові фото парку «Високий Замок». Також пропонуємо переглянути коротеньке відео, як Львові знімають містичний трилер «13 автобус».

Спецпроекти та спецтеми >;Tvoemisto.tv

Директорка школи-садка «Софія» Ірина Синя розповіла про нові формати уроків, залучення учнів до викладання, клуб відповідального батьківства і вдячність випускників. А депутатка міськради Юлія Хомчин разом з директором Інституту міста Олександром Кобзаревим розказали про Стратегію культури в місті та коли Львів стане європейською столицею культури.

Tvoemisto.tv запитало в урбан-активіста Дем’яна Данилюка, який пропонує свою кандидатуру на посаду керівника управління транспорту міської ради, як він планує розв’язувати головні проблеми у сфері транспорту Львова, і чи це взагалі можливо.

Віталій Портніков презентував 28 червня у Львові свій перший роман «Евора» і розповів про те, як в Ізраїлі важливо знати державну мову.

Перед початком вступної кампанії пропонуємо рейтинг найдорожчих спеціальностей львівських вишів. Розказуємо три історії відповідального підприємництва, а також про те, що найбільше заважає українському бізнесу.

Точка зору: колонки

27 червня студенти протестували проти звільнення викладача Богдана Пастуха. Студентка філологічного факультету Ірина Юрковська, співорганізаторка акції написала про свої враження та висновки від цих подій.

Тим часом фізик та еколог Юрій Зима скептично ставиться до стратегії поводження з відходами на базі Zero Waste, яку затвердила міська рада.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!